Met TUI naar Griekenland
Lastminute Griekenland


  Schinoussa


Schinoussa (Cycladen)

Schinoussa. Schinoussa is een heel klein eilandje ten zuiden van Naxos, het ligt tussen de andere kleine eilanden, Iraklia en Koufonissia. De inwoners van Schinoussa zijn oorspronkelijk uit het eiland Amorgos afkomstig. De inwoners zijn vooral landbouwers, veehouders en vissers.

Op dit eilandje is het heel rustig, er zijn drie gehuchten waar mensen wonen; dat zijn, Panagia, Mersini en Mesaria. De haven van Schinoussa is Mersini, dat ongeveer anderhalve kilometer van de hoofdstad Panagia (Chora of Schinoussa) ligt. Panagia is een pittoresk dorpje met witte huisjes en smalle steegjes. In Panagia zijn traditionele Griekse cafés, taverna's en winkeltjes.

Schinoussa is een eiland met zeer lage heuvels. De hoogste top is 'Mylos', dat alleen maar 133 meter hoog is. Het is een eiland dat niet zo toeristisch is, hoewel er kamers en hotels beschikbaar zijn. Mensen die van wandelen houden kunnen hier gerust een paar nachtjes komen overnachten. Meerdere dagen verblijven gaat vervelen tenzij men naar de absolute rust zoekt wat ook wel eens lekker kan zijn.

De belangrijkste bezienswaardigheid van het eiland de kerk van Panagia tis Akathis. Verder is er op het eiland een volkenkundig museum en zijn de resten te zien van een middeleeus kasteel.

Hoewel Schinoussa en zeer klein eilandje is (9 km2), zijn er op het eiland opvallend veel mooie stranden, het zijn er ongeveer vijftien. Dat zijn de stranden Psili Ammos, Almyros, Fonta, Tsigouri, Lioliou, Portokali, Livadi, Alygaria, Bazeou, Pori, Gero Limnioans e.a.
De mooiste stranden liggen in het zuiden van het eland en dat zijn bijna allemaal zandstranden. Ook hier zijn er kleine hotels en zijn kamers te huur.

Naast de kust van Schinoussa bevinden zich een aantal nog kleinere eilandjes , dat zijn Fidou, Aspronisi en Agrilou.

Foto's Cycladen - Cycladen in beeld

Oia Santorini | Cycladen Griekenland | Foto 1075 - Foto van De Griekse Gids Andros - Foto van louka Apiranthos Naxos - Cycladen Griekenland- nr 49 - Foto van De Griekse Gids Koronos Naxos - Cycladen Griekenland - nr 10 - Foto van De Griekse Gids Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 110 - Foto van De Griekse Gids Pyrgos Tinos | Griekenland | Fotto 72 - Foto van De Griekse Gids Agapi Tinos | Griekenland | De Griekse Gids foto 25 - Foto van De Griekse Gids Otzias | Kea (Tzia) | Griekenland foto 10 - Foto van De Griekse Gids Ormos Giannaki bij Kardiani Tinos | Griekenland foto 23 - Foto van De Griekse Gids Kalamos Milos | Cycladen Griekenland | Foto 35 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Cycladen»


(Tekst ©De Griekse Gids)

Gemiddelde temperaturen Schinoussa
Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Schinoussa: Waar ligt Schinoussa?

De kaart / landkaart van Schinoussa

Schinoussa

Alles over Griekenland


Last minute Griekenland

 

Autohuur Griekenland