Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Donoussa

Donoussa - Vakantie in Griekenland

Donoussa vakantie. Donoussa (Donoessa) is een rustig Cycladen eiland. Op Donoussa, dat 12 km ten oosten van Naxos ligt en 21 km ten noorden van Amorgos, wonen er 130 inwoners. Het eiland is ongeveer 14 km2 groot.

Op het eiland zijn er een aantal dorpen waaronder de hoofdplaats Stavros die ook Donoussa genoemd wordt. Stavros is een havendorp maar tevens een van de mooiste stranden van Donoussa.  Dit is in feite het centrum van het eiland, hier bevinden zich ook de meeste winkels, tavernes, bars en accommodaties. Kleine dorpjes zijn Mersini, Mesaria en Kalotaritisa.

Donousa is een vrij droog eiland hoewel er ook waterbronnen zijn. De inwoners houden zich vooral met de visserij, de landbouw en het toerisme bezig.

Donoussa Griekenland
Haven Donoussa

Op dit rotsachtige eiland zijn enkele mooie stranden. Behalve het strand van Stavros, zijn er de stranden van Kedros en van Kalotaritisa. Kedros ligt ongeveer 1 km van de haven, hier mag men vrij kamperen en is nudisme toegestaan. Hier dichtbij de kust en in de zee bevindt zich een gezonken Duits oorlogschip uit de 2e WO genaamd 'Orion'. Ook zijn er twee mooie grotten die alleen via de zee bereikbaar zijn.

Traditionele feesten zijn er op 15 augustus (dag van heilige Maria), 14 september (Stavrou) en 17 september (Dag van Agia Sofia). Wegen zijn er niet, dus verwacht hier niet een auto of een taxi te nemen. Je kunt wel wandelen of een ezel huren!

Bekijk de foto's Donoussa - Fotoalbum Griekenland


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Waar ligt Donoussa?


Waar ligt Donoussa
De kaart / landkaart van Donoussa

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Griekse Gids Reizen Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021