Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Ireon

Ireon Samos - vakantie, informatie en tips


Ireon (Heraion) op Samos. Ten westen van Pythagorion ligt de belangrijkste archeologische opgraving van Samos, het Ireon (Heraion). Ireon is tevens een klein kustdorp met een rijke geschiedenis. Hier zou de godin Hera zijn geboren aan de oevers van de rivier Imvrasos.

"Ireon is de naam van belangrijkste archeologische opgraving op Samos."

Volgens de Oudgriekse schrijver Herodotus zou de tempel van Hera de grootste tempel van Griekenland zijn geweest in die periode en zou het gebouw hebben bestaan uit 155 pilaren. Deze tempel is rond 530 v.Chr. gebouwd en wat er vandaag de dag van is overgebleven is die ene gigantische pilaar die bewijst hoe kolossaal die tempel geweest moet zijn.

Een ander belangrijk monument is de “Iera Odos”, letterlijk “de Heilige Weg”, dat is de vijf kilometer lange weg die van Oud Samos stad naar hier leidde en waar aan beide kanten van de weg allerlei belangrijke gebouwen stonden.

Ireon Samos Heraion
Ireon Samos

Tegenwoordig is Ireon een rustige toeristenplaats met een klein vissershaventje en een aantal leuke zand- kiezelstranden waar meerdere taverna’s en cafetaria’s zijn. Gezellig is het vooral ’s avonds aan het geplaveide pleintje bij het strand, hier zijn ook souvenirwinkeltjes, minimarkten en autoverhuurbedrijven. Pappa Beach is een mooi kiezelstrand dat 1,4 kilometer van Ireon gelegen is. Hier kun je vanaf Ireon naartoe wandelen.

Samos Ireon
Ireon Samos

Vakantie Samos Griekenland

Wil je tijdens je vakantie de opgravingen van Ireon bezoeken en zoek je een leuk hotel of appartement? Bekijk hier het vakantieoverzicht naar Samos. Je kunt je vakantie bij Griekse Gids Reizen boeken, wij zijn gespecialiseerd in eilandhoppen. Samos is bijvoorbeeld erg mooi te combineren met Patmos, Leros en Kos. Ook is er een leuke combinatie van Samos met de eilanden Kalymnos en Kos en wat dacht je van Samos en Ikaria? Mogelijkheden genoeg dus om de mooie Grieks eilanden te ontdekken!

Bekijk foto's Ireon
Griekse spullen bestellen

Samos: Waar ligt Ireon?

Waar ligt Samos
De kaart / landkaart van Ireon


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Ireon

W.J. Middendorp
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 8 - Uitgaan: - Kindvriendelijk: - Cultuur: 8 - Stranden: 7 - Omgeving: 7

Toelichting Ireon:
Leuke rustige badplaats in de buurt van Phytagorion. Je kunt hier in alle rust genieten van de goede lokale restaurants. Stranden bestaan voornamelijk uit kiezels, maar hebben leuke plekjes zoals Papa Beach. Voldoende mogelijkheden tot het maken van wandelingen. Vanuit Ireon is langs het strand een leuke wandeling naar Phytagorion te maken.


Ben je zelf ooit naar Ireon geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Kokkari vakantie
Kokkari vakantie
Manolates vakantie
Manolates vakantie
Pythagorion vakantie
Pythagorion vakantie
Pappa beach vakantie
Pappa beach vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse webshop to Magazaki

Weer Ireon Samos

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024