Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Fodele

Fodele Kreta - vakantie, informatie en leuke tips


Fodele. Fodele is een dorp op Kreta, dat op ongeveer 25 kilometer ten westen van Heraklion ligt en vooral bekend is vanwege het feit dat het de geboorteplaats is van de beroemde schilder "El Greco". Tijdens zijn verblijf in Spanje werd de schilder Theotokopoulos "De Griek" genoemd. Het dorpje Fodele heeft een mooi plein met standbeeld ter ere van hem.

Fodele ligt in een erg mooie, waterrijke en daardoor groene omgeving. Het is een gemoedelijk dorp met een aantal kleine winkeltjes waar handwerk verkocht wordt. Ook is er een leuke taverna vlakbij de dikke oude boom waarnaast een gedenkschrift over El Greco geplaatst is en waar een fonteintje is voor de dorstige voorbijganger.

Erg mooi is het strand bij Fodele. Het ligt in een baai, aan de linkerkant van de baai ligt het luxueuze hotel Fodele beach. Op het strand zijn parasols en ligbedden. Aan de rechterkant van het strand zijn een tweetal tavernes, ook zijn er ligbedden en parasols.

Bekijk foto's FodeleLuchtvideo Fodele beach - Kreta

video Fodele Kreta

Dronevideo Fodele beach - © De Griekse Gids

Uitstapjes vanaf Fodele:


Griekse spullen bestellen

Heraklion Kreta: Waar ligt Fodele?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van Fodele


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Fodele

Barbara
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 8 - Uitgaan: - Kindvriendelijk: - Cultuur: 9 - Stranden: - Omgeving: 9

Toelichting Fodele:
Een touristisch plaatsje dat wel. Maar het heeft een typisch Grieks karakter met tavernes en winkels met handgemaakte dingen. Ook al is inmiddels een groot deel ervan in het buitenland geproduceerd. Het dorp zou het gebortedorp van El Greco, oftewel Domenikos Theotokopoulos, zijn. Men weet inmiddels vrijwel zeker dat hij in Irakleo geboren is, maar houdt dank zij het museum met veel kunstdrukken en een beeld in het centrum aan de gedachte vast. Midden in het dorp ligt een winkel, eigenaar is een oud echtpaar dat graag laat zien hoe in vroegere tijden olie geperst werd - aan de hand van een oude oliemolen midden in de windel. Men mag het olie proberen dat afgevuld wordt uit grote vaten. Ook snoepjes en gebak worden aangeboden. Met gebrekkig Engels en Duits vertellen ze het hele familieverhaal. Zeer indrukwekkend. Er is een natuurpad aangelegd die zeker een bezoek waard is. Men wordt langs sinaasappelhagen geleid en komt vele inheemse dieren tegen. Roofvogels die biddend over de plantages vliegen en zelfs een smaragdhagedis. Ook de byzantijnse kapel bij het El-Greco-Museum is een must. De kerk werd in de 11. eeuw gebouwd en bevat fresco''s uit verschillende eeuwen en een reliëf uit marmer. De entree is gratis en wordt verrijkt door een evenzeer gratis rondleiding. Het mooiste blijft wel: Onder de platanen zitten, een frappé genieten en de bijzondere eenden bekijken die van het nabije rivier komen kijken of er iets te eten is.


Gerres wilfried
Alg. indruk: 10 - Uit eten: 10 - Uitgaan: 9 - Kindvriendelijk: 9 - Cultuur: 10 - Stranden: 9 - Omgeving: 10

Toelichting Fodele:
Zeer gezellig dorp met een prachtige omgeving .Zeker de handgebreden truien niet vergeten ,zeer warm en kleurrijk aangeboden ,je kan er lekker genieten op een rustig en gezellig terras ,zeker eens doen het is de moeite


Ben je zelf ooit naar Fodele geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Vori vakantie
Vori vakantie
Knossos vakantie
Knossos vakantie
Matala vakantie
Matala vakantie
Kalamaki vakantie
Kalamaki vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C

Griekse Gids Reizen Kreta Griekse webshop to Magazaki

Weer Fodele Heraklion Kreta

zondag
Weer en klimaat Fodele
31°C

maandag
Weer en klimaat Fodele
32°C

dinsdag
Weer en klimaat Fodele
32°C

woensdag
Weer en klimaat Fodele
32°C

donderdag
Weer en klimaat Fodele
31°C

vrijdag
Weer en klimaat Fodele
30°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024