Manolates (Samos)

Manolates. Manolates ligt in de bergen van Ampelos (Karvounis), ten noorden van de kustplaats Agios Konstandinos en ten westen van Vourliotes op het eiland Samos. Manolates ligt 19 kilometer ten westen van de populaire badplaats Kokkari. Het is een schilderachtig bergdorpje met geplaveide straatjes, traditionele huisjes en marmeren waterbronnen. Het ligt op ongeveer dezelfde hoogte als Vourliotes en het dorpje Ampelos.

Manolates is via een kronkellige weg vanaf Agios Konstandinos bereikbaar, via de Vallei der Nachtegalen. Men heeft deze vallei zo genoemd omdat hier inderdaad heel veel nachtegalen zijn. Deze route is schitterend met overal groene bossen en eenmaal boven kun je van het schitterende uitzicht genieten. Men zegt dat het dorp de naam heeft gekregen van een zekere man die "Manolis" heette die aan het einde van de 18e eeuw hier kwam wonen. Tegenwoordig wonen er in het dorp ongeveer 200 inwoners, die zich vooral met de landbouw bezig houden en met het toerisme.

Manolates is een traditioneel dorp waar in de zomer veel toeristen komen. In het dorp zijn veel leuke souvenirwinkeltjes en enkele leuke restaurantjes. Een wandeling door het dorp is op zich al een leuke happening. Parkeren kun je aan de rand van het dorp, er is hier een parkeerplaats. Veel toeristen kiezen ervoor om naar Manolates te wandelen en dan naar andere bergdorpen in de buurt. De natuur is hier zeer fraai begroeid en in de lente vooral, zijn overal bloemen.

De natuur is schitterend en vanaf het dorp heb je een fantastisch uitzicht over de regio en de zee.

Foto's Manolates - Manolates in beeld

Manolates Samos | Griekenland | Foto 20 - Foto van De Griekse Gids Papavers en wijngaarden in Manolates - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Samos - Foto van Huub Manolates Samos | Griekenland | Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Manolates Samos | Griekenland | Foto 23 - Foto van De Griekse Gids Kerkje Manolates - Foto van Matthieu van Winsen Samos, het mooie bergdorpje Manolates - Foto van B.A.Millenaar Manolates Samos | Griekenland | Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Manolates Samos | Griekenland | Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Samos - Foto van Huub Manolates Samos | Griekenland | Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Waterbron in de vallei der nachtegalen bij Manolates - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Manolates»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Vakantiediscounter Griekenland ;

Gemiddelde temperaturen Samos

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Samos: Waar ligt Manolates?

Waar ligt Samos
De kaart / landkaart van Manolates


Samos vakanties

Mandilada Village

Bekijken

Mandilada Village
Samos
Koumeika
Pleiades

Bekijken

Pleiades
Samos
Votsalakia
App. Evagelistria

Bekijken

App. Evagelistria
Samos
Votsalakia
Proteas Blu Resort

Bekijken

Proteas Blu Resort
Samos
Pythagorion
© De Griekse Gids 2000-2020