Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Gournes

Gournes Kreta - vakantie, informatie en leuke tips


Gournes. Gournes is de naam van een dorp aan de noordkust van Kreta. Het ligt tussen Kokkini Chani en Gouves, veertien kilometer ten oosten van Heraklion stad. Het is een toeristisch dorp waar grote en kleine hotels zich gevestigd hebben. Op de hoofdweg zijn allerlei tavernes, cafés en souvenirwinkels. In Gournes wonen ongeveer 1800 mensen, die zich vooral met het toerisme en met de landbouw bezighouden. Er zijn mooie zandstranden bij Gournes. Al met al is Gournes een leuke badplaats waar je een prima zonvakantie kunt doorbrengen. In Gournes bevindt zich "CretAquarium", (Thalasso cosmos) het zee-aquarium van Kreta. De exposities in CretAquarium richten zich op de fauna van het Middellandse zeegebied. In Gournes zijn antieke graven en allerlei voorwerpen die hier zijn gevonden uit de Minoïsche periode te bezichtigen.

Uitstapjes vanaf Gournes:

Bekijk foto's GournesWeetjes

Gournes maakt deel uit van een groot toeristisch kustgebied van Kreta, van Kokkini Chani tot Malia. Gournes ligt tussen Kokkini Cani en Gouves, beide op loopafstand langs het strand. De naam Gournes is van de naam "gourna" afgeleid wat "drinkbakken" betekent, en men denkt dat er in de omgeving veel drinkplaatsen waren. Het bewijs is er nog steeds, aangezien er in de wintermaanden een riviertje door het stadscentrum stroomt. Gournes was vroeger een klein, rustig dorp tot er aan het einde van de jaren vijftig een grote basis van de Amerikaanse luchtmachtcommunicatie hier opende. Het dorp groeide zeer snel doordat ongeveer 3.500 militairen en hun families zich hier vestigden. Veel van de eerste hotels en appartementen zijn in Gournes gebouwd om de families van de militairen en bezoekers van de basis te huisvesten. Toen de basis van Gournes in 1993 werd gesloten raakten 1.000 inwoners werkloos, honderden appartementen en kamers kwamen leeg te staan. Gournes heeft zich uiteindelijk kunnen herstellen mede door de komst van CretAquarium in het hoofdgebouw van de voormalige legerbasis.

Vervoer

Gournes heeft een regelmatige busdienst, zowel naar het oosten als naar het westen. Zowel Heraklion als Chersonissos zijn gemakkelijk vanaf Gournes bereikbaar.

Stranden Gournes

Langs de strandpromenade vind je verschillende kleine zandstranden, de meeste met ligstoelen en parasols. Aan de overkant van de weg zijn cafés en restaurants. Het beste strand van Gournes bevindt zich echter aan het uiterste westelijke uiteinde van de promenade - het grote strand voor Hotel Xenia. Dit mooie zandstrand is breed, er zijn strandstoelen en parasols te huur en dit strand wordt bovendien bewaakt door een strandwacht. Wanneer je naar het oosten, voorbij de kleine vissershaven van Gouves doorloopt, kom je in het gebied van de voormalige Amerikaanse basis. Langs de hele kust zijn er verschillende plekken waar je kunt zwemmen. Aan de oostkant van dit gebied ligt het uitstekende gemeentelijke strand van Gouves, dat de goedkoopste ligbedden en parasols in de omgeving biedt.


Griekse spullen bestellen

Heraklion Kreta: Waar ligt Gournes?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van Gournes


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Gournes

Katja Maes
Alg. indruk: 7 - Uit eten: 8 - Uitgaan: 7 - Kindvriendelijk: 8 - Cultuur: 8 - Stranden: 8 - Omgeving: 8

Toelichting Gournes:
Gournes een Niet - toeristisch klein dorp, gelegen tussen Kokkini Hani en Chersonissos. Tussen de olijfboom-en wijngaarden liggen ook nog een paar Appartementen complexen, waaronder Kritzas Beach waar alleen Nederlanders verblijven. Voor mensen die van


Jan
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 9 - Uitgaan: 6 - Kindvriendelijk: 9 - Cultuur: 7 - Stranden: 9 - Omgeving: 7

Toelichting Gournes:
Zeer kindvriendelijke langzaam aflopende stranden. Goede eetgelegenheden en gezellige barretjes. Hier kom je voor je rust. Van de vliegtuigen die er overkomen merk je na een paar dagen niets meer van. Gemoedelijke sfeer en vriendelijke mensen.


Ben je zelf ooit naar Gournes geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Heraklion vakantie
Heraklion vakantie
Matala vakantie
Matala vakantie
Piskopiano vakantie
Piskopiano vakantie
Festos vakantie
Festos vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C

Griekse Gids Reizen Kreta Griekse webshop to Magazaki

Weer Gournes Heraklion Kreta

dinsdag
Weer en klimaat Gournes
25°C

woensdag
Weer en klimaat Gournes
25°C

donderdag
Weer en klimaat Gournes
25°C

vrijdag
Weer en klimaat Gournes
27°C

zaterdag
Weer en klimaat Gournes
26°C

zondag
Weer en klimaat Gournes
28°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024