Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Samos

Reviews en beoordelingen eiland Samos

Vakantiebeoordelingen Samos

Chora Samos | Griekenland | foto 10 - Foto van De Griekse Gids Pandrosso Samos | Griekenland | Foto 17 - Foto van De Griekse Gids Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00041 - Foto van De Griekse Gids Manolates Samos | Griekenland | Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Pyrgos Samos | Griekenland | Foto 12 - Foto van De Griekse Gids De standen Kampos Samos en Votsalakia Samos | Griekenland foto 18 - Foto van De Griekse Gids Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00053 - Foto van De Griekse Gids Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00018 - Foto van De Griekse Gids Potokaki Samos | Griekenland | Foto 13 - Foto van De Griekse Gids Mesogio Samos | Griekenland | Foto 17 - Foto van De Griekse Gids Mytilinioi Samos | Griekenland | Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00021 - Foto van De Griekse Gids

Lees beoordelingen - reviews Samos

Lilian
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:

Samos is een mooi, groen eiland, met direct vanaf de kust bergen. Je hebt op vele plekken mooie uitzichten. Langs de noordkust vind je mooi gelegen kiezelstrandjes. De meeste toeristen verblijven in het leuke dorp Pythagorion of in Kokkari. De kleur van de zee is hier erg mooi. In het Zuiden zijn mooie zand/kiezelstranden. De natuur is hier ook erg mooi. Het langgerekte dorp Votsalakia/Kambos is een aanrader. Een fijne, relaxte sfeer, leuke tavernes aan het lange zandstrand en gezellige winkeltjes. Je bent er van harte welkom! En dan zijn er nog een aantal mooie bergdorpjes, kloosters en wandelpaden, die je zeker moet gaan ontdekken. Natuur, gastvrijheid en rust op dit mooie, authentieke eiland!


Hans
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 1 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:

Samos is een geweldig mooi eiland, in het bijzonder voor wandelaars. Met name het noorden van Samos, rond Agios Konstantinos (leuk authentiek dorp met fantastische taverne Paradisos) is een paradijs voor wandelaars. Samos kent ook prachtige stranden een baaitjes. Grote hotelketens en discotheken vind je er niet, en dat maakt Samos ook zo bijzonder sfeervol.


Naomi
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:

Dit jaar voor de zoveelste keer naar Samos geweest, wat een fijn eiland echt een aanrader! Ik heb nu ook een online winkel ontdekt in Nederland www.productsforhome.nl. Daar hebben ze allemaal griekse producten van Samos, nu hoef ik nooit meer mn koffer vol te gooien haha.


Paul Stienen
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: N.v.t. - KINDVRIENDELIJK: N.v.t. - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:

Een geweldig eiland zonder massa-toerisme. Kleine , gezellige plaatsjes en geweldig mooie stranden. Vanuit het haventje van Pythagoria gaan diverse scheepstochten naar de vele bezienswaardigheden. Ook kun je aldaar heerlijk genieten van een goed, betaalbaar diner of lunch. Leuke winkeltjes en super vriendelijke mensen. Kortom : een aanrader !!!


John Houben
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: N.v.t. - KINDVRIENDELIJK: N.v.t. - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Zeer mooi eiland dat voor iedereen wat te bieden heeft. Schitterende stranden (kiezel) heerlijk eten en supervriendelijke mensen. Een echte aanrader.


Johanna Gronloh
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Een prachtig eiland.Een eiland waar iedereen zich kan vermaken.Het heeft alles! Natuur, cultuur, vermaak en bovenal een zeer vriendelijke bevolking.Kleine stadjes en nog kleinere authentieke dorpjes. Je voelt je daar echt 1 met de Grieken.


Arts
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: - KINDVRIENDELIJK: - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Wij zijn helemaal gek van de Griekse eilanden...Samos is een prachtig groen eiland..met heel veel mooie bergdorpen..stranden..cultuur...en super aardige bewoners.


Dufloo
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: - KINDVRIENDELIJK: - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Samos is een fantastisch eiland voor mensen die van zon, rust en natuur houden. Het eiland biedt prachtige plekken in de natuur en het is dan ook aan te raden om een auto of motor/scoote te huren en zo het eiland te beleven. Tevens heeft het prachtig stranden. Kortom een aanrader.


Hilma
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: - KINDVRIENDELIJK: - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
wij gaan deze zomer voor de 3e keer naar samos.vriendelijke mensen mooie omgeving. kokkari is klein maar supergezellig pythagorion heeft een gezellige boulevard waar je lekker langs kan lopen. leuke restaurantjes en een rustig strand als je wat meer doorloopt langs de drukte.kijk er al weer naar uit. midden in het dorpje zitten de echte griekse restaurantjes waar het echt genieten is. samos is een aanrader... een griekenland fan.


Patricia
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: - CULTUUR: 8 - STRANDEN: - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Heel mooi eiland met veel afwisseling. Prachtig groene gedeeltes waar je erg mooi kunt wandelen. Leuke opgravingen. Mooie kiezelstranden. Gezellige plaatsjes. Wij verbleven zelf in Kokkari in het voorjaar, heerlijk rustig toen nog. Samos-Stad vonden wij ook erg leuk.


Gerben Okkema
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Een fantastiesch eiland om rond te touren op een scooter of auto,cultuur natuur en zon,zee,strand, in een woord geweldig.


Gerben Okkema
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 9 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Landschap,bergen stranden en cultuur is fantasties om van te genieten en heel mooi bij Pythagorion.


Christien
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 1 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Mijn man en ik zijn vaak naar Samos geweest en na zijn dood hebben onze kinderen en ik zijn as verstrooid in de Nachtegalenvallei, de plek waar hij zo graag wandelde. Dus Samos neemt 'n hele bijzondere plek in mijn hart in.


Arjan Middendorp
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 1 - KINDVRIENDELIJK: 1 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Wat een prachtig eiland! Heeft schitterende natuur. We hebben een aantal wandelingen gemaakt met gids, je kunt het eiland dan gewoon ruiken alle de kruiden die we tegen kwamen. typisch eiland voor de natuurliefhebbers en rustzoekers. Goede restaurants met verschrikkelijk aardige mensen. eiland om naar terug te keren, we hebben alweer geboekt voor volgend jaar!


Chris
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Samos is een fantastisch mooi eiland. Ik zeg altijd het lijkt op zwitserland maar dan kleiner en natuulijk minder hoge bergen. De natuur heeft veel groen maar heeft ook rotsachtig gebergte. Er zijn veel bergweggetjes naar hoger gelegen bergdorpjes met natuurlijk de haarspeldbochten. Wat Samos voor heeft op Zwitserland zijn natuurlijk de vele mooie haventjes met als uitschieter de haven van Pythagorion. Samen gevat Samos biedt zon natuur en cultuur voor de liefhebbers. Disco liefhebbers moeten maar naar Kreta of Kos gaan.


Esmy&Robin
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 6 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Hallo, Wij zijn net terug van onze eerste vliegvakantie naar samos. we zaten in een net appartement in samos stad(Anthemis). wij waren erg onder de indruk van de natuur en de rust. we waren bijna elke dag uit eten maar er was 1 taverne die er uit spron


Loes en Jan
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Van de vele eilanden en andere plekjes die wij hebben bezocht staat Samos met stip in de top 5 voor ons. De natuur, de dorpjes en heel vriendelijke mensen. Kokkari is een allerliefst vakantieplaatsje, wel gericht op toerisme maar op een prettige manier.


Hillie en Andries Heite
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Samos is een prettig eiland met spontane bewoners. Pithagorion en Kokkari zijn leuke stadjes met een leuke haven boulevard met terrasjes. Stranden bestaan hoofdzakelijk uit kiezels, een enkele uit zand Verschillende mooie bergdorpjes.


petra
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
wij waren vorig jaar in potami. heerlijk rustig, mooie rustige strand met een leuke bar en restaurant. komen dit jaar weer terug. was 100 % voor herhaling vatbaar.


Nico
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 10 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Gewoon een fantastisch groen eiland. Daarom zijn we er al 8 keer geweest. Zeer mooie stranden. bv Psili Amos (tussen Pythagorion en Samosstad). Nabij Votsalakia heb je ook mooie zandstranden voor de kids. Je kunt heerlijk eten bij To Kyma in Agios Konstat


Birgit
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 10 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Samos is het groenste eiland van Griekenland. En het is er erg mooi, en gemoedelijk, je vind er veel cultuur. en de mensen zijn erg vriendelijk en gastvrij. Ik ben dol op Griekenland, ik heb ook al meerdere eilanden bezocht, maar samos is mijn favoriet.


Gina van Boxtel
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 5 - KINDVRIENDELIJK: 5 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Wij zijn onlangs in Samos stad geweest, en het is prima bevallen. Geen massatoerisme, een prachtig eiland. Wij zaten in een hotel dicht bij Samos-stad zelf, een echte aanrader. Vriendelijke mensen en goed schoongehouden. Het ontbijt was redelijk.


Gina van Boxtel
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
P.s de hotel was Andromeda.


Renate
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Mooi Grieks eiland, 1e keer geweest prima bevallen. Heerlijk weinig toerisme. Aanrader: plaatsje Ireon vlakbij Pythagorion.


Whoopy
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Ruim 10 jaar geleden hebben wij voor het eerst kennis gemaakt met Samos. Door deze vakantie hebben we in de jaren daarna diverse andere Griekse eilanden bezocht. Samos hebben we toen met de scooter ontdekt en we hebben genoten van de mooie omgeving.


© De Griekse Gids 2000-2024