Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Anafi - Vakantie in Griekenland


Anafi vakantie. Anafi is een klein Grieks eiland, ten oosten van Santorini. Het heeft een oppervlakte van 40 km², de kustlijn is 33 km lang en op het eiland wonen 250 vaste inwoners. Het is een droog bergachtig eiland met één dorp: Chora. Anafi is een rustig eiland en dat heeft vooral met de schaarste van bootverbindingen te maken. Tweemaal per week is er een verbinding met de ferry die de route Piraeus (bij Athene) – Rhodos maakt en twee keer per week is er een verbinding met Santorini.

Anafi is heel geschikt voor toeristen die van rust en authenticiteit houden. Op het eiland zijn veel wandelpaden. Wanneer je Anafi bezoekt, dan kom je bij het haventje Agios Nikolaos aan waar enkele tavernes en cafés zijn. Hier is ook een geldautomaat. De afstand van het haventje tot Chora is 2,5 km. Je kunt het busje of een taxi nemen die je naar Chora zal brengen. Je kunt hier ook een auto of scooter huren.

In Chora zijn allerlei winkeltjes, tavernes, cafés, hotels en appartementen. Vanaf hier kun je wandelingen maken naar de stranden van het eiland. Op het eiland zijn meerdere mooie stranden waar je kunt relaxen en snorkelen. Op deze stranden, waar trouwens veel nudisten komen, zul je veel kampeertenten zien.

Imposant is de grote rots van Kalamos in het zuidoosten van het eiland die aan de rots van Gibraltar doet denken. Een wandeling naar de top van de rots is de moeite waard want hier bevindt zich de Panagiotissa kerk (480 m. boven de zeespiegel). Het uitzicht vanaf hier is fascinerend, zowel voor zonsopgangen als voor zonsondergangen. Om hier te komen moet je eerst met auto tot aan het klooster Zoodochou Pigis rijden (10 km) om vanaf daar het wandelpad te volgen.

Bekijk de foto's Cycladen (Griekenland)

Informatie over de bestemmingen van Anafi

Griekse spullen bestellen

Chora Anafi

Chora is gebouwd op een lage heuvel op de ruïnes van een Venetiaans kasteel. Het is een typisch Cycladisch dorp met witte koepelvormige huizen, smalle geplaveide steegjes en trappen, mooie witte kerken en kleine pleinen. De overblijfselen van het Venetiaanse kasteel bevinden zich op kleine afstand van Chora. Bij de locatie Kastelli zijn overblijfselen te zien van een antieke stad.

Bezienswaardighedenin Chora

 • De kerk van Agios Spyridonas met een uitzonderlijke architecturale stijl.
 • De kerk van Stavros met een iconostase uit de 17e eeuw.
 • De kerk van Koimisi tis Theotokou.
 • De kerk van Agios Nikolaos met een 17e eeuwse iconostase en schilderijen(iconen) uit de 18e eeuw.
 • De kerken van Agioi Anargyroi, Agios Charalampos en Agios Athanasios, op het hoogste plein waar ook een gedenkteken staat.
 • De windmolens.
 • De archeologische collectie, waar de meeste exposities uit de Romeinse periode dateren.

Leuke trips op Anafi

 • Naar de heuveltop van Kastelli, waar zich de overblijfselen van de oude stad bevinden. Oud bouwmateriaal, afkomstig uit de tempel, is gebruikt voor de bouw van het klooster van Zoodochos Pigi in Kato Panagia.
 • Naar het klooster van Zoodochos Pigi in Kato Panagia dat een opmerkelijke iconostase heeft. Binnen het kloosterterrein en in de wijdere omgeving zijn de ruïnes te zien van het heiligdom van Aiglitis Apollo of Anafaios Apollo.
 • Naar Drakontospilo (Drakengrot), ten oosten van het klooster van Zoodochos Pigi.
 • Naar het klooster van Panagia Kalamiotissa in Ano Panagia. Het klooster ligt op de berg van Kalamos, 460 meter boven de zeespiegel (wandeling van 1 uur en 30 minuten, over een imposant bergachtig gebied). Er is een iconostase uit de 18e eeuw in de hoofdkerk van het klooster. Buiten het klooster zijn overblijfselen van middeleeuwse vestingwerken.
 • Naar Kleisidi, een kustplaatsje, 2,5 km ten zuiden van Chora.
 • Naar Agios Nikolaos (de haven van het eiland), langs het schilderachtige pad omhoog dat het dorp met Chora verbindt.
 • Naar de landkapellen van Christos (Christus) en Faneromeni, naar het noordelijke deel van het eiland.
 • Naar de Byzantijnse kerk van Agios Antonios, met fantastische muurschilderingen uit de 13e eeuw.


Evenementen

 • Argonaftika, culturele en sportieve evenementen, midden augustus
 • Panagia Kalamiotissa-feest, de patroonheilige van het eiland, op 7 en 8 september.


Activiteiten

 • Wandelen is de beste manier om het eiland te leren kennen, want er zijn diverse wandelpaden met een totale lengte van 18 km die door het grootste deel van Anafi lopen.
 • Bergbeklimmen.
 • Boottrip naar Anafopoula, een klein eilandje dat ten zuiden van Anafi ligt
 • Vissen.

Stranden Anafi

De meeste zandstranden van Anafi bevinden zich aan de zuidkust van het eiland.  Dat zijn de stranden Kleisidi, Agios Nikolaos, Katsouni, Roukounas, Flamourou, Katelimatsa (Katalimatsa), Megalos (of Megas) Potamos, Agios Ioannis, Agioi Anargyroi en Monastiri (Prasies).
Langs de westkust bevinden zich de stranden Kameni Langada, Vagia en Prassa.
In het noorden van Anafi liggen de stranden Drepano, Livoskopo, de baai van Agios Georgios en Chalara.

Geschiedenis Anafi

De naam 'Anafi'. Volgens de Griekse mythologie is Anafi door de God Apollo ontstaan omdat hij onderdak wilde bieden aan Iason en de Argonauten. Er is ook een andere versie die de naam van het eiland verbindt met het niet-bestaan ​​van slangen erop (An-ofis: "An" betekent "zonder" en "ofis" betekent "slang")! De oude stad Anafi werd gesticht door Doriërs in de 8e eeuw voor Christus. Tijdens de Byzantijnse tijden had Anafi te maken met aanvallen van piraten. In 1537, na tussentijdse perioden van Venetiaans overheersing, werd het eiland bezet door Ottomanen. Net daarvoor had de piraat Hayreddin Barbarossa het eiland verwoest. Tijdens de jaren na 1860 diende Chora van Anafi als een model voor lokale metselaars die naar Attica waren geëmigreerd en de pittoreske Anafiotika-buurt aan de voet van de Akropolis-rots in Athene hadden gebouwd.


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Anafi

Peter Bruin
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 7 - Uitgaan: 1 - Kindvriendelijk: 6 - Cultuur: 4 - Stranden: 8 - Omgeving: 8

Toelichting :
Anafi is een aantrekkelijk eiland zonder uitbundigheid. Als je van rust houd kom je er aan je trekken. Er is een kleine onbedorven chora, er zijn enkele leuke eethuisjes waarvan To Steki een sfeervolle is en je treft er mooie zandstranden aan.


Mark Frederickx
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 8 - Uitgaan: 5 - Kindvriendelijk: 6 - Cultuur: 6 - Stranden: 8 - Omgeving: 9

Toelichting :
Wil je het echte griekenland nog eens ontmoeten, zonder voor de voeten gelopen te worden door de vele buitenlandse toeristen? Wil je nog eens echte Griekes gastvrijheid leren kennen. Wil je eens geen toeristische winkeltjes langslopen? Prachtige wandeling


Ben je zelf ooit naar Anafi geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Waar ligt Anafi?


Waar ligt Anafi
De kaart / landkaart van Anafi

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Griekse Gids Reizen Griekse webshop to Magazaki

Weer Anafi

donderdag
Weer en klimaat
33°C

vrijdag
Weer en klimaat
32°C

zaterdag
Weer en klimaat
29°C

zondag
Weer en klimaat
29°C

maandag
Weer en klimaat
30°C

dinsdag
Weer en klimaat
29°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024