Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Zaros

Zaros Kreta - vakantie, informatie en leuke tips

ZAROS.Zaros is een typisch Kretenzisch dorp, ten zuiden van het Ida gebergte en ten noorden van het stadje Mires (10 km). Het is een historisch dorp dat redelijk groot is en ongeveer 2000 inwoners telt. De meeste inwoners zijn landbouwers of veetelers. Zaros is bekend in heel Griekenland, dat komt door de exploitatie van het drinkwater in het gebied, een zeer bekend merk is dus het “Zaros” water. Het dorp heeft een verzorgd centrum, waar diverse cafeetjes, bakkers en minimarkten zijn.

Het meer van Zaros. Ten noordwesten van Zaros bevindt zich het beroemde meer waar forellen in zwemmen. Het is een mooi gebied met heel veel groen. Naast het meer is een zeer goede taverna genaamd “I Limni” (dit betekent letterlijk het meer). De eigenaren hebben hier een mooie, traditionele zaak gebouwd waar de sfeer rustig en zeer aangenaam is. Er zijn een aantal speeltoestellen voor kinderen en voor auto’s is er ruime parkeergelegenheid.

Wandelroutes Zaros. In het gebied rond Zaros zijn een heleboel wandelpaden of beter gezegd bergpaden waar men heerlijk kan wandelen. Er zijn diverse routes die men kan bewandelen, zoals naar het Byzantijns kerkje Agios Nikolaos dat in de meest belangrijke kloof van centraal Kreta en de berg Ida ligt. De route is ongeveer 11 kilometer lang en je passeert allerlei bossen, je ziet de prachtige flora en fauna en de interessante geologische formaties van de rotsen. Na 2,5 kilometer wandelen kom je in het bos van Rouvas, een van de weinig bossen in Griekenland waar eikenbomen te zien zijn. Maar er zijn meerdere routes, zoals de route naar de dam van Faneromeni (totale lengte 15 kilometer), de route naar het Vrontisi klooster (totale lengte 7,7 kilometer), de route naar de grotten van Kamares (totale lengte 8,3 kilometer) en veel andere wandelroutes. Sommige routes zijn met mountainbike te doen. Er bestaan mooie wandelkaarten van het gebied, die kunt u kopen bij Hotel Eleonas, dat zijn appartementen die een kilometer ten noordwesten van Zaros liggen. Deze appartementen liggen in een prachtige omgeving op ongeveer 400 meter hoogte te midden van olijfbomen. Het zijn mooie accommodaties met heel wat voorzieningen.
 

Bekijk foto's Zaros
Heraklion Kreta: Waar ligt Zaros?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van Zaros


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Festos vakantie
Festos vakantie
Matala vakantie
Matala vakantie
Piskopiano vakantie
Piskopiano vakantie
Koutouloufari vakantie
Koutouloufari vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C
Griekse Gids Reizen Kreta Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021