Vori (Heraklion Kreta)

VORI. Vori is een gemoedelijk dorpje op Kreta, waar je de echte Griekse cultuur en gastvrijheid van de mensen nog kunt beleven. Er is een prachtig Ethnologisch museum met antieke voorwerpen uit het dagelijkse leven van de mensen die door de eeuwen heen in Vori geleefd hebben. Het museum heeft zelfs een Europese prijs ontvangen. De bewoners van Vori leven vooral van de landbouw, maar veel jongeren werken in de omliggende toeristische plaatsjes, zoals in Matala en Agia Galini.

Vori heeft een gezellig dorpsplein, met een aantal cafeetjes met terrasjes waar je net als de bewoners van Vori, lekker tot rust kunt komen. Verder zit er in dit dorpje een uitstekende apotheek, een aantal kruidenierszaken, een groenteman, een ouzeri, een bakker, slager en een patisserie.

Vori ligt prachtig tussen de olijvengaarden en heeft een schitterend uitzicht op de bergen. Het ligt op vijf kilometer afstand van de beroemde archeologische plaats Festos. Je kunt in Vori overnachten, want er is het familiepension Margit. In de kerk Agia Pelagia wordt een keer per jaar (op 8 oktober) een eremis gegeven, met een feest met hapjes en drankjes.Vori heeft ook een grote kerk die zeer de moeite van het bezichtigen waard is. Ook zijn in Vori talrijke zeer oude huizen te vinden die op de monumentenlijst staan. Om de twee jaar wordt er zelfs een agrarische tentoonstelling gehouden die altijd duizenden bezoekers trekt. Kortom Vori is een en al historie en cultuur, een prachtig interessant en authentiek dorp.
 

Foto's Vori - Vori in beeld

Vori | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 30 - Foto van De Griekse Gids Etnologisch Museum Vori Heraklion Kreta - Foto 18 - Foto van De Griekse Gids Taverna de Belgen in Vori | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 8 - Foto van De Griekse Gids Etnologisch Museum Vori Heraklion Kreta - Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Zonsondergang Santorini - Foto van Danny Verhasselt Vori | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 52 - Foto van De Griekse Gids Vori Heraklion Kreta - Foto 24 - Foto van De Griekse Gids Taverna de Belgen in Vori | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 2 - Foto van De Griekse Gids Vori | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 65 - Foto van De Griekse Gids Etnologisch Museum Vori Heraklion Kreta - Foto 24 - Foto van De Griekse Gids Vori | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 43 - Foto van De Griekse Gids huisjes bij de burcht in Pythagorion, ooit gebouwd door Griekse vluchtelingen vanuit Turkije, begin vorige eeuw - Foto van paul zwiggelaar


meer foto's van Vori»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Ross Holidays Griekenland Tui Griekenland Zongids Griekenland;

Luchtvideo over Vori Messara (4K - HD kwaliteit)

Dronevideo Vori messara - ©De Griekse Gids
 


Gemiddelde temperaturen Heraklion Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Heraklion Kreta: Waar ligt Vori?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van Vori


Heraklion Kreta vakanties

Hotel Theo Star

Bekijken

Hotel Theo Star
Heraklion Kreta
Malia
App. Rainbow

Bekijken

App. Rainbow
Heraklion Kreta
Stalis
Lyttos Beach

Bekijken

Lyttos Beach
Heraklion Kreta
Analipsis
App. Pennystella

Bekijken

App. Pennystella
Heraklion Kreta
Agia Pelagia
© De Griekse Gids 2000-2019