Fodele (Heraklion Kreta)

Fodele. Fodele is een dorp op Kreta, dat op ongeveer 25 kilometer ten westen van Heraklion ligt en het is vooral bekend vanwege het feit dat het de geboorteplaats is van de beroemde schilder "El Greco". Tijdens zijn verblijf in Spanje werd de schilder Theotokopoulos "De Griek" genoemd, "El Greco". Het dorpje Fodele heeft een mooi plein met standbeeld ter ere van hem opgericht.

Fodele ligt in een erg mooie, waterrijke en daardoor groene omgeving. Het is een gemoedelijk dorp met een aantal kleine winkeltjes waar handwerk verkocht wordt. Ook is er een leuke taverna vlakbij de dikke oude boom waarnaast een gedenkschrift over El Greco geplaatst is en waar een fonteintje is voor de dorstige voorbijganger.

Erg mooi is het strand bij Fodele. Het ligt in een baai, aan de linkerkant van de baai ligt het luxueuze hotel Fodele beach. Op het strand zijn parasols en ligbedden. Aan de rechter kant van het strand zijn een tweetal tavernes, ook hier zijn er ligbedden en parasols.

Foto's Fodele - Fodele in beeld

Klein riviertje in Fodele dorp - Foto van De Griekse Gids Fodele Kreta - Departement Heraklion - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Fodele Kreta - Departement Heraklion - Foto 16 - Foto van De Griekse Gids Fodele Kreta - Departement Heraklion - Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Fodele Kreta - Departement Heraklion - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Fodele Kreta - Departement Heraklion - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Fodele Kreta - Departement Heraklion - Foto 13 - Foto van De Griekse Gids Straatje in Fodele - Foto van Leon Fodele Kreta - Departement Heraklion - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Fodele Kreta - Departement Heraklion - Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Fodele Kreta - Departement Heraklion - Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Monument El Greco in Fodele - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Fodele»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Ross Holidays Griekenland Tui Griekenland Zongids Griekenland;

Luchtvideo Fodele beach - Kreta

Dronevideo Fodele beach - ©De Griekse Gids

Uitstapjes en bezienswaardigheden vanaf Fodele:


Gemiddelde temperaturen Heraklion Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Heraklion Kreta: Waar ligt Fodele?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van Fodele


Heraklion Kreta vakanties

App. Drossia Palms

Bekijken

App. Drossia Palms
Heraklion Kreta
Malia
App. Eleni Village

Bekijken

App. Eleni Village
Heraklion Kreta
Amoudara
Aeolos Beach Resort Hotel

Bekijken

Aeolos Beach Resort Hotel
Heraklion Kreta
Malia
Sergios

Bekijken

Sergios
Heraklion Kreta
Chersonissos
© De Griekse Gids 2000-2019