Vori (Heraklion Kreta)

VORI. Vori is een gemoedelijk dorpje op Kreta, waar je de echte Griekse cultuur en gastvrijheid van de mensen nog kunt beleven. Er is een prachtig Ethnologisch museum met antieke voorwerpen uit het dagelijkse leven van de mensen die door de eeuwen heen in Vori geleefd hebben. Het museum heeft zelfs een Europese prijs ontvangen. De bewoners van Vori leven vooral van de landbouw, maar veel jongeren werken in de omliggende toeristische plaatsjes, zoals in Matala en Agia Galini.

Vori heeft een gezellig dorpsplein, met een aantal cafeetjes met terrasjes waar je net als de bewoners van Vori, lekker tot rust kunt komen. Verder zit er in dit dorpje een uitstekende apotheek, een aantal kruidenierszaken, een groenteman, een ouzeri, een bakker, slager en een patisserie.

Vori ligt prachtig tussen de olijvengaarden en heeft een schitterend uitzicht op de bergen. Het ligt op vijf kilometer afstand van de beroemde archeologische plaats Festos. Je kunt in Vori overnachten, want er is het familiepension Margit. In de kerk Agia Pelagia wordt een keer per jaar (op 8 oktober) een eremis gegeven, met een feest met hapjes en drankjes.Vori heeft ook een grote kerk die zeer de moeite van het bezichtigen waard is. Ook zijn in Vori talrijke zeer oude huizen te vinden die op de monumentenlijst staan. Om de twee jaar wordt er zelfs een agrarische tentoonstelling gehouden die altijd duizenden bezoekers trekt. Kortom Vori is een en al historie en cultuur, een prachtig interessant en authentiek dorp.
 

Foto's Vori - Vori in beeld

Vori | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 74 - Foto van De Griekse Gids Vori | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 20 - Foto van De Griekse Gids Etnologisch Museum Vori Heraklion Kreta - Foto 23 - Foto van De Griekse Gids Vori | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 37 - Foto van De Griekse Gids Vori Heraklion Kreta - Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Vori Heraklion Kreta - Foto 13 - Foto van De Griekse Gids Vori Heraklion Kreta - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Vori Heraklion Kreta - Foto 14 - Foto van De Griekse Gids Zonnig Grieks plaatje - Foto van meuldijk Taverna de Belgen in Vori | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 7 - Foto van De Griekse Gids Vori Heraklion Kreta - Foto 30 - Foto van De Griekse Gids Cactusvijgen bij Taverna de Belgen in Vori | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 3 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Vori»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;

Luchtvideo over Vori Messara (4K - HD kwaliteit)

Dronevideo Vori messara - ©De Griekse Gids
 
Gemiddelde temperaturen Heraklion Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Heraklion Kreta: Waar ligt Vori?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van Vori


Heraklion Kreta vakanties

Xperience Hotel Stella Palace

Bekijken

Xperience Hotel Stella Palace
Heraklion Kreta
Analipsis
Hotel Vasia Royal

Bekijken

Hotel Vasia Royal
Heraklion Kreta
Gournes
App. Drossia Palms

Bekijken

App. Drossia Palms
Heraklion Kreta
Malia
Galaxy Villas

Bekijken

Galaxy Villas
Heraklion Kreta
Koutouloufari
© De Griekse Gids 2000-2019