Amoudara (Kreta)

AMOUDARA. (Ammoudara) Amoudara ligt aan de noordkust van Kreta en heeft haar naam te danken aan het natuurlijke zandstrand dat zich hier bevindt. (Ammos betekent zand). Deze badplaats ligt ten westen van Heraklion. De stad Heraklion heeft in het verleden het zand dat nodig was voor de bouw van huizen, met vrachtwagens tegelijk van het strand van Amoudara gehaald. Gelukkig is het een natuurlijk zandstrand en de zee brengt constant nieuw zand met zich mee.

Het water van de zee bij amoudara is schoon, het zand is heerlijk zacht, het eten in de restaurants is erg lekker, de mensen zijn vriendelijk en staan open voor een praatje. Het strand van Amoudara is wel negen kilometer lang en het loopt heel langzaam af, daarmee is het erg geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Er zijn veel mogelijkheden voor watersporten. Zo kunt u in Amoudara o.a. waterskiën, kite-surfen, waterfietsen, snorkelen en duiken. De omgeving van Amoudara geschikt voor het maken van mooie wandelingen in de natuur, door duinen, langs het strand en over de achterliggende heuvels.

Langs de grote weg van Amoudara zijn winkels, bars, restaurants en grote, chique hotels, die allemaal een prachtig uitzicht op de zee bieden. Doordat het hier regelmatig waait, is het hier in de zomer, als de temperatuur hoog is, goed toeven. Amoudara is zeer geschikt voor een strandvakantie en het is een ideaal uitgangspunt om Kreta te verkennen vanwege de centrale ligging. Vanaf het vliegveld is het maar een kwartiertje rijden om in Amoudara te komen.

Uitstapjes en bezienswaardigheden vanaf Amoudara:

  • Naar het oude Minoïsche paleis van Knossos
  • Een dagje naar de stad Heraklion, bezoek hier ook het archeologisch museum
  • Het mooie dorp Archanes
  • Het toeristische dorp Agia Pelagia
  • Boottochtje vanaf de haven van Heraklion. (Je kunt zelfs een dagtrip naar Santorini maken)

Foto's Amoudara - Amoudara in beeld

Amoudara, de weg langs de kust - Foto van De Griekse Gids Amoudara - Heraklion Kreta - De Griekse Gids foto 3 - Foto van De Griekse Gids Amoudara - Heraklion Kreta - De Griekse Gids foto 1 - Foto van De Griekse Gids Amoudara - Heraklion Kreta - De Griekse Gids foto 2 - Foto van De Griekse Gids De hoofdweg in Amoudara - Foto van De Griekse Gids De baai van Heraklion bij Amoudara - Foto van De Griekse Gids Amoudara - Heraklion Kreta - De Griekse Gids foto 8 - Foto van De Griekse Gids Amoudara - Heraklion Kreta - De Griekse Gids foto 6 - Foto van De Griekse Gids Amoudara - Heraklion Kreta - De Griekse Gids foto 4 - Foto van De Griekse Gids Amoudara - Heraklion Kreta - De Griekse Gids foto 5 - Foto van De Griekse Gids Amoudara - Heraklion Kreta - De Griekse Gids foto 9 - Foto van De Griekse Gids Heerlijk zandstrand Amoudara - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Amoudara»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Vakantiediscounter Griekenland ;


Gemiddelde temperaturen Heraklion Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Heraklion Kreta: Waar ligt Amoudara?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van Amoudara


Heraklion Kreta vakanties

Arlekin Tango

Bekijken

Arlekin Tango
Heraklion Kreta
Stalis
Koutouloufari Village

Bekijken

Koutouloufari Village
Heraklion Kreta
Koutouloufari
Hotel City Green

Bekijken

Hotel City Green
Heraklion Kreta
Chersonissos
Galaxy Hotel

Bekijken

Galaxy Hotel
Heraklion Kreta
Heraklion stad
© De Griekse Gids 2000-2020