Koutouloufari (Kreta)

KOUTOULOUFARI. Koutouloufari is een klein, gezellig dorpje op Kreta, met ongeveer 500 vaste inwoners, dat op ongeveer twee kilometer afstand van Chersonissos ligt. Het ligt ten noorden van Chersonissos op de hellingen van de berg Charakas en vlakbij de nationale autoweg Heraklion-Agios Nikolaos. Veel toeristen en Grieken die niet van de drukte in Chersonissos houden komen graag naar Koutouloufari. Hier zijn namelijk leuke winkeltjes, restaurantjes, vriendelijke mensen en ook barretjes, waardoor je toch een beetje het nachtleven kunt proeven. Niet ver hier vandaan liggen de dorpen Piskopiano en Oud-Chersonissos, die net als Koutouloufari erg leuk en gezellig zijn. Weg van de drukte, ervaar je hier een heerlijk vakantie gevoel, met de leuke pleintjes en Griekse straatjes. Ook het mooie uitzicht op de zee is hier het vermelden waard.

Video: Een wandeling door Koutouloufari


Video: een wandeling door Koutouloufari - ©De Griekse Gids

Wil je een heerlijke vakantie in Koutouloufari op Kreta meemaken?

We kennen leuke adresjes! Boek je reis bij Griekse Gids Reizen. Wij zijn vaak in Koutouloufari op Kreta geweest en kennen het dorp en omgeving erg goed. Voor vragen of meer informatie kun je ook contact opnemen met ons via reizen@grieksegids.nl of (0031) 0343-594447 of (0031) 06-51914690.

Foto's Koutouloufari - Koutouloufari in beeld

Koutouloufari Kreta (Crete) Photo 18 - Foto van De Griekse Gids Koutouloufari Kreta - Departement Heraklion - Foto 17 - Foto van De Griekse Gids Koutouloufari Kreta - Departement Heraklion - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Koutouloufari Kreta - Departement Heraklion - Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Koutouloufari Kreta - Departement Heraklion - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Koutouloufari Kreta - Departement Heraklion - Foto 24 - Foto van De Griekse Gids Koutouloufari Kreta - Departement Heraklion - Foto 20 - Foto van De Griekse Gids Koutouloufari Kreta - Departement Heraklion - Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Koutouloufari Kreta (Crete) Photo 14 - Foto van De Griekse Gids Koutouloufari Kreta (Crete) Photo 22 - Foto van De Griekse Gids Koutouloufari Kreta (Crete) Photo 21 - Foto van De Griekse Gids Koutouloufari Kreta (Crete) Photo 9 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Koutouloufari»


Mooi uitzicht vanaf Koutouloufari

De bouwstijl van de huizen is in de oorspronkelijke authentieke Kretenzische stijl en de smalle straatjes en steegjes zijn leuk om doorheen te slenteren. In Koutouloufari komen veel Nederlanders en Belgen op vakantie, want hier vinden ze rust en ze kunnen het traditionele Kreta ontdekken. Daarnaast ligt Chersonissos op een steenworp afstand en het voordeel hiervan is dat je, wanneer je toch zin in drukte hebt, je er binnen een paar minuten bent. Vanaf Koutouloufari is er een mooi uitzicht naar Chersonissos, de rondomliggende met olijfbomen begroeide omgeving en de Kretenziche zee. Alle mensen die we gesproken hebben over hun vakantie in Koutouloufari waren enthousiast, niet voor niets gaan mensen jaar in jaar uit terug naar dit gezellige en gastvrije vakantiedorpje. 

Video over de dorpen Koutouloufari, Piskopiano en Ano-Chersonissos

Vakantiefilm Koutouloufari - ©De Griekse Gids

Wat is er te doen in en bij Koutouloufari?

Koutouloufari linksGemiddelde temperaturen Koutouloufari Heraklion Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Heraklion Kreta: Waar ligt Koutouloufari?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van Koutouloufari


© De Griekse Gids 2000-2020