Met TUI naar Griekenland
Griekenland Goedkope vakanties


  Malia


Malia - Heraklion Kreta (Griekenland)

MALIA. Malia is een drukke badplaats aan de noordkust van Kreta. Het ligt op ongeveer 34 km. ten oosten van Heraklion. Malia is vergelijkbaar met Chersonissos. Het is iets kleiner in omvang, maar het nachtleven is even bruisend. Het zandstrand van Malia is erg mooi, maar erg druk in het hoogseizoen. Voor jongeren die van uitgaan en strandvakantie houden: "this is the place to be!" In de kleine straatjes en langs de boulevard zijn zeer veel restaurants en winkeltjes. Er zijn vele luxe hotels en appartementen, auto- en motorverhuurbedrijven, watersportmogelijkheden, banken en toeristenkantoren waar leuke excursies te boeken zijn. Malia heeft een van de langste zandstranden van Kreta, het begint ten westen van Malia, bij Stalis en strekt zich uit tot 4 km. naar het oosten. Dit strand is goed georganiseerd en er zijn strandbedjes en parasols te huur. Als het strand bij Malia te druk is, kan je ook uitwijken naar een van de kleinere strandjes bij de baaien in de buurt van Malia. Tegenover het strand ligt een klein eilandje, dat gemakkelijk zwemmend te bereiken is. Op dit eilandje staat een kerkje. Populaire hotels en appartementen in Malia zijn Hotel Aegean Sky, Hotel Alexander Beach, Ikaros Village, Appartementen Parthenis Beach, Hotel Calimera Sirens Beach, Sunweb Village, Villa Malia, Appartementen Theo Star en Familiehotel Villa Sonia.

Het Minoïsche Paleis bij Malia

Wil je een dagje iets anders dan het strand, dan kan je een bezoekje aan de archeologische opgravingen van Malia brengen, waar de ruïne van een Minoïsch Paleis te bezichtigen is. Het paleis werd ongeveer 1900 jaar voor Chr. gebouwd. Het werd rond 1700 voor Chr. verwoest door een aardbeving, maar direct hierna weer opgebouwd. De ruines die tegenwoordig te bezoeken zijn, zijn de overblijfselen van dit laatste paleis. Het paleis van Malia is niet gereconstrueerd, zoals dat bij Knossos wel het geval is, alles wat je ziet is dus authentiek. In het archeologisch museum van Heraklion kun je vondsten uit het paleis van Malia bezichtigen.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Malia - Malia in beeld

Malia Kreta | Griekenland | De Griekse Gids foto 33 - Foto van De Griekse Gids Malia Kreta | Griekenland | De Griekse Gids foto 43 - Foto van De Griekse Gids Typical street in Old Malia. - Foto van Lindia Malia Kreta | Griekenland | De Griekse Gids foto 37 - Foto van De Griekse Gids Malia Kreta | Griekenland | De Griekse Gids foto 16 - Foto van De Griekse Gids Malia Kreta | Griekenland | De Griekse Gids foto 18 - Foto van De Griekse Gids Malia Kreta | Griekenland | De Griekse Gids foto 10 - Foto van De Griekse Gids Malia Kreta | Griekenland | De Griekse Gids foto 21 - Foto van De Griekse Gids Malia Kreta | Griekenland | De Griekse Gids - foto 005 - Foto van De Griekse Gids Malia Kreta | Griekenland | De Griekse Gids foto 32 - Foto van De Griekse Gids

méér foto's van Malia»


Luxe hotels met kortingscode voor bezoekers Griekse Gids


Sensimar Royal Blue
5* Sensimar Royal Blue Resort & Spa
(Adults only)
Blue Bay Resort
4* Blue Bay Resort Kreta
( All inclusive)


Luchtvideo over Malia Kreta (4K - HD kwaliteit)

Dronevideo Malia - ©De Griekse Gids
 

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Malia
Januari
15.8°C
Februari
16.5°C
Maart
17.9°C
April
21.0°C
Mei
24.7°C
Juni
28.7°C
Juli
30.3°C
Augustus
30.0°C
September
27.7°C
Oktober
23.7°C
November
20.9°C
December
17.8°C

Heraklion Kreta: Waar ligt Malia?

De kaart / landkaart van Heraklion Kreta

De kaart van het noordelijke deel van het departement Heraklion Kreta

De kaart van Heraklion Kreta Chersonissos Stalis Malia Analipsis Sissi Kreta Anissaras Koutouloufari Gouves Piskopiano Kokkini Chani Agia Pelagia Kreta Archanes Kreta Katalagari Kreta Fodele Kreta Amoudara Kreta Agios Thomas Kreta Heraklion / Iraklion Kreta Episkopi Heraklion Knossos Kreta - Het Minoische Paleis Smari Kreta Achlada Kreta
Kaart omgeving Heraklion Kreta. Waar ligt Malia?

De kaart van het zuidelijke deel van het departement Heraklion Kreta

Centraal zuid Kreta
Kaart omgeving van het zuidelijke deel van het departement Heraklion Kreta? Griekenland - De Griekse Gids Lasithi Asterousia Kreta Ida Gebergte - Psiloritis Sachtouria Kreta Tertsa Kreta Psari Forada Kreta Viannos Kreta Tsoutsouras Kreta Kamilari Kreta Kalamaki Kokkinos Pirgos Matala Kreta Festos - Phaistos Melambes Kreta Pitsidia Kreta Klooster Odigitria Mires Kreta Sivas Kreta Agia Galini Kreta Pombia Kreta Kali Limenes Lendas (Lentas) Petrokefali Kreta Gortys Kreta Agia Varvara Kreta Gergeri Kreta Kamares Kreta Vori Kreta Waar ligt Malia?