Pythagorion (Samos)

Pythagorion Samos. Pythagorion in het zuidoosten van het eiland Samos is een leuke en levendige stad die genoemd is naar de Griekse filosoof Pythagoras. Pythagorion heeft een haven met vele mooie zeilschepen en oude vissersbootjes, waar zich tal van leuke restaurants en cafés bevinden. Dit haventje is de oudste haven in de Middellandse Zee. In Pythagorion heerst een gemoedelijke sfeer, vooral 's avonds is het erg gezellig. In de omgeving van Pythagorion bevinden zich heel veel leuke stranden, zowel zand- als kiezelstranden. Pythagorion is toeristisch gezien, de meest ontwikkelde plaats van Samos en is gebouwd bovenop de ruïnes van het oude Samos. Net als Kokkari in het noorden, is Pythagorion een zeer populaire vakantieplaats.

Belangrijke bezienswaardigheden zijn hier: De Romeinse baden aan de ingang van het stadje, de overblijfselen van de muur van Polikratis, het kasteel van Logothetis en het klooster van Panagia Spiliani. Dit klooster is bijzonder, want het bevindt zich in een grot op een heuvel. Het klooster is alleen al de moeite waard om te bezoeken vanwege het geweldige uitzicht dat je vanaf hier hebt. Het klooster is gewijd aan de Maagd Maria. Naast het klooster druipt water in een grote bak. Dit water wordt opgevangen omdat het helende krachten zou hebben en het wordt gezien als heilig water. Naast het klooster is een terrasje.

Bezoek ook het volkenkundig museum van Pythagorion, dit bevindt zich bij hotel Doryssa Seaside Resort. In Pythagorion zijn tal van hotels en appartementen, populaire appartementen en hotels in Pythagorion zijn: Hydrele Beach, Proteas Bay, Doryssa Seaside,en Samos Sun.

Foto's Pythagorion - Pythagorion in beeld

Samos, de streek rond Pythagorion - Foto van GilOrs Spiliani klooster in Pythagorion - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Kasteel Pythagorion - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Gezellige terrasjes in Pythagorion - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Panagia Spiliani Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00085 - Foto van De Griekse Gids In de buurt van het Spiliani klooster, de Efpalinos tunnel en het oude theater in Pythagorion - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Panagia Spiliani Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00077 - Foto van De Griekse Gids Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00017 - Foto van De Griekse Gids Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00015 - Foto van De Griekse Gids Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00029 - Foto van De Griekse Gids Tussen de olijfbomen en in de buurt van het Spiliani klooster, de Efpalinos tunnel en het oude theater in Pythagorion - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00011 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Pythagorion»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Ross Holidays Griekenland Tui Griekenland;

Luchtvideo Pythagorion Samos

 


Filmpje over Pythagorion Samos

 

Pythagorion - ©De Griekse Gids


Gemiddelde temperaturen Samos

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Samos: Waar ligt Pythagorion?

Waar ligt Samos
De kaart / landkaart van Pythagorion


Samos vakanties

Hotel Naftilos Boutique

Bekijken

Hotel Naftilos Boutique
Samos
Pythagorion
Archangelos Village

Bekijken

Archangelos Village
Samos
Kokkari
Hotel Saint Nicholas

Bekijken

Hotel Saint Nicholas
Samos
Psili Ammos Mykali
Maria

Bekijken

Maria
Samos
Kokkari
© De Griekse Gids 2000-2019