Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Vrontisi klooster

Vrontisi klooster tussen de dorpen Zaros en Voriza op Kreta

Vrontisi. Het klooster van Vrontisi op Kreta ligt in de provincie Kenourgiou, tussen de dorpen Zaros en Voriza, aan de zuidelijke uitlopers van Psiloritis (Ida), op een hoogte van 550 m.

Het ligt in een landschap met een panoramisch uitzicht op Messara-vlakte en het Asterousia gebergte. De kerk is gewijd aan de Heilige Antonios en Apostel Thomas. Het klooster is naar alle waarschijnlijkheid genoemd naar de stichter Vrontisis. In Venetiaanse archieven staat dat het klooster rond het jaar 1400 is gesticht. Het klooster is omgeven door een muur en bij de buiteningang is er een marmeren fontein uit de 15e eeuw. Op de fontein is een reliëf-voorstelling van de Adam en Eva in het paradijs, van Jezus Christus en nog vier andere figuren, die de rivieren van Eden symboliseren. De klokkentoren is een van de oudste op Kreta.

Tegenwoordig is het klooster van Vrontisi nog steeds een actief klooster. Hoewel het een aanzienlijk deel van zijn vroegere glorie heeft verloren door de afbraak van zijn vestingwerken, het is nog steeds een mooie bezienswaardigheid.

Bekijk foto's Vrontisi klooster
Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Malia
Malia
Koutouloufari
Koutouloufari
Heraklion
Heraklion
Knossos
Knossos

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Heraklion Kreta: Waar ligt Vrontisi klooster?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van Vrontisi kloosterGriekse Gids Reizen Kreta Het Griekse winkeltje to Magazaki Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020