Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Malia

Malia | Populaire vakantiebestemming in het noorden van Kreta

MALIA.Malia is een badplaats aan de noordkust van Kreta. Het ligt op ongeveer 34 kilometer ten oosten van Heraklion. Malia is vergelijkbaar met Chersonissos. Het is iets kleiner in omvang, maar het nachtleven is even bruisend. Het zandstrand van Malia is erg mooi, maar ook erg druk in het hoogseizoen. Voor jongeren die van uitgaan en strandvakantie houden: "this is the place to be!" In de kleine straatjes en langs de boulevard zijn zeer veel restaurants en winkeltjes. Er zijn vele luxe hotels en appartementen, auto- en motorverhuurbedrijven, watersport mogelijkheden, banken en toeristenkantoren waar leuke excursies te boeken zijn. Malia heeft één van de langste zandstranden van Kreta, het begint ten westen van Malia, bij Stalis en strekt zich uit tot vier kilometer naar het oosten. Dit strand is goed georganiseerd en er zijn strandbedjes en parasols te huur. Als het strand bij Malia te druk is, kan je ook uitwijken naar een van de kleinere strandjes bij de baaien in de buurt van Malia. Tegenover het strand ligt een klein eilandje, dat gemakkelijk zwemmend te bereiken is. Op dit eilandje staat een kerkje.

Video over Malia Kreta

Malia video

Dronevideo Malia - Edited by Sem Eissens - ©De Griekse Gids

Het Minoïsche Paleis bij Malia

Wil je een dagje iets anders dan het strand, dan kan je een bezoekje aan de archeologische opgravingen van Malia brengen, waar de ruïne van een Minoïsch Paleis te bezichtigen is. Het paleis werd ongeveer 1900 jaar voor Chr. gebouwd. Het werd rond 1700 voor Chr. verwoest door een aardbeving, maar direct hierna weer opgebouwd. De ruines die tegenwoordig te bezoeken zijn, zijn de overblijfselen van dit laatste paleis. Het paleis van Malia is niet gereconstrueerd, zoals dat bij Knossos wel het geval is, alles wat je ziet is dus authentiek. In het archeologisch museum van Heraklion kun je vondsten uit het paleis van Malia bezichtigen.

Bekijk foto's MaliaHet oude dorp van Malia

Wat wij erg gezellig vinden in Malia is het oude centrum van Malia. Dit ligt ongeveer 250 meter van het strand van Malia, nabij het uitgaanscentrum. Hier, bij de kerk van Agios Georgios, zijn allerlei leuke tavernes, gezelligheid is hier troef. Het is hier de moeite waard om een wandeling te maken door de mooie steegjes. In Oud-Malia zijn er nog steeds oude huizen met tuinen vol bloemen. Hoewel Oud-Malia tegenwoordig ook erg toeristisch is geworden, je voelt hier de authentieke Kretenzische sfeer van decennia geleden.

Oud Malia Tavernes
Taverna in Oud-Malia

Bezienswaardigheden en dagtripjes vanaf Malia


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Koutouloufari
Koutouloufari
Matala
Matala
Chersonissos
Chersonissos
Knossos
Knossos

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Heraklion Kreta: Waar ligt Malia?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van MaliaGriekse Gids Reizen Kreta Het Griekse winkeltje to Magazaki Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020