Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Mires

Mires Kreta - vakantie, informatie en leuke tips

MIRES: Mires is een klein agrarisch stadje, in het hart van de Messara-vlakte in centraal Zuid Kreta. In dit hele gebied liggen grote oppervlakten met olijfgaarden en druivengaarden. In Mires wonen ongeveer 7000 inwoners die zich vooral met de landbouw bezig zijn. Er zijn veel winkels, restaurants, cafe's en ook een aantal grotere supermarkten daar de inwoners van de rondomliggende dorpen hier hun boodschappen komen doen. Iedere zaterdag is er markt en dan is het hier erg druk. De markt wordt in de zomer door veel toeristen uit Matala en Agia Galini bezocht, daar de markt van Mires een unieke happening is. Mires is tevens het bestuurlijke centrum van de Gemeente Phaistos. Dicht bij Mires ligt het Paleis van Festos. In Mires bevindt zich een medisch centrum.

Bekijk foto's Mires


Mires


Beoordeel Mires (Heraklion Kreta) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Mires? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:


7.2


Heraklion Kreta: Waar ligt Mires?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van Mires


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Lees beoordelingen - reviews Mires

Patty
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 8 - Uitgaan: 7 - Kindvriendelijk: - Cultuur: 6 - Stranden: - Omgeving: 8

Toelichting Mires:
Leuke, middelgrote plaats, ongeveer op de helft van Noord- en Zuid-Kreta ter hoogte van Heraklion. De bewoners van de kleine dorpjes in de buurt komen naar Moires om hun boodschappen te doen. Er is een winkelstraat met wat kleding - en andersoortige winkels. Het is totaal niet toeritisch! Het zijn vrijwel alleen Grieken die er rondlopen. Het verkeer is vrij chaotisch. De hoofdweg tussen Noord- en Zuid-Kreta loopt door de plaats heen. Ook de bus stopt er (middenin de stad ongeveer). Er zijn wat goede tavernes en wat cafees/barretjes.


Kera
Alg. indruk: 6 - Uit eten: 8 - Uitgaan: 6 - Kindvriendelijk: 6 - Cultuur: 6 - Stranden: - Omgeving: 9

Toelichting Mires:
Mires is een stad van circa 10000 inwoners in de vlakte van Messara. Mires is een van de grootste handelscentra van Messara, de bewoners van de streekrondom komen hier voor hun boodschappen. Iedere zaterdag is er markt.


Ben je zelf ooit naar Mires geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Malia vakantie
Malia vakantie
Chersonissos vakantie
Chersonissos vakantie
Festos vakantie
Festos vakantie
Piskopiano vakantie
Piskopiano vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C

Griekse Gids Reizen Kreta De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021