Tiropitakia recept - Griekse kaasbroodjes in bladerdeeg

Tiropitakia - Griekse kaasbroodjes in bladerdeeg




 Tiropitakia (Tiropites)
Tyropitakia
kaasbroodjes


Nodig:
250 gram feta kaas
half kopje melk
2 eieren
2½ eetlepel boter
2½ eetlepel meel
zout en peper
10 vellen filo-deeg kant en klaar
boter om het deeg te bestrijken

 

Recept voor tiropitakia- kaashapjes

Verhit de melk in een pannetje en laat de boter smelten, 2½ eetlepel meel toevoegen en roeren tot het een glad papje is. De melk, zout en peper toevoegen en roeren tot de saus dik en gebonden is. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen. Af en toe even doorroeren, zodat er geen vel opkomt. De feta in kleine stukjes snijden en in een grote kom doen. De saus erover gieten en de losgeklopte eieren, goed mengen. Het filodeeg in repen snijden en met gesmolten boter bestrijken. Het feta-mengsel op de repen leggen en deze als een driehoekje dichtvouwen. De driehoekjes met gesmolten boter bestrijken en op een ingevette bakplaat leggen. In een hete oven 20 minuten bakken, tot ze een kleurtje krijgen.

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis




Ook lekker!

Souvlaki - Griekse vleesspiesjes
Souvlaki - Griekse vleesspiesjes
Stifado- stoofschotel met rundvlees en ui
Stifado- stoofschotel met rundvlees en ui
Loukoumades - Griekse oliebolletjes
Loukoumades - Griekse oliebolletjes
Bifteki gevuld met kaas of feta
Bifteki gevuld met kaas of feta