Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Folegandros

Folegandros | Informatie, tips en vakanties

Folegandros. Folegandros is een klein Grieks eilandje tussen Milos en Sikinos. Steile bergen, enkele mooie zandstranden en leuke baaien zijn de kenmerken van dit eiland. Folegandros heeft een typisch Cycladische stijl; witte huisjes en kerken. En Folegandros heeft vooral heel vriendelijke mensen. Hoofdstad is Chora (of Folegandros). Hier staat het kasteel van Folegandros met er rondom de typische, witte huisjes met de kleine ramen. Deze huisjes beschutten het kasteel. Opvallend mooi is hier de kerk van Panagia die op loopafstand, iets hoger in zuidelijke richting, op de hellingen van een heuvel ligt. Andere bezienswaardigheden zijn de grotten van Chrisospilia en het Ecologisch Volksmuseum van Ano Meriá. Als u in Ano Meria bent en u wilt wat eten, dan moet u eens naar het traditionele lokale gerecht vragen, met zelfgemaakte spaghetti en kip in tomatensaus. De haven van Folegandros is Karavostasis. Mooie stranden zijn er behalve bij Karavostasis ook bij Angali, Livadi in het zuiden en bij Agios Georgios in het noorden.

Video Folegandros


Vakantiefilm Folegandros - ©De Griekse Gids

Vakantie naar Folegandros

Wil je op vakantie naar Folegandros? Je kunt dan je vakantie bij Griekse Gids Reizen boeken. We zijn tevens gespecialiseerd in eilandhoppen.

Bekijk de foto's Folegandros - Fotoalbum Griekenland

Chora Folegandros

Folegandros (of Chora) heeft haar middeleeuwse karakter door de jaren heen behouden. Het stadje is 150 meter boven het zeeniveau gebouwd. Er staan kleine huizen binnen en buiten de kasteelmuren. In Chora Folegandros zijn mooie kerken met prachtige pleintjes. Er zijn drie pittoreske pleintjes in het centrum dat zijn Pounta, Piatsa en Dounavides maar ook typisch cycladische steegjes. Overal zijn gezellige cafés, restaurants en winkeltjes.

Folegandros Chora
Chora Folegandros

Bezienswaardigheden en tips Folegandros:

  • Het kasteel (kastro) met rondom oude huizen in typisch Cycladische stijl. Het middeleeuwse kasteel is door Venetianen gebouwd in het jaar 1212.
  • De Panagia kerk in Chora, de mooiste van het eiland.
  • Chrissospilia, een grot met mooie formaties stalactieten.
  • Ook hier viert men op 15 augustus Maria Hemelvaart, waarbij eerst de icoon door de straten gedragen wordt en daarna op een boot rond het eiland, verder is er dan veel muziek en dans.

Folegandros wandelen
Wandelen op Folegandros

Activiteiten op het eiland

Hoewel Folegandros een zeer klein is, tal van activiteiten zijn hier wel mogelijk. Er zijn verschillende wandel- en  bergpaden op het eiland, voor sommige stukken moet je de hoofdweg gebruiken, die sowieso niet zo druk is, zelfs in de zomermaanden. Wandelen op Folegandros is meer dan de moeite waard want wij hebben gedaan, lees ons reisverhaal Wandelen op Folegandros. Folegandros is een niet al te groot eiland, het heeft een lengte van 13 kilometer. In principe zou u het in een dag kunnen lopen. Een wandeling van Karavostasis naar Chora duurt 45 min, een wandeling van Chora naar Angali 35 min en wandeling van Chora naar Ano Meria 40 min.

Links Folegandros

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Waar ligt Folegandros?


Waar ligt Folegandros
De kaart / landkaart van Folegandros

Griekse Gids Reizen Het Griekse winkeltje to Magazaki Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020