Agios Konstandinos (Samos)

Agios Konstandinos. Agios Konstandinos is een kustdorp op het Griekse eiland Samos, dat op ongeveer 21 kilometer ten westen van Samos stad ligt en op de route richting Karlovassi. Het dorp ligt in een groene natuur en de achterliggende hellingen zijn fraai begroeid met bomen, wijngaarden en struiken.

Agios Konstandinos bestaat uit twee gehuchten: het oude dorp, dat hoger gelegen is en daar bevindt zich de kerk van Agios Konstandinos, waaraan het dorp de naam te danken heeft. Ongeveer vijfhonderd meter lager, aan de kust, ligt het andere gehucht, waar dagelijks toeristen van de zee en van het strand komen genieten. Dit is het nieuwe gedeelte en de inwoners zelf noemen dit deel “Gialos” wat “strand” betekent of “Kato Chorio” wat “beneden dorp” betekent. Dit lager gelegen gedeelte is langgerekt gebouwd langs de kust en alle huizen die hier tussen de groene bomen zijn gebouwd, hebben een schitterend uitzicht op de zee.

Agios Konstandinos heeft ongeveer 400 inwoners, maar in de zomer worden deze verveelvoudigd door de komst van duizenden toeristen. De inwoners houden zich vooral bezig met het toerisme en met de landbouw (wijngaarden, olijfgaarden en groenten). Niet ver van Agios Konstandinos ligt de vallei der nachtegalen, een gebied met een overvloed aan stromend water, waar het gezang van de nachtegalen overal is te horen.

Foto's Agios Konstandinos - Agios Konstandinos in beeld

Agios Konstandinos Samos | Griekenland | Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Agios Konstandinos Samos | Griekenland | Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Agios Konstandinos Samos | Griekenland | Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Traditionele gebouwen langs de hoofdweg in Agios Konstandinos - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Op de route Agios Konstandinos - Manolates - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Kerk Agios Konstandinos - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Taverna aan de Vallei der Nachtegalen bij Agios Konstandinos - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Bord Agios Konstandinos - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Mooie gebouwen aan de kust bij Agios Konstandinos - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Agios Konstandinos Samos | Griekenland | Foto 13 - Foto van De Griekse Gids Agios Konstandinos Samos | Griekenland | Foto 2 - Foto van De Griekse Gids De kustplaats Agios Konstandinos - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Agios Konstandinos»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Samos

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Samos: Waar ligt Agios Konstandinos?

Waar ligt Samos
De kaart / landkaart van Agios Konstandinos


Samos vakanties

Hotel Poseidon

Bekijken

Hotel Poseidon
Samos
Kokkari
Venus

Bekijken

Venus
Samos
Kokkari
Eilandhoppen Samos, Kalymnos & Kos

Bekijken

Eilandhoppen Samos, Kalymnos & Kos
Samos
Eilandhoppen
App. Sirena Residence & Spa

Bekijken

App. Sirena Residence & Spa
Samos
Votsalakia
© De Griekse Gids 2000-2019