Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Pythagorion


Pythagorion - Samos (Griekenland)

Pythagorion Samos. Pythagorion in het zuidoosten van het eiland Samos is een leuke en levendige stad die genoemd is naar de Griekse filosoof Pythagoras. Pythagorion heeft een haven met vele mooie zeilschepen en oude vissersbootjes, waar zich tal van leuke restaurants en cafés bevinden. Dit haventje is de oudste haven in de Middellandse Zee. In Pythagorion heerst een gemoedelijke sfeer, vooral 's avonds is het erg gezellig. In de omgeving van Pythagorion bevinden zich heel veel leuke stranden, zowel zand- als kiezelstranden. Pythagorion is toeristisch gezien, de meest ontwikkelde plaats van Samos en is gebouwd bovenop de ruïnes van het oude Samos. Net als Kokkari in het noorden, is Pythagorion een zeer populaire vakantieplaats.

Belangrijke bezienswaardigheden zijn hier: De Romeinse baden aan de ingang van het stadje, de overblijfselen van de muur van Polikratis, het kasteel van Logothetis en het klooster van Panagia Spiliani. Dit klooster is bijzonder, want het bevindt zich in een grot op een heuvel. Het klooster is alleen al de moeite waard om te bezoeken vanwege het geweldige uitzicht dat je vanaf hier hebt. Het klooster is gewijd aan de Maagd Maria. Naast het klooster druipt water in een grote bak. Dit water wordt opgevangen omdat het helende krachten zou hebben en het wordt gezien als heilig water. Naast het klooster is een terrasje.

Bezoek ook het volkenkundig museum van Pythagorion, dit bevindt zich bij hotel Doryssa Seaside Resort. In Pythagorion zijn tal van hotels en appartementen, populaire appartementen en hotels in Pythagorion zijn: Hydrele Beach, Proteas Bay, Doryssa Seaside,en Samos Sun.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Pythagorion - Pythagorion in beeld

Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00047 - Foto van De Griekse Gids Aan de gezellige haven van Pythagorion op Samos foto 3 - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00006 - Foto van De Griekse Gids Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00010 - Foto van De Griekse Gids Bootjes Pythagorion - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00096 - Foto van De Griekse Gids Spiliani klooster in Pythagorion - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Vliegveld Aristarchos op Samos bij Pythagorion - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00067 - Foto van De Griekse Gids Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00014 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Pythagorion»

Luchtvideo Pythagorion


Filmpje over Pythagorion


Pythagorion - ©De Griekse Gids

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Pythagorion
Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C

Samos: Waar ligt Pythagorion?

Uitstapjes / Trips vanaf Pythagorion
De kaart / landkaart van Samos (©De Griekse Gids)

Advertenties

Eilandhoppen Griekenland Griekenland
TUI Griekenland

Uitstapjes vanaf Pythagorion Samos

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Samos en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Samos.

De interactive landkaart van SamosAgios Konstandinos Samos Avlakia Samos Chora Samos Ireon Samos Vourliotes Samos Marathokampos, Kampos en Votsalakia Samos Karlovassi Samos Kokkari Samos Kosmadei Samos Koumaradei Samos Limnionas en Psili Ammos Samos Manolates Samos Mavratzei Samos Mourtia Samos Mytilinioi Samos Pandrosso Samos Posidonio Samos Samos stad - Vathy Potokaki Samos Mykali beach Samos Pythagorion Samos Agia Paraskevi Samos Mesogio Samos
Uitstapjes maken vanaf Pythagorion Samos (Klik op de plaatsnamen) - ©De Griekse Gids