Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Koudoumas


Koudoumas - Heraklion Kreta (Griekenland)

Koudoumas. Koudoumas is de naam van een klooster, centraal aan de zuidkust van Kreta. Tegelijkertijd is het de naam van een strand dat geliefd is onder harpoenvissers en snorkelaars. Het klooster bevindt zich als het ware aan het strand.  De route ernaartoe is een bijzondere ervaring, daar de weg over het hoge Asterousia gebergte loopt en erg indrukwekkend is. De afstand vanaf Heraklion stad is 71 kilometer, de laatste 26 kilometer van de weg gaan echter over een zandweg, alleen al voor dit laatste gedeelte ben je dan een klein uurtje voor kwijt. De zandweg is goed begaanbaar en begint direct na het dorpje Sternes. De weg loopt bergop tot ongeveer 1000 meter hoogte, het uitzicht over de Messara-vlakte, de grootste vlakte van Kreta met daarachter het Ida gebergte, is waanzinnig mooi. De noordelijke hellingen van de bergen zijn kaal, de zuidelijke hellingen van de berg zijn echter helemaal anders. Opeens duiken er nu hoge, steile, grijze rotsen op en dennenbossen. De natuur en de uitzichten zijn hier uitermate indrukwekkend. Overal lopen berggeiten en de haarspeldbochten, de ruige steile zuidkustlijn en de zee zijn prachtig om te zien.

Eenmaal beneden kom je bij het klooster aan, je kunt de poort van het terrein van het klooster zelf openen en met je auto naar binnen rijden. Vergeet dan niet de poort ook weer te sluiten, want anders komen er allerlei geiten mee naar binnen! Opvallend zijn hier de grotten in de rotsen, waar monniken leefden. Aan het strand zijn geen ligbedden en geen parasols, verwacht hier ook geen taverne of café. Alles is hier ongerept en puur natuur. De ingang van het klooster bevindt zich aan de westelijke zijde. De kerk is gebouwd tegen een grot aan en is gewijd aan de Hemelvaart van de heilige Moeder Maria. Het klooster van Koudoumas bestaat sinds de 13e eeuw maar de huidige vorm heeft het sinds 1870 gekregen, nadat de monniken Eumenios en Parthenios hier kwamen wonen.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Koudoumas - Koudoumas in beeld

Koudoumas Kreta - Departement Heraklion - Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Koudoumas Kreta - Departement Heraklion - Foto 47 - Foto van De Griekse Gids Koudoumas Kreta - Departement Heraklion - Foto 84 - Foto van De Griekse Gids Koudoumas Kreta - Departement Heraklion - Foto 33 - Foto van De Griekse Gids Koudoumas Kreta - Departement Heraklion - Foto 62 - Foto van De Griekse Gids Koudoumas Kreta - Departement Heraklion - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Koudoumas Kreta - Departement Heraklion - Foto 83 - Foto van De Griekse Gids Koudoumas Kreta - Departement Heraklion - Foto 35 - Foto van De Griekse Gids Koudoumas Kreta - Departement Heraklion - Foto 64 - Foto van De Griekse Gids Koudoumas Kreta - Departement Heraklion - Foto 82 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Koudoumas»

Luchtvideo klooster Koudoumas (4K)

Dronevideo van het Koudoumas klooster op Kreta - ©De Griekse Gids

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Koudoumas
Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C

Heraklion Kreta: Waar ligt Koudoumas?

Uitstapjes / Trips vanaf Koudoumas
De kaart / landkaart van Heraklion Kreta (©De Griekse Gids)

De kaart van het noordelijke deel van het departement Heraklion Kreta

De kaart van Heraklion Kreta Chersonissos Stalis Malia Analipsis Sissi Kreta Anissaras Koutouloufari Gouves Piskopiano Kokkini Chani Agia Pelagia Kreta Archanes Kreta Katalagari Kreta Fodele Kreta Amoudara Kreta Agios Thomas Kreta Heraklion / Iraklion Kreta Episkopi Heraklion Knossos Kreta - Het Minoische Paleis Smari Kreta Achlada Kreta
Kaart omgeving Heraklion Kreta. Waar ligt Koudoumas?

De kaart van het zuidelijke deel van het departement Heraklion Kreta

Centraal zuid Kreta
Kaart omgeving van het zuidelijke deel van het departement Heraklion Kreta? Griekenland - De Griekse Gids Lasithi Asterousia Kreta Ida Gebergte - Psiloritis Sachtouria Kreta Tertsa Kreta Psari Forada Kreta Viannos Kreta Tsoutsouras Kreta Kamilari Kreta Kalamaki Kokkinos Pirgos Matala Kreta Festos - Phaistos Melambes Kreta Pitsidia Kreta Klooster Odigitria Mires Kreta Sivas Kreta Agia Galini Kreta Pombia Kreta Kali Limenes Lendas (Lentas) Petrokefali Kreta Gortys Kreta Agia Varvara Kreta Gergeri Kreta Kamares Kreta Vori Kreta Waar ligt Koudoumas?