Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Pythagorion

Pythagorion

Pythagorion Samos. Pythagorion in het zuidoosten van het eiland Samos is een leuke en levendige stad die genoemd is naar de Griekse filosoof Pythagoras. Pythagorion heeft een haven met vele mooie zeilschepen en oude vissersbootjes, waar zich tal van leuke restaurants en cafés bevinden. Dit haventje is de oudste haven in de Middellandse Zee. In Pythagorion heerst een gemoedelijke sfeer, vooral 's avonds is het erg gezellig. In de omgeving van Pythagorion bevinden zich heel veel leuke stranden, zowel zand- als kiezelstranden. Pythagorion is toeristisch gezien, de meest ontwikkelde plaats van Samos en is gebouwd bovenop de ruïnes van het oude Samos. Net als Kokkari in het noorden, is Pythagorion een zeer populaire vakantieplaats.

Luchtvideo Pythagorion Samos

 

Vakantie in Pythagorion

Wil je een heerlijke vakantie in Pythagorion op Samos meemaken? We kennen leuke adresjes! Boek je Samos reis bij Griekse Gids Reizen. We zijn ook gespecialiseerd in eilandhoppen. Samos kun je bijv. mooi combineren met Ikaria of met Patmos, Leros en Kos. Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met ons via reizen@grieksegids.nl of (0031) 0343-594447 of (0031) 06-51914690.

Foto's Pythagorion - Pythagorion in beeld

Panagia Spiliani Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00077 - Foto van De Griekse Gids Panagia Spiliani Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00071 - Foto van De Griekse Gids Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00047 - Foto van De Griekse Gids Uitzicht op de haven van Pythagorion - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Panagia Spiliani Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00086 - Foto van De Griekse Gids Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00067 - Foto van De Griekse Gids Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00088 - Foto van De Griekse Gids Samos, de streek rond Pythagorion - Foto van GilOrs Panagia Spiliani Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00082 - Foto van De Griekse Gids Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00050 - Foto van De Griekse Gids Vliegveld Aristarchos op Samos bij Pythagorion - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Panagia Spiliani Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00084 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Pythagorion»

Belangrijke bezienswaardigheden in Pythagorion Samos

De Romeinse baden aan de ingang van het stadje, de overblijfselen van de muur van Polikratis, het kasteel van Logothetis en het klooster van Panagia Spiliani. Dit klooster is bijzonder, want het bevindt zich in een grot op een heuvel. Het klooster is alleen al de moeite waard om te bezoeken vanwege het geweldige uitzicht dat je vanaf hier hebt. Het klooster is gewijd aan de Maagd Maria. Naast het klooster druipt water in een grote bak. Dit water wordt opgevangen omdat het helende krachten zou hebben en het wordt gezien als heilig water. Naast het klooster is een terrasje.

Bezoek ook het volkenkundig museum van Pythagorion, dit bevindt zich bij hotel Doryssa Seaside Resort.

De Eupalinos Tunnel bij Pythagorion

De Eupalinos Tunnel bij Pythagorion is één van de grootste technische meesterwerken uit de oudheid. Het is een ondergronds aquaduct dat 2500 jaar geleden werd uitgehouwen in de berg Kastro bij Pythagorion. De tunnel is 1036 meter lang en dit aquaduct voorzag de oude stad Pythagorion van water. De Eupalinos tunnel (of het aquaduct van Eupalinos) werd gebouwd in opdracht van Polycrates, de tiran die van 540 – 522 voor Chr. over Samos heerste. Ingenieur Eupalinos van Megara ontwierp en bouwde deze tunnel. Polycrates eiste van Eupalinos dat hij aan twee kanten tegelijk zou beginnen, omdat hij wilde dat het aquaduct snel klaar zou zijn.  Eupalinos maakte toen als eerste gebruik van wiskunde en geometrie, want hij liet de plaats van de ingang en uitgang bepalen door grote bakken water die werden gebruikt als waterpas. Toen men na tien jaar elkaar in het midden trof was er maar een verschil van enkele decimeters. Het basisprincipe van Eupalinos wordt nog steeds gebruikt in de moderne tunnelbouw. Tegenwoordig is het een populaire toeristische attractie.  De Eupalinos Tunnel is onderdeel van de archeologische site van Pythagorion. Archeologen ontdekten het in 1882 en sinds 1992 staat het op de UNESCO Werelderfgoed lijst.

Hotels en Appartementen in Pythagorion

In Pythagorion zijn tal van hotels en appartementen. Populaire appartementen en hotels in Pythagorion zijn o.a.: Hydrele Beach, Proteas Bay, Doryssa Seaside,en Samos Sun.

Stand bij Pythagorion

 In het Pythagorion zijn een aantal kleine strandjes met keien. Net buiten het dorp ligt een prachtig lang zand/kiezel strand, dat zich tot aan Potokaki en verder uitstrekt.

Filmpje over Pythagorion Samos

 

Pythagorion - ©De Griekse Gids


Gemiddelde temperaturen Pythagorion Samos

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Samos: Waar ligt Pythagorion?

Waar ligt Samos
De kaart / landkaart van Pythagorion


© De Griekse Gids 2000-2020