Hera Griekse vruchtbaarheidsgodin

Griekse Godin Hera - ΗΡΑ (Griekse Goden - Griekse Mythologie)

Hera was in de Griekse mythologie de koningin van de olympische goden, zij was zowel de zuster als later de vrouw van Zeus. Hera was de oudste dochter van Cronus en Rhea.

Hera was onafgebroken jaloers op Zeus' vele affaires en vervolgde daarom haar rivales, zowel sterfelijk als goddelijk, met onverzoenbare woede.

"Hera is de Griekse beschermgodin van het huwelijk."

Hera is de speciale beschermgodin van het huwelijk en als vruchtbaarheids godin begeleidt zij de geboorte van een kind. Hera is de beschermgodin van de vrouw, beschermster van de echtelijke trouw. Hera was erg jaloers en wraakzuchtig, niet alleen tegenover haar rivalen, maar ze verhaalde haar wrok ook op hun kinderen. Een voorbeeld hiervan is Herakles, (zoon van Zeus en Alcmene) die enorm te lijden had onder de wraakzucht van de Godin. Hera verzon in feite de twaalf taken die Herakles waren opgelegd.

Het begon al met de twee slangen, die zij naar de wieg van Herakles had gezonden. Herakles was vanaf zijn geboorte beroemd om zijn geweldige kracht, omdat hij in zijn wieg die twee slangen wurgde, die door de jaloerse Hera waren gezonden om hem te doden. Ook de moeilijkheden die Leto ondervond om te baren van de tweeling Apollo en Artemis waren door Hera veroorzaakt.

Hera Griekse mythologie
Ook interessant!

Griekse Mythologie - Griekse Goden en helden
Griekse Mythologie - Griekse Goden en helden
Minotaurus half man en half stier
Minotaurus half man en half stier
Athene Griekse godin van de wijsheid
Athene Griekse godin van de wijsheid
Poseidon Griekse god van de zee
Poseidon Griekse god van de zee

Mythologie