Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Donoussa

Donoussa - Vakantie in Griekenland


Donoussa vakantie. Donoussa (Donoessa) is een rustig Cycladen eiland. Op Donoussa, dat 12 km ten oosten van Naxos en 21 km ten noorden van Amorgos ligt, wonen 130 inwoners. Het eiland is ongeveer 14 km² groot.

Op het eiland zijn een aantal dorpen waaronder de hoofdplaats Stavros die ook wel Donoussa genoemd wordt. Stavros is een havendorp maar tevens een van de mooiste stranden van Donoussa. Dit is in feite het centrum van het eiland, hier bevinden zich ook de meeste winkels, tavernes, bars en accommodaties. Kleine dorpjes zijn Mersini, Mesaria en Kalotaritisa.

Donousa is een vrij droog eiland hoewel er ook waterbronnen zijn. De inwoners houden zich vooral met visserij, landbouw en toerisme bezig.

Donoussa Griekenland
Haven Donoussa

Op dit rotsachtige eiland zijn enkele mooie stranden. Behalve het strand van Stavros, zijn er de stranden van Kedros en van Kalotaritisa. Kedros ligt ongeveer 1 km van de haven, hier mag men vrij kamperen en is nudisme toegestaan. Hier dichtbij de kust en in de zee bevindt zich een gezonken Duits oorlogschip uit de 2e wereldoorlog genaamd 'Orion'. Ook zijn er twee mooie grotten die alleen via de zee bereikbaar zijn.

Traditionele feesten zijn er op 15 augustus (dag van heilige Maria), 14 september (Stavrou) en 17 september (dag van Agia Sofia). Wegen zijn er niet, dus verwacht hier niet een auto of een taxi te nemen. Je kunt wel wandelen of een ezel huren!

Bekijk de foto's Donoussa - Fotoalbum Griekenland

Informatie over de bestemmingen van Donoussa

Griekse spullen bestellen


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Donoussa

Han Borg
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 8 - Uitgaan: 2 - Kindvriendelijk: 8 - Cultuur: 2 - Stranden: 8 - Omgeving: 8

Toelichting :

In tegenstelling tot wat hiervoor beweerd wordt is er nu wel een verharde weg op Donoussa, waarover een busdienst rijdt en ook een schaarse taxi. In en om het haventje van Stavros zijn uitstekende restaurants en strandcafé’s. Dè topper van Donoussa is het strand van Kedros, op 20 minuten lopen van Stavros, maar ook met bootje (de Magissa) of bus bereikbaar. Gemengd wel/niet naturistisch, een meer dan voortreffelijke strandbar, glashelder water, kiezel/zandstrand.


Peter Bruin
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 8 - Uitgaan: 1 - Kindvriendelijk: 7 - Cultuur: 1 - Stranden: 9 - Omgeving: 8

Toelichting :
Donoussa is een verrukkelijk eilandje zonder opsmuk. Er zijn wat winkeltjes, een paar verrassende taverna's en prachtige stranden. Je kunt er enkele leuke, fikse wandelingen maken, waarbij je onderweg maar weinig mensen zult tegenkomen.


Ben je zelf ooit naar Donoussa geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Waar ligt Donoussa?


Waar ligt Donoussa
De kaart / landkaart van Donoussa

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Griekse Gids Reizen Griekse webshop to Magazaki

Weer Donoussa

vrijdag
Weer en klimaat
25°C

zaterdag
Weer en klimaat
25°C

zondag
Weer en klimaat
23°C

maandag
Weer en klimaat
23°C

dinsdag
Weer en klimaat
25°C

woensdag
Weer en klimaat
26°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024