Geschiedenis Kos

DE GESCHIEDENIS VAN KOS STAD. De eeuwenlange geschiedenis van Kos gaat diep in de tijd verloren. De mythologie verbindt het eiland met de gebeurtenissen uit het tijdperk van de Giganten en de Titanen. Van tijd tot tijd nam het eiland verschillende namen aan: Kynnis, Merpis, Karis, en het eiland der Gelukzaligen. "Kos" kwam van de naam van de dochter van koning Triops, maar volgens andere geschiedkundigen van de zeekrab, die op de ene zijde van de oude munten van Kos staat. Het eiland werd aanvankelijk bewoond door de Pelasgen-Cariers en Lelegen. Daarop volgden de Phoeniciers en de Achaeers.

Archeologische opgravingen Kos

Volgens Homerus nam Kos in 1194 v. Chr. deel aan de Trojaanse oorlog. In de 7e eeuw maakt Kos een bloeitijd door en is bijzonder sterk. In de Peloponnesische oorlog (431-404 v. Chr.) blijven de bewoners bondgenoten van Athene. In 333 v. Chr. sloot Kos een verbond met Alexander de Grote, wiens veldheren de Perzen van het eiland verdreven.

Antiek Kos

Sinds de tijd van Constantijn de Grote (330 na Chr.) wordt Kos bij het Byzantijnse Rijk ingedeeld. In 1523 na Chr. bezetten de Turken het eiland. De Turkse bezetting duurt 390 jaar en de bevolking had zwaar te lijden. In 1912 nam Italië het eiland in en het fascistische bewind verdrukte het volk en poogde de vorm van het eiland op vele manieren te veranderen. Na de nederlaag van de Italianen in WOII, namen de Duitsers het eiland in in 1943: die werden op hun beurt verslagen en gaven de Dodecanese aan de Engelsen over. Kos werd evenals de ander eilanden van de Dodecanese bij de rest van Griekenland ingelijfd op 7 maart 1948.


(Tekst ©De Griekse Gids)Griekenland vakanties

Sami Beach Villa's

Bekijken

Sami Beach Villa's
Kefalonia
Sami
App. Artemis

Bekijken

App. Artemis
Corfu
Dassia
Anilio Plaza (incl. auto)

Bekijken

Anilio Plaza (incl. auto)
Messinia
Aghios Nikolaos
Hotel Apostolata Resort & Spa

Bekijken

Hotel Apostolata Resort & Spa
Kefalonia
Skala
© De Griekse Gids 2000-2019