Vori (Heraklion Kreta)

VORI. Vori is een gemoedelijk dorpje op Kreta, waar je de echte Griekse cultuur en gastvrijheid van de mensen nog kunt beleven. Er is een prachtig Ethnologisch museum met antieke voorwerpen uit het dagelijkse leven van de mensen die door de eeuwen heen in Vori geleefd hebben. Het museum heeft zelfs een Europese prijs ontvangen. De bewoners van Vori leven vooral van de landbouw, maar veel jongeren werken in de omliggende toeristische plaatsjes, zoals in Matala en Agia Galini.

Vori heeft een gezellig dorpsplein, met een aantal cafeetjes met terrasjes waar je net als de bewoners van Vori, lekker tot rust kunt komen. Verder zit er in dit dorpje een uitstekende apotheek, een aantal kruidenierszaken, een groenteman, een ouzeri, een bakker, slager en een patisserie.

Vori ligt prachtig tussen de olijvengaarden en heeft een schitterend uitzicht op de bergen. Het ligt op vijf kilometer afstand van de beroemde archeologische plaats Festos. Je kunt in Vori overnachten, want er is het familiepension Margit. In de kerk Agia Pelagia wordt een keer per jaar (op 8 oktober) een eremis gegeven, met een feest met hapjes en drankjes.Vori heeft ook een grote kerk die zeer de moeite van het bezichtigen waard is. Ook zijn in Vori talrijke zeer oude huizen te vinden die op de monumentenlijst staan. Om de twee jaar wordt er zelfs een agrarische tentoonstelling gehouden die altijd duizenden bezoekers trekt. Kortom Vori is een en al historie en cultuur, een prachtig interessant en authentiek dorp.
 

Foto's Vori - Vori in beeld

Taverna Vori | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 2 - Foto van De Griekse Gids Etnologisch Museum Vori Heraklion Kreta - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Taverna de Belgen in Vori | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 13 - Foto van De Griekse Gids Vori | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 32 - Foto van De Griekse Gids Etnologisch Museum Vori Heraklion Kreta - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Etnologisch Museum Vori Heraklion Kreta - Foto 20 - Foto van De Griekse Gids Etnologisch Museum Vori Heraklion Kreta - Foto 17 - Foto van De Griekse Gids Vori | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 4 - Foto van De Griekse Gids Vori Heraklion Kreta - Foto 21 - Foto van De Griekse Gids Vori | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 13 - Foto van De Griekse Gids Haven van Helounda - Foto van Vori | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 14 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Vori»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;

Luchtvideo over Vori Messara (4K - HD kwaliteit)

Dronevideo Vori messara - ©De Griekse Gids
 


Gemiddelde temperaturen Heraklion Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Heraklion Kreta: Waar ligt Vori?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van Vori


Heraklion Kreta vakanties

Ippoliti Village

Bekijken

Ippoliti Village
Heraklion Kreta
Koutouloufari
Eilandhoppen Kreta, Milos & Athene

Bekijken

Eilandhoppen Kreta, Milos & Athene
Heraklion Kreta
Eilandhoppen
Palmera Beach

Bekijken

Palmera Beach
Heraklion Kreta
Chersonissos
Pilot's Villas

Bekijken

Pilot's Villas
Heraklion Kreta
Koutouloufari
© De Griekse Gids 2000-2019