Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Syros

Syros - Vakantie in Griekenland


Syros vakantie. Syros is een van de geweldige Griekse eilanden in het noorden van de Cycladen in het midden van de Egeïsche zee. Met het prachtige landschap en zonder massatoerisme, is Syros een goede keuze voor als je een ontspannen vakantie wilt doorbrengen op een van de mooie, minder bekende Griekse eilanden. De hoofdstad van het eiland, Ermoupoli, wordt beschouwd als een van de meest pittoreske hoofdsteden van de Cycladen. Je vindt er o.a. Venetiaanse herenhuizen, spectaculaire zonsondergangen, smalle steegjes, neoklassieke gebouwen en indrukwekkende Katholieke en Grieks Orthodoxe kerken.

"Syros is ideaal voor een ontspannen vakantie, weg van de massa!"

Syors ligt op ongeveer drie uur varen van de grote haven van Piraeus en is met binnenlandse vluchten bereikbaar vanaf de hoofdstad Athene. Buitenlandse vluchten zijn er op dit moment nog niet mogelijk, omdat het vliegveld geen grote vliegtuigen kan ontvangen daar de landingsbaan betrekkelijk kort is. Syros ligt ten noordwesten van Paros en ten zuidwesten van Tinos en heeft een kustlijn van 87 kilometer.

Syros Ermoupolis
Syros Ermoupolis

De populairste badplaatsen liggen in het zuidelijke en westelijke gedeelte van het eiland, De badplaatsen Galissás, Kini, Azólimnos, Vári en Mégas Gialós zijn het populairst. Syros is 84 km² groot en telt meer dan 20.000 inwoners en dat is best veel in verhouding, want er wonen gemiddeld ongeveer 250 inwoners per vierkante kilometer.

Syros vakantie boeken

Wil je een unieke en onvergetelijke vakantie op Syros beleven? Of wil je Syros combineren met bijvoorbeeld Tinos en Andros?  Boek je reis bij Griekse Gids Reizen, wij zijn gespecialiseerd in eilandhoppen.

Bekijk de foto's Syros - Fotoalbum Griekenland

Griekse spullen bestellen

De hoofdstad Ermoupolis

De meeste inwoners wonen in de hoofdstad Ermoupolis, wat niet zomaar een stad is. 150 jaar geleden was deze stad een van de belangrijkste steden in de Middellandse Zee en ontving de “crème de la crème” van de high society. Wanneer je vandaag de dag in Ermoupolis op bezoek komt, geloof je je eigen ogen niet. In de stad staan ontzettend veel indrukwekkende herenhuizen, kerken, theaters en andere gebouwen. Ermoupolis is een erg imposante chique stad.

De stad is op twee heuvels gebouwd en loopt tot aan de zee af. Het hart van Ermoupolis is het Miaoulis-plein. Hier op dit plein, bevindt zich het indrukwekkende gemeentehuis en op deze plek komen de meeste inwoners van het eiland bij elkaar om een frappé te drinken of om bij te praten, dat gebeurt zowel overdag als ‘s avonds. Een ander indrukwekkend gebouw is het meer dan 150 jaar oude Apollon-theater.

 Syros Ermoupolis
Ermoupolis Syros

Video Syros

Video @ DeGriekseGids

Stranden

Maar Syros is meer dan Ermoupolis. Op het eiland zijn erg leuke badplaatsen. Er zijn drukke badplaatsen en minder drukke badplaatsen. De bekendste en populairste liggen in het westen van het eiland: Kini en Galissas. Deze badplaatsen zijn vooral in het hoogseizoen erg druk, ze zijn erg leuk en aangenaam. Wie niet van al te veel drukte houdt, kan kiezen uit verschillende andere badplaatsen zoals Azolimnos, Vari, Achladi bij Vari, Fabrika bij Vari, Megas Gialos, Posidonia, Agathopes bij Posidonia, Finikas, Armeos bij Galissas, Delfini bij Galissas en tientallen andere stranden die heerlijk zijn, maar niet al te druk.

Syros, het strand van Galissas
Galissas

Ano Syros en het noorden van het eiland

Een van de absolute highlights van Syros is zonder twijfel Ano Syros. In principe hoort dit grote dorp bij Ermoupolis, want er zijn huizen gebouwd vanaf de top van de heuvel tot aan de haven van Ermoupolis. De huisjes liggen naast of op elkaar en zien er sprookjesachtig uit. Een wandeling van boven tot aan de haven van Ermoupolis is een aanrader, deze wandeling duurt ongeveer een uur. Laat je door een taxi vanaf de haven van Ermoupolis naar de top van Ano Syros brengen (ongeveer € 5,00) en wandel naar beneden, geniet van dit openluchtmuseum. Overal kom je schilderachtige huisjes, pittoreske steegjes en vriendelijke mensen tegen, het is hier indrukwekkend.

Wil je de rust opzoeken en veel gaan wandelen dan moet je naar het noorden van Syros. Via Ano Syros brengt een geasfalteerde weg je naar de dorpen Sa Michalis, Kampos en Chalandriani. De natuur is hier erg mooi. Vanaf deze dorpen lopen diverse wandel- en bergpaden naar allerlei rustige stranden, midden in de spectaculaire natuur.

Ano Syros
Ano Syros

Bezienswaardigheden, tips

  • In de stad Ermoupolis: het Miaoulis-plein, het gemeentehuis, het theater Apollon, de Agios Nikolaos-kerk, de Anastaseos-kerk, de pittoreske haven en de buurt Vaporia.
  • Tijdens de Griekse revolutie vestigden vluchtelingen van de noordelijke Egeïsche Zee en Kreta zich op het eiland Syros. Daar bouwden ze unieke herenhuizen aan zee, met hoge plafonds met opvallende houtgesneden deuren en marmeren balkons. Deze wijk staat bekend onder de naam Vaporia en dit is een mooi en pittoresk gebied waar ook een aantal kleine stranden zijn. 
  • Het schilderachtige Ano Syros.
  • De badplaatsen Galissas, Kini, Azolimnos, Vari en Megas Gialos.
  • De kleinere badplaatsen Achladi, Ampela, Agathopes en Delfini.
  • Het ruige noorden van Syros waar de diverse afgelegen stranden zijn, zoals Grammata, Narnari, Aetos, Lia en Varvarousa.

Syros Vaporia
Vaporia Syros

Vervoer

Naar Syros kun je zowel per boot als met het vliegtuig komen. Met de boot kan dat vanuit Piraeus maar ook via allerlei Cycladen-eilanden. Met het vliegtuig kan het alleen via Athene; de landingsbaan is namelijk erg kort waardoor alleen kleinere vliegtuigen op Syros kunnen landen.

Meer over Syros

  • 10 redenen om naar Syros te gaan Wanneer je eens een ánder eiland wilt bezoeken tijdens je vakantie, dat minder voor de hand ligt, maar absoluut de moeite waard is, denk dan eens aan Syros! Wil je een unieke en onvergetelijke vakantie beleven? Boek je reis dan bij Griekse Gids Reizen. We hebben alvast 10 redenen voor je, om Syros te bezoeken.
  • Eiland Syros reisverslag De meeste mensen komen naar Syros met de boot, er zijn dagelijks meerdere bootverbindingen met de andere Griekse eilanden (o.a. Kea, Tinos, Mykonos etc.) en Piraeus, de haven bij Athene. Met de boot vanaf Piraeus duurt de tocht twee tot drie uur.

 


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Syros

Will
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 9 - Uitgaan: 8 - Kindvriendelijk: 8 - Cultuur: 9 - Stranden: 9 - Omgeving: 8

Toelichting :

Mooi en droog eiland met zeer goede tavernes in de bergen (St Micheal the best) Fijne strand Galisas met pensions (goed is Petros an Tonie)


Yvonne
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 9 - Uitgaan: 8 - Kindvriendelijk: 8 - Cultuur: 7 - Stranden: 7 - Omgeving: 7

Toelichting :
Syros is een droog en dor eiland, maar nog "echt" grieks. Bijna geen buitenlandse toeristen. Veel grieken van het vaste land. Ermoupols (hoofdstad) is een hele leuke plaats, vooral Ano Syros (bovenin Ermoupolis) met zn kleine straatjes. Leuke stranden.


Ben je zelf ooit naar Syros geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Waar ligt Syros?


Waar ligt Syros
De kaart / landkaart van Syros

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Syros vakanties Griekse webshop to Magazaki

Weer Syros

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024