Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Matala

Reviews en beoordelingen Matala Kreta

Vakantiebeoordelingen Matala

Van Matala naar Red Beach | Zuid Kreta Griekenland 6 - Foto van De Griekse Gids Matala Kreta | Griekenland 53 - Foto van De Griekse Gids Van Matala naar Red Beach | Zuid Kreta Griekenland 24 - Foto van De Griekse Gids Matala Kreta | Griekenland028 - Foto van De Griekse Gids Matala Kreta | Griekenland 4 - Foto van De Griekse Gids Matala Kreta - De Griekse Gids Foto 19 - Foto van De Griekse Gids Matala | Zuid Kreta Griekenland 40 - Foto van De Griekse Gids Van Matala naar Red Beach | Zuid Kreta Griekenland 29 - Foto van De Griekse Gids Matala Kreta - De Griekse Gids Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Matala Kreta - De Griekse Gids Foto 41 - Foto van De Griekse Gids Matala Kreta | Griekenland002 - Foto van De Griekse Gids Matala | Zuid Kreta Griekenland 70 - Foto van De Griekse Gids

Lees beoordelingen - reviews Matala

singh
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 4 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 0 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:

Heel mooi dorp met mooie stranden en lekker eten.


b.strik
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:

Onze vakantie,in 2019,was in een woord geweldig. Voor een heerlijk ontbijt ga naar de bakery, de ontvangst daar is fantastsich, Voor het middag/avond eten bevelen wij het restaurant Sirtaky aan, met de mooiste zonsondergang. Neem eens een stoofpot in restaurant Sirtaky, je weet niet wat je proeft,zo heerlijk!! P.S wij komen al 30jaar in Griekenland,en blijven er komen, Jamas, Ben en Math.


Lukas Hester
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Leuk authentiek dorpje aan de zuidkust van Kreta. Het is een een dorp waar eind jaren zestig veel hippies neerstreken en de grotten gingen bewonen. De stranden in de buurt zijn erg mooi en er heerst net als in het dorp zelf een gemoedelijke relaxte sfeer.


Henkjan
ALG. INDRUK: 7 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 5 - KINDVRIENDELIJK: - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Matala is een uitstekende bestemming voor de individuele vakantieganger. Er heerst een relaxte sfeer en is nog niet overlopen door massatoerisme. Mooie stranden ter plaatse en in de nabije omgeving.Bij Gortys en Festos zijn interessante opgravingen te vinden.Er is ook een redelijke verbinding met de omliggende plaatsen met het openbaar vervoer. Het beste om wat van de omgeving te zien is om een auto of scooter te huren.Vooral als je hier wat langer bent.


Lukas
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Mijn favoriete vakantieplaats. Matala is een dorp met een gezellige alternatieve sfeer. Mooie stranden met een relaxed sfeertje. Ik kom er inmiddels al jaren en dat blijf ik ook nog jaren volhouden.


Patricia de Man
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Erg leuk, voormalig hippieplaatsje. Er hangt een erg gezellige, alternatieve sfeer. Het centrum is niet groot, maar wel heel gezellig, met restaurantjes en cafeetjes. Het strand is een vrij lang en breed kiezelstrand en het zeewater is prachtig helder.


Cauberghs Marlene
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Hebben reeds 3 vakanties doorgebracht in Matala. Telkens in Hotel Melissa. Zeer vriendelijke mensen. Eten basic maar lekker en helemaal niet duur. Aan het strand is taverna labyrint zeker een aanrader. Je kan er ook genieten van een rondrit met de wagen. Gaan volgend jaar terug.


De Smet Patricia
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Matala is mooi , heeft een mooi winkelpleintje . Heeft een rustig gedeelte en een uitgaansgedeelte . De grotten moet je zeker gezien hebben en er zelfs in gaan !!!! Bij de Lions is het heerkijk om te gaan eten , je mag er in de keuken gaan kijken wat ze dagelijks vers klaarmaken . Het ligt aan het strand en s avonds zie je grotten verlicht , PRACHTIG ! En boven hebben ze een coctail bar . Van daaruit heel veel te bezichtigen , zelfs op korte afstand . Een aanrader!FC97A


Timmermans
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Matala is een van mijn favoriete plaatsen op Kreta. Het is kleinschalig, niet al te druk met heel veel leuke tavernes. Er zijn ook twee Griekse kafenions waar het erg gezellig is. De mensen zijn hier onwijs vriendelijk en als ik hier kom is het alsof ik thuis kom.


schroeyens geert
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 10 - KINDVRIENDELIJK: 10 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Reeds enkele jaren vaste bezoeker van dit dorpje, men hart daar verloren. Sinds jaren ook vele grieken leren kennen, deze zijn supervriendelijk.Hotels die we al gedaan hebben: Coral,melissa,europa,zafiria.


Mieke
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 10 - KINDVRIENDELIJK: 10 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
IK ben met 2 vriendinnen naar matala gegaan. zonder auto is het daar ook aan te raden. heel erg gezellig. Het is er sfeervol en warm. De temperatuur is gewoon perfect. We zijn 1 week geweest en hebben nog niet alles gezien. We gaan volgend jaar zeker en vast weer.


Ellen
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Als last minute kregen we hotel Frangiskos in Matala toegewezen. Het was er werkelijk fantastisch! Héél erg mooi en gezellig. Je kan 3 verschillende stranden bezoeken; de tocht naar 'red beach' is een aanrader!


Hotel Matala Bay
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 4 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Kreta is prachtig maar zonder auto heb je in Matala niets, wij hadden gelukkig een auto bij onze reis. Het hotel was deze zomer geheel vernieuwd en was sober maar goed, echter het eten was er gewoon slecht en simpel. Iedere ochtend hetzelfde ontbijt.


ans de rouw
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 5 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 7

TOELICHTING:
Net terug uit Matala met ons gezin en het is er fantastisch!! Aardige mensen en als je een huurauto neemt kun je ook andere mooie plaatsen in Kreta bezoeken.Hier is het massatoerisme nog niet doorgedrongen, gelukkig!!! Ook het hotel waar we zaten was reuze.


Brigitte Claes
ALG. INDRUK: 7 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 5 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Heb het volledige eiland bezocht. De noordelijke-oostelijke kust vond ik vreselijk maar in het zuiden en in het westen heb ik werkelijk prachtige plekjes ontdekt waaronder Matala...


ruud & fransie
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 6 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Nog het "echte" GRIEKENLAND (voor zover dat met het toerisme nog mogelijk is). Bewoners van Matala zeer vriendelijk ! Leuke, kleine, accommodaties. En een paradijs voor naturisten !


donald stegeman
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
kom hier al jaren en heb me sinds drie weken hier gevestigd.via internet draait mijn bedrijf gewoon door en heb ik niet meer de nederlandse stress!


Rob
ALG. INDRUK: 7 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Een aan de zuidkust gelegen badplaatsje. Vooral in de zomer veel warmer dan het noorden van Kreta door de invloed van Afrika. Een mooi strand naar Griekse maatstaven. Ook de grotten die eens bewoond werden tijdens de flowerpower periode zijn interessant.


Werner
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 7

TOELICHTING:
Gezellig badplaatsje tot hiertoe nog een toffe sfeer. Blijf niet in het dorpje maar ga zeker de omgeving verkennen!


marjan schouten
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Bekend van de Grafgrotten, holenwoningen, die in de jaren 60-70 in gebruik waren door de Hippies. Een hippie is hier nog gebleven, bijnaam Scotty, laat ik hem nou ontmoet hebben en een uurlang op een terras wat gedronken hebben, luisterend naar zijn verhaal..


trudie
ALG. INDRUK: 7 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 6 - STRANDEN: 5 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
mooi klein plaatsje wel wat achteraf gelegen.


Annelou
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 9 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Matala is een gezellig toeristenplaatsje aan de zuidkust. Er zijn heel wat hotels, het heeft een lekker strand en de rotsen trekken veel bezoekers iedere dag. Er is mooi handwerk te koop. Het heeft een "blue flag beach" wat betekent dat het water perfect
© De Griekse Gids 2000-2024