Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Krasi

Krasi - Een traditioneel Kretenzisch bergdorpje

Krasi. Krasi is een klein bergdorpje op Kreta, dat twintig kilometer ten zuidoosten van Chersonissos ligt en ongeveer 8 kilometer van Mochós. Het ligt min of meer op de route Chersonissos - Lassithi plateau, of op de route Stalis-Lassithi plateau, op ongeveer 600 meter hoogte bij de berg Selena. Krasi is een traditioneel dorpje met een aantal zeer leuke tavernes en cafés. De inwoners zijn vooral boeren die zich bezig houden met olijfteelt maar ook met veehouderij.

Krasi, traditioneel Kretenzisch dorpje in de bergen bij Chersonissos

Krasi ligt te midden van een zeer groene omgeving, waar allerlei bomen zijn, zoals olijfbomen, platanen en walnotenbomen.Op het hoogste punt van het dorp bevindt zich een stenen bouwconstructie met twee waterbronnen en stromend water. Hier deden vroeger de vrouwen van het dorp hun was. De bronnen in Krasi behoren tot de mooiste waterbronnen van Kreta, het zijn gewelfde bronnen met een stenen trog bij iedere bron. Naast de waterbronnen bevindt zich de grote, oude plataan van het dorp. Onder de plataan zijn stoelen en tafels voor de gasten van het dorpscafé - taverna. De stam van deze plataan heeft een omtrek van 14,60 meter en de bladeren en takken van de plataan zorgen voor de schaduw over het hele plein. Ten noordoosten van Krasi, ligt een bijzonder bos met steeneiken dat via een bergpad te bereiken is.

De beroemde plataan van Krasi
De plataan van Krasi

Het is ook bekend dat de schrijver van "Zorbas", Nikos Kazantzakis, regelmatig hier kwam verblijven omdat zijn vrouw uit Krasi afkomstig was. In het dorp bevindt zich ook "het huis van de literatuur", dit "huis' is in het verleden opgericht omdat veel beroemde schrijvers voor inspiratie en rust naar dit dorp kwamen. Een wandeling door het dorp is meer dan de moeite waard want je waant je in andere tijden. Krasi behoort tot een beschermd Natura 2000 gebied en mocht je op vakantie in een van de dorpen rond Chersonissos gaan, dan mag je dit dorp niet missen.

Bekijk foto's Krasi


Krasi


Beoordeel Krasi (Heraklion Kreta) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Krasi? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:

Heraklion Kreta: Waar ligt Krasi?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van Krasi


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Krasi geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Matala vakantie
Matala vakantie
Festos vakantie
Festos vakantie
Piskopiano vakantie
Piskopiano vakantie
Heraklion vakantie
Heraklion vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C

Griekse Gids Reizen Kreta De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021