Tsunami in Griekenland

Tsunami in de Middelandse zee en Griekenland?

Toen de Tsunami in ons hedendaags leven verscheen rees de vraag op, kan dit ook dichterbij gebeuren?
Bijvoorbeeld in Griekenland? Op verschillende Griekse forums en websites zijn er uiteenlopende maar tevens interessante verhalen te vinden:

1529 voor Christus
Uitbarsting van de vulkaan van Santorini, verdwijning van Atlantis, de omvang van alle Egeïsche eilanden wordt kleiner, het einde van Griekse beschavingen zoals bijv. de Minoïsche beschaving en Cycladische beschaving. Delen van het Griekse vaste land werden tevens verwoest en alleen de hogere toppen van de eilanden bleven intact. Het verhaal gaat zelfs verder, volgens Vasillis Koutouzis (Griekse journalist www.koutouzis.gr ), als je 51 generaties van 30 jaar voor Christus gaat rekenen, dan kom je op 1530 voor Christus uit. Is dit niet de periode van de zondvloed en de Ark van Noah? Volgens het oude en Nieuwe testament heeft Noah 51 generaties voor Christus geleefd. Heeft Noah tijdens de Minoïsche beschaving geleefd? De uitbarsting was dus catastrofaal.
De golven waren 120 meter hoog vandaar dat men over Archeologische opgravingen spreekt in Griekenland, alles was natuurlijk onder de modder bedolven.

Maar er waren meer Tsunami's in griekenland:
-479 voor Christus vlak bij Chalkidiki, Tsunami wordt desastreus voor de Perzische vloot.
-21 juli 365 ten zuidwesten van Kreta, had dezelfde kracht als de Tsunami van Indonesië (8.3 richter). Gevolgen waren grote catastrofes behalve op Kreta, ook op de Peloponesos (Methoni), Alexandrie in Egypte (duizenden slachtoffers) en zelfs tot in de Adriatische zee.
-1303 Rhodos na een aardbeving van 8 Richter
-1402 Golf van Corinthe (6.8 richter)
-1629 Kithira en Kreta
-1741 Rhodos
-1748 Egeïsche zee 7.3 richter en 65 slachtoffers
-9 februari 1948 Karpathos
-12 augustus 1953 Kefalonia, Zakynthos en Ithaca
-De laatste Tsunami in de Egeïsche zee gebeurde op 9 juli 1956 na een grote aardbeving op Santorini (7.6 richter). Golven van 25 meter hoog spoelden over Santorini, Ios, Amorgos, Naxos, Paros, Kalymnos en Leros. Er waren 56 doden. Maar Tsunami's komen niet in alleen in Griekenland voor maar ook o.a. in Italië (1908 en 120.000 doden) en Portugal (1775 en 90000 doden - kijk ook in "The Great Lisbon Earthquake and Tsunami of 1 November 1755 - by Dr. George Pararas-Carayannis")

Tsunami (grote of kleine) komen eens in de 80 tot 100 jaar voor in het Griekse zeegebied. Is Griekenland dus onveilig? Wij denken van niet. De vulkanische activiteiten en seismologische activiteiten worden al in de gaten gehouden. Daarnaast komt er spoedig een Tsunami alarmsysteem. De meetapparatuur wordt geïnstalleerd bij Rethymnon op Kreta en in de haven van Koroni op de Peloponessos. Die apparatuur krijgt een elektronische verbinding met boeien in de Middellandse Zee en seismologische apparatuur in het zuiden van Griekenland. Volgens het Institut Physique du Globe in Parijs doet 80% van de tsunami's wereldwijd zich voor in de Stille Oceaan, 10% in de Indische Oceaan en 5 à 10% in de Middellandse Zee.
Ook interessant!

Athene Griekse godin van de wijsheid
Athene Griekse godin van de wijsheid
Zeus oppergod volgens Griekse mythologie
Zeus oppergod volgens Griekse mythologie
Ares Griekse god van de oorlog
Ares Griekse god van de oorlog
Asclepius, Griekse god van de geneeskunst
Asclepius, Griekse god van de geneeskunst