Met TUI naar Griekenland
Lastminute Griekenland


  Antiparos


Antiparos (Cycladen)

Antiparos. Antiparos Een smalle zeestraat scheidt dit Griekse eilandje van Paros. Archeologen beweren dat deze twee eilanden vroeger aan elkaar vast zaten. Het eiland staat bekend om de goudgele zandstranden en het nog onbedorven natuurschoon. Rond Antiparos liggen tientallen kleine onbewoonde eilandjes, vol met wilde konijnen en wilde duiven. Het enige dorpje van het eiland is tevens de hoofdstad, Kastro of Antiparos genoemd. Stranden zijn er alleen aan de oostelijke kust waarvan Psaraliki, Fanari, Agios Ioannis, Glifa en Agios Georgios de besten zijn. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de grotten van Agios Ioannis. Antiparos heeft een landoppervlakte van 38 km2 met een kustlijn van 37,5 km en een inwoneraantal van 850 personen. Antiparos straalt pure rust uit. Het eiland heeft mooie zandsranden en vele schilderachtige kappelletjes.

Foto's Antiparos - Antiparos in beeld

Antiparos Agios Georgios Beach - Foto van hhuisman2 Pounta (Kitesurfen tussen Paros en Antiparos) | Griekenland foto 10 - Foto van De Griekse Gids inktvis op Anti Paros - Foto van hannie Pounta (Kitesurfen tussen Paros en Antiparos) | Griekenland foto 6 - Foto van De Griekse Gids Pounta (Kitesurfen tussen Paros en Antiparos) | Griekenland foto 15 - Foto van De Griekse Gids Pounta (Kitesurfen tussen Paros en Antiparos) | Griekenland foto 2 - Foto van De Griekse Gids Pounta (Kitesurfen tussen Paros en Antiparos) | Griekenland foto 14 - Foto van De Griekse Gids inktvis te drogen op Anti Paros - Foto van hannie Pounta (Kitesurfen tussen Paros en Antiparos) | Griekenland foto 16 - Foto van De Griekse Gids Pounta (Kitesurfen tussen Paros en Antiparos) | Griekenland foto 13 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Antiparos»


Bezienswaardigheden Antiparos

  • Kastro of Antiparos is een dorp met mooie steegjes en bloementuintjes.
     
  • Het 'Kastro', een middeleeuwse nederzetting met een bijzondere architectuur. In Antiparos is bij het marktplein een burcht van Venetiaanse oorsprong die bestaat uit een,  in een rechthoekige vorm tegen elkaar aangebouwde reeks,  bijna gelijkaardige huisjes, met één of twee verdiepingen die alle naar het centrum van de rechthoek gericht zijn. De etagewoningen zijn enkel via buitentrappen bereikbaar. Het complex heeft slechts anderhalve ingang en was dus gemakkelijk verdedigbaar. Op het binnenplein staat een soort bolwerk dat helemaal niet op een kasteel of burcht lijkt en waartegen een jonger Grieks-orthodoks kerkje aanleunt.
     
  • De bekende grot.In de nabijheid van de grot Agios Ioannis

 

De evenementen die op Antiparos gevired worden zijn:

  • Het feest van Agia Marina op 17 juli.
  • Het feest van Agios Panteleimon op 27 juli.
  • De geboorte van Maria op 8 september.

 

Bereikbaarheid Antiparos

Antiparos is vanaf Paros bereikbaar en de havens Pounda en Parikia
Foto's Antiparos - Antiparos in beeld

Antiparos - Foto van Greece67
Antiparos - Foto van Greece67
Pounta (Kitesurfen tussen Paros en Antiparos) | Griekenland foto 7 - Foto van De Griekse Gids
Antiparos San Spiridon - Foto van Exciterte

méér foto's van Antiparos»


(Tekst ©De Griekse Gids)

Gemiddelde temperaturen Antiparos
Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Antiparos: Waar ligt Antiparos?

De kaart / landkaart van Antiparos

Antiparos

Alles over Griekenland


Vakantie Griekenland 2018

 

Autohuur Griekenland