Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Agia Pelagia

Agia Pelagia Kreta | Informatie, tips en vakanties

Agia Pelagia. Deze leuke badplaats ligt aan een schilderachtige baai op Kreta, twintig kilometer ten westen van Heraklion stad en is tegen de hellingen van heuvels gebouwd. De naam is afkomstig van het gelijknamige oude klooster dat zich hier een kilometer vandaan bevindt. Men suggereert dat in de oude tijd de stad Apollonia zich hier bevond.

"Agia Pelagia heeft een prachtige ligging."

Door de schitterende ligging op de heuvels en de mooie zandstranden is deze plaats geliefd bij veel toeristen. Tijdens de weekends wordt Agia Pelagia ook veel bezocht door de inwoners van de stad Heraklion. Dit voormalige vissersdorpje is een drukke toeristenplaats geworden met op de heuvels veel hotels en appartementen met een schitterend uitzicht naar de Kretenzische zee.

Luchtvideo Agia Pelagia Kreta

Agia Pelagia Kreta video
Dronevideo Agia Pelagia Kreta - © De Griekse Gids

Vakantie 

Wil je genieten van een vakantie in Agia Pelagia op Kreta? Bekijk hier het vakantieoverzicht naar Agia Pelagia. Je kunt ook je reis bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak in Agia Pleagia geweest en kennen het dorp en de omgeving goed. Voor vragen of meer informatie kun je ook contact opnemen met ons via reizen@grieksegids.nl of (0031) 0343-594447.

Bekijk foto's Agia PelagiaHet strand

Aan het strand van Agia Pelagia bevinden zich heel veel cafeetjes, bars, souvenirwinkeltjes en restaurants. In het dorp worden ook kamers verhuurd. Op watersport gebied is hier alles voorhanden; je kunt o.a. waterskiën, parasailing en boottochtjes ondernemen. Behalve het drukke centrale zandstrand (Psaromoura) heeft Agia Pelagia ook een aantal kleinere en tevens rustige kiezelstranden (bijvoorbeeld strand Mononafti bij het Peninsula Hotel). Door de centrale ligging is deze plaats ook een ideale startplaats om het eiland te verkennen.

Strand Agia Pelagia Kreta
Het mooie zandstrand Agia Pelagia op Kreta

Bezienswaardigheden bij Agia Pelagia

  • De post Minoïsche graven.
  • Het dorpje Achlada dat vier kilometer ten zuidwesten van Agia Pelagia ligt. Vanaf hier is er een mooi uitzicht naar het hele gebied.
  • Het dorp Rodia, vanaf hier is er een prachtig uitzicht naar Herkalion stad.
  • Het kerkje van Agia Pelagia op een rots naast de zee waar volgens de traditie de icoon van de Heilige Pelagia is gevonden.
  • De stad Heraklion (en het archeologisch museum) en de Minoïsche opgravingen van Knossos
  • Willen de kinderen een dagje waterpret? Dan kun je naar Waterpark Starbeach in Chersonissos en/of  Waterpark Acquaplus

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Piskopiano
Piskopiano
Matala
Matala
Knossos
Knossos
Koutouloufari
Koutouloufari

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Heraklion Kreta: Waar ligt Agia Pelagia?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van Agia PelagiaGriekse Gids Reizen Kreta Het Griekse winkeltje to Magazaki Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020