Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Iraklia

Iraklia | Informatie, tips en vakanties

Iraklia. Iraklia (Irakleia) is een heel klein Cycladen eilandje ten zuiden van Naxos met ongeveer 300 inwoners. Het is een mooie plek voor een eendagstrip. Rust, vrede en ongerepte schoonheid, dat is wat de bezoeker te wachten staat op het eiland Iraklia.

Iraklia (spreek je Irakliá uit) maakt deel uit van "de kleine Cycladen", waartoe ook Schinoussa, Koufonissia en Donoussa behoren.

De haven wordt Agios Georgios genoemd en de 'hoofdstad" heeft de naam Panagia (Heilige Maria). De afstand tussen Agios Georgios en Panagiá is iets meer dan 4 kilometer, de weg is geasfalteerd. Een derde gehucht heet Agioi Theodori waar tegenwoordig alleen maar enkele schaapherders wonen. De drie 'dorpjes' hebben de naam van de gelijknamige kerken gekregen die hier waren.

Iraklia is met boten bereikbaar vanaf Athene, Naxos en Paros, maar ook met de kleinere Cycladen-ferrie "Skopelitis" die tussen Naxos en de kleine Cycladen eilanden vaart.

Bezienswaardigheden Iraklia

  • De grotten van Agios Ioannis en de kerk van Agios Georgios zijn de moeite waard om te bezoeken.
  • Leuk is het strand van Vourkaria, Agios Georgios en vooral Livadi.
  • Iraklia is geschikt voor wandelaars, de oppervlakte van het eiland is maar 19 km2 en omdat het openbaar vervoer er niet al te best is geregeld, zit er niets anders op om te voet overal heen te gaan.
  • Er zijn enkele ruïnes van een oud kasteel; een wandeling van ongeveer een kwartier vanaf de haven.

 

Boottrip Naxos, Iraklia & Koufonissia

Boottrip Naxos Iraklia Koufonissia - ©De Griekse Gids

Andere benamimgen van het eiland zijn Rakliá of Arakliá. Vroeger heette het eiland 'Agios Georgios'. De hoogste top van het eiland het 'Papas' (419 meter hoog). Hoewel het een zee klein eiland is (18 km2), maar liefst 175 verschillende vogelsoorten zijn hier de afgelopen jaren gesignalleerd. Dat komt door de vele stijle rotswanden waar door erosie veel gaten in de rotsen zijn ontstaan en waar vogels veilig hun nest kunnen maken. Opvallend zijn de vele soorten roofvogels.

Bekijk de foto's Iraklia - Fotoalbum Griekenland

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Waar ligt Iraklia?


Waar ligt Iraklia
De kaart / landkaart van Iraklia

Griekse Gids Reizen Het Griekse winkeltje to Magazaki Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020