Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Sikinos

Sikinos - Vakantie in Griekenland

Sikinos vakantie. Sikinos is een Grieks Cycladen eiland dat tussen het eiland Ios en het eiland Folegandros ligt. Sikinos is zeer geschikt voor een rustige vakantie en om te zwemmen in schone wateren. Het eilandje heeft een landoppervlakte van 40 km2, een kustlijn van 41 km en een bevolking van 280 inwoners. Dit eiland is nogal droog, met mooie bouwterrassen en bewoond sinds de Cycladische periode.

Vanaf de kleine havenplaats Alopronia loopt de enige weg op het eiland naar de hoofdstad Sikinos, waar rondom een plein witte huizen en vijf kerkjes staan. Smalle ezelpaadjes leiden naar het klooster Zoodochos Pigi en naar een oud fort. Een leuk doel voor een wandeling is tevens het monument Episkopi in het zuidwesten waar ooit een tempel voor Apollo heeft gestaan.

Chora (of Kastro) is het centrum van het eiland. Hier zijn mooie herenhuizen te zien, maar ook de Pantanassa kerk met een prachtige templon en mooie iconen. De kerk is gesticht in 1787. ook zijn er mooie windmolens. Evenementen die hier plaatsvinden zijn: Maria Hemelvaart op 15 augustus. En Maria als “Bron van het Leven” wordt gevierd enkele dagen na het orthodox Pasen. Bij deze viering wordt de icoon met de afbeelding van “Bron van het leven” tijdens een processie rondgedragen, in de namiddag is er een kerkdienst en de dag wordt besloten met en feest van dans, eten en muziek.

Drie keer per week gaat een boot van Sikinos via los, Naxos, Paros en Syros naar Piraeus. Eveneens drie keer per week vaart een boot via Folegandros naar het eiland Santorini.

Bekijk de foto's Sikinos - Fotoalbum Griekenland


Links naar Sikinos
 

 


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Waar ligt Sikinos?


Waar ligt Sikinos
De kaart / landkaart van Sikinos

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021