Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Kythnos

Kythnos - Vakantie in Griekenland


Kythnos vakantie. Kythnos is een eiland in de Egeïsche zee en behoort tot de Cycladen eilanden. Hoewel het eiland in verhouding niet ver van Attica ligt (90 km), is het nog steeds een vrij onbekend eiland. Kythnos heeft een oppervlakte van 99 km², de kustlijn is ongeveer 100 km lang en het ligt ten zuiden van het eiland Kea en ten noorden van het eiland Serifos. De kustlijn wordt gekenmerkt door de vele kleine baaien en stranden. Hoge bergen zijn er niet, de hoogste top is die van Profitis Ilias op de berg Petra (336 m).

De grootse dorpen Merichas, Chora (de hoofdstad), Loutra en Dryopida liggen allemaal in de noordelijke helft van het eiland. De zuidelijke helft van Kythnos is bijna onbewoond, met als enige uitzondering het dorp Panagia Kanala en de kleine baai van Agios Dimitrios.

Het eiland heeft 65 mooie stranden, de meeste hiervan kun je via onverharde wegen bereiken. Het zijn typische Cycladen landschappen, met kale en droge heuvels, omgeven door stenen muren die zich over vele kilometers uitstrekken. Op het eiland zijn 350 witte kapelletjes en in de dorpen zijn er smalle geplaveide straatjes en steegjes, witte huizen, gezellige pleintjes, mooie kerken en windmolens.

Voor de Tweede Wereldoorlog groeide hier veel gerst die dan verkocht werd aan de bekende Griekse bierbrouwerij 'Fix'. Overige producten die op het eiland geproduceerd worden zijn wijn, honing, vijgen en amandelen.

Bekijk de foto's Kythnos - Fotoalbum Griekenland

Informatie over de bestemmingen van Kythnos

Chora Kythnos - Dryopida - Loutra - Merichas - Panagia Kanala -
Griekse spullen bestellen

Bezienswaardigheden op Kythnos

Op Kythnos kun je leuke uitstapjes maken naar o.a.:

Chora (Mesaria)
Chora, ook bekend als Mesaria, is de hoofdstad van het eiland Kythnos. De huizen van Chora zijn op de hellingen van een heuvel gebouwd.  Lees verder»

Loutra
Loutra is het populairste en meest moderne resort van het eiland. Het gebied staat bekend om zijn warmwaterbronnen die uniek zijn op alle Cycladen-eilanden. Lees verder»

Merichas
Merichas is een schilderachtig dorp en de haven van het eiland. Het is gebouwd in een beschermde baai naast een prachtig zandstrand. Lees verder»

Dryopida
Dryopida ligt aan de zuidkant van het eiland Kythnos. Het gebied is sinds de oudheid bewoond door de Dryopiërs, de eerste kolonisten van het eiland, en heeft zijn oude naam behouden. Lees verder»

Panagia Kanala
Een kustdorp, gebouwd rond het enige dennenbos van het eiland. Het gebied is vernoemd naar de kerk van Panagia Kanala, de beschermheilige van het eiland. Lees verder»

Agios Dimitrios
Agios Dimitrios is een klein dorp aan zee, gelegen in de buurt van Panagia Kanala, gebouwd op een prachtige locatie met prachtige stranden. Bezienswaardig zijn hier de kapel van Agia Irini en het klooster van Panagia Stratolatissa.

Stranden op Kythnos

De bekendste stranden zijn: Kolona, Agios Dimitrios, Merichas en Martinakia.
Maar er zijn meer stranden zoals die van  Kalo Livadi, Antonides, Gaidouromantra, Si Mou Si, Skylou, Flampouria, Alyki, Styfos, Petousa, Divlaka en Trivlaka.

Vanuit Dryopida bereik je de nabijgelegen zandstranden van Lefkes, Kalo Limani en Agios Stefanos. In het grotere Loutra-gebied kun je zwemmen op de stranden van Schinari, Maroula, Kavourocheri, Potamia, Mikra Potamia, Sarantou en Agios Sostis.

Geschiedenis Kythnos

De eerste inwoners van Kythnos waren de Dryopiërs. Dryopiërs kwamen van het eiland Evia en vestigden zich tijdens de 10e eeuw op Kythnos v C. Het eiland bloeide tijdens de klassieke tijden en droeg een trireem (dat was een met roeiriemen door roeiers voortbewogen oorlogsschip) bij in de zeeslag van Salamina. Het eiland deelde het historische lot van de rest van de Cycladen: in 1204 kwam het onder Venetiaans bewind, om later door de Ottomanen te worden bezet. In 1830 sloot het zich aan bij de nieuw gevormde Griekse staat.
 

Evenementen Kythnos

• Feesten die plaatsvinden op het klooster van Panagia tou Nikous op 15 augustus en in de kerk van Profitis Ilias op 20 juli.
• De Carnavalsviering
• De “Kythneia”; dat zijn culturele evenementen die in de zomermaanden plaatsvinden in meerdere dorpen op het eiland.
• Het feest van Agios Charalambos op 10 februari, het feest van Agia Triada en het feest van Profitis Ilias op 20 juli in Chora.
• Het feest van Agia Eirini vindt plaats op het strand van het dorp op 5 mei.
 

Activiteiten op Kythnos

• Duiken en snorkelen
• Wandelen
• Speervissen
• Crossmotorrijden
• Mountainbiken
• Windsurfen
• Watersporten
• Warmwaterbronnen bezoeken

Links Kythnos


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Kythnos

Hans Oosterhof
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 8 - Uitgaan: 6 - Kindvriendelijk: 7 - Cultuur: 8 - Stranden: 10 - Omgeving: 8

Toelichting :
Een eiland zo groot als Texel, met veel rotse, vlakke bergen en geen bomen. Uitgezonderd de verkoelende boompjes aan de 65 zandstranden. Tweederde van deze prachtige stranden is goed bereikbaar. Merichas is de oorspronkelijke havenplaaats: rustig.


Ben je zelf ooit naar Kythnos geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Waar ligt Kythnos?


Waar ligt Kythnos
De kaart / landkaart van Kythnos

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse webshop to Magazaki

Weer Kythnos

zaterdag
Weer en klimaat
30°C

zondag
Weer en klimaat
31°C

maandag
Weer en klimaat
31°C

dinsdag
Weer en klimaat
31°C

woensdag
Weer en klimaat
30°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024