Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Vori


Vori - Heraklion Kreta (Griekenland)

VORI. Vori is een gemoedelijk dorpje op Kreta, waar je de echte Griekse cultuur en gastvrijheid van de mensen nog kunt beleven. Er is een prachtig Ethnologisch museum met antieke voorwerpen uit het dagelijkse leven van de mensen die door de eeuwen heen in Vori geleefd hebben. Het museum heeft zelfs een Europese prijs ontvangen. De bewoners van Vori leven vooral van de landbouw, maar veel jongeren werken in de omliggende toeristische plaatsjes, zoals in Matala en Agia Galini.

Vori heeft een gezellig dorpsplein, met een aantal cafeetjes met terrasjes waar je net als de bewoners van Vori, lekker tot rust kunt komen. Verder zit er in dit dorpje een uitstekende apotheek, een aantal kruidenierszaken, een groenteman, een ouzeri, een bakker, slager en een patisserie.

Vori ligt prachtig tussen de olijvengaarden en heeft een schitterend uitzicht op de bergen. Het ligt op vijf kilometer afstand van de beroemde archeologische plaats Festos. Je kunt in Vori overnachten, want er is het familiepension Margit. In de kerk Agia Pelagia wordt een keer per jaar (op 8 oktober) een eremis gegeven, met een feest met hapjes en drankjes.Vori heeft ook een grote kerk die zeer de moeite van het bezichtigen waard is. Ook zijn in Vori talrijke zeer oude huizen te vinden die op de monumentenlijst staan. Om de twee jaar wordt er zelfs een agrarische tentoonstelling gehouden die altijd duizenden bezoekers trekt. Kortom Vori is een en al historie en cultuur, een prachtig interessant en authentiek dorp.
 

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Vori - Vori in beeld

Vori | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 67 - Foto van De Griekse Gids Vori Heraklion Kreta - Foto 29 - Foto van De Griekse Gids Vori | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 73 - Foto van De Griekse Gids Taverna Vori | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 2 - Foto van De Griekse Gids Vori Heraklion Kreta - Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Vori Heraklion Kreta - Foto 20 - Foto van De Griekse Gids Taverna de Belgen in Vori | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 13 - Foto van De Griekse Gids Vori | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 39 - Foto van De Griekse Gids Vori Heraklion Kreta - Foto 30 - Foto van De Griekse Gids Vori | Zuid Kreta | De Griekse Gids foto 52 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Vori»

Luchtvideo over Vori Messara (4K - HD kwaliteit)

Dronevideo Vori messara - ©De Griekse Gids
 

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Vori
Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C

Heraklion Kreta: Waar ligt Vori?

Uitstapjes / Trips vanaf Vori
De kaart / landkaart van Heraklion Kreta (©De Griekse Gids)

De kaart van het noordelijke deel van het departement Heraklion Kreta

De kaart van Heraklion Kreta Chersonissos Stalis Malia Analipsis Sissi Kreta Anissaras Koutouloufari Gouves Piskopiano Kokkini Chani Agia Pelagia Kreta Archanes Kreta Katalagari Kreta Fodele Kreta Amoudara Kreta Agios Thomas Kreta Heraklion / Iraklion Kreta Episkopi Heraklion Knossos Kreta - Het Minoische Paleis Smari Kreta Achlada Kreta
Kaart omgeving Heraklion Kreta. Waar ligt Vori?

De kaart van het zuidelijke deel van het departement Heraklion Kreta

Centraal zuid Kreta
Kaart omgeving van het zuidelijke deel van het departement Heraklion Kreta? Griekenland - De Griekse Gids Lasithi Asterousia Kreta Ida Gebergte - Psiloritis Sachtouria Kreta Tertsa Kreta Psari Forada Kreta Viannos Kreta Tsoutsouras Kreta Kamilari Kreta Kalamaki Kokkinos Pirgos Matala Kreta Festos - Phaistos Melambes Kreta Pitsidia Kreta Klooster Odigitria Mires Kreta Sivas Kreta Agia Galini Kreta Pombia Kreta Kali Limenes Lendas (Lentas) Petrokefali Kreta Gortys Kreta Agia Varvara Kreta Gergeri Kreta Kamares Kreta Vori Kreta Waar ligt Vori?