Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids      Youtube Griekse Gids      Instagram Griekse Gids      Facebook Griekse Gids      Pinterest Griekse Gids
 
 


  

Geschiedenis Rhodos

Geschiedenis. De stad Rhodos op het eiland Rhodos werd gesticht in 408 voor Chr., toen de bewoners van Ialysos, Lindos en Kamiros besloten een nieuwe sterke hoofdstad op het eiland Rhodos te bouwen. De plannen werden getekend door Hippodamous en Rhodos werd al snel bewonderd als een van de mooiste steden uit zijn periode.


Lindos - Foto ©De Griekse Gids

De nieuwe stad ontwikkelde zich al snel als financieel en cultureel centrum. In 1600 voor Chr. vestigden de Minoiërs zich op Rhodos. De Minoiërs kwamen uit Knossos op Kreta en hadden een zeer rijke en bloeiende beschaving, die zich over een groot deel van het Middellandse Zeegebied uitbreidde. In 1309 werd Rhodos veroverd door de ridders van Sint John en zij bouwden sterke forten.

Rhodos, het paleis der Grootmeesters
Rhodos, het Paleis der Grootmeesters

In 1523 werd Rhodos door de Ottomaanse Turken veroverd en de Grieken moesten zich buiten de muren vestigen, waar zij het nieuwe district "Marasia" creëerden. In 1912 werd Rhodos, zoals de meeste eilanden van de eilandengroep "Dodekanesos", bij de Italianen gevoegd. De nieuwe heersers verrijkten de stad met prachtige gebouwen, brede wegen en pleinen.

Pas in 1948 werd Rhodos officieel een deel van Griekenland. Volgens de mythologie rees het eiland Rhodos op uit de zee, nadat Zeus de wereld onder de Goden had verdeeld, maar hierbij vergeten was een deel van de wereld aan Helios (de God van de zon) te schenken. Hierna werd Rhodos aan Helios toebedeeld.


(Tekst ©De Griekse Gids)