Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Sifnos

Sifnos - Vakantie in Griekenland

Sifnos vakantie. Sifnos is een Grieks eiland in het zuidwesten van de Egeïsche zee. Het ligt tussen de eilanden Serifos, Millos, Kimolos, Paros en Antiparos, en behoort tot de Cycladen-eilanden. Het is een bergachtig eiland, met niet al te hoge bergen en heuvels. Het hoogste punt van het eiland is de berg Profitis Ilias (678 meter). De op één na hoogste berg is Agios Symeon, die 530 meter hoog is. In de westelijke en zuidelijke kustlijn van Sifnos bevinden zich diepe baaien, zoals die van Kamares, Vathy en Fykiada in het westen, en die van Platys Gialos in het zuiden. Aan de oostelijke kust zijn er een aantal kleinere baaien, het is echter voor boten lastig om hier aan te meren.

Hoewel Sifnos in eerste instantie en droog eiland lijkt te zijn, is het eigenlijk een zeer vruchtbaar eiland. De inwoners van het eiland zijn veelal landbouwers, vissers, veehouders en bepaalde ambachten zoals die van de keramiekkunst, worden op het eiland als beroep uitgeoefend. Op het eiland zijn olijfgaarden, wijngaarden, citroen- en sinaasappelbomen. Sifnos is een eiland met een tiental dorpen. De hoofdstad van het eiland is Apollonia, dat op drie heuvels is gebouwd. De afgelopen decennia, is Sifnos ook door de buitenlandse toerist ontdekt, waardoor het toerisme voor meer welvaart en werkgelegenheid op het eiland heeft gezorgd.

Bekijk de foto's Sifnos - Fotoalbum Griekenland

Bezienswaardigheden en tips Sifnos

  • Op Sifnos zijn allerlei archeologische vondsten gedaan, vooral in het zuidelijke deel. In de oudheid waren hier verschillende nederzettingen en religieuze tempels. De meeste tempels waren er om de Griekse God Apollo te eren.
  • De vele kerken van Sifnos, het zijn er meer dan driehonderd.
  • Kastro: het kasteel van Sifnos.
  • De Myceense Akropolis van Agios Andreas.
  • De indrukwekkende Panagia Chrisopigi op het gelijknamige schiereiland.

De stranden van Sifnos

  • Kamares, Faros, Vathy, Platys Gialos, Seralia, Glyfo, Fasolou, Apokofto, Vroulidia

Geschiedenis Sifnos

Sifnos was in de oudheid een van de rijkste eilanden van Griekenland. Dat kwam door de vele mijnen die er op het eiland waren; er werd uit de aarde goud, zilver en ijzer gedolven. De betere gebouwen, toen op het eiland, werden gebouwd met marmer uit Paros, een bewijs van de goede welvaart op het eiland. Deze welvaart duurde tot ongeveer in de 5e eeuw toen de metalen voorraden van het eiland, op raakten.

Het eiland kende in de loop der eeuwen de  zelfde geschiedenis als de andere Cycladische eilanden. Ook Sifnos kwam in handen van Byzantijnen, Venetianen en vervolgen Turken. Het eiland nam ook in het jaar 1821 deel mee, aan de opstand tegen de Turken.

 

Links Sifnos

 

Waar ligt Sifnos?


Waar ligt Sifnos
De kaart / landkaart van Sifnos

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021