Keftedakia recept - Griekse Gehaktballetjes

Keftedakia - Griekse gehaktballetjes

Kleine Griekse gehaktballetjes worden veel in de traditionele Griekse keuken gemaakt. Ze worden gegeten als meze of als voorgerecht. Ook als hoofdgerecht worden de gehaktballetjes gegeten, vaak maakt men er dan een tomatensaus bij. Wil je grotere gehaktballen maken in tomatensaus? Kijk dan even bij het recept voor de lekkere Keftedes. Het recept voor bifteki is ook een aanrader.

Keftadakia
Keftedakia - Griekse gehaktballetjes

Nodig:

Griekse keuken spullen
Bestel hier Griekse kruiden, olijfolie en keukenspullen>>>

Recept Keftededes of Keftedakia
Doe het gehakt met de eieren, paneermeel, zout, peper, de gesnipperde ui, gesnipperde peterselie, 100 ml olijfolie en munt in een grote kom en kneed het goed door. Vorm hiervan kleine gehaktballetjes. De gehaktballetjes in een koekenpan in de olijfolie bakken.

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis

Keftadakia
Ingrediënten voor Keftedakia
Keftadakia
Kleine gehaktballetjes vormen
Keftadakia
De balletjes even door het meel halen.
Keftadakia
Keftadakia
 
Keftadakia
 

Keftedakia, Griekse gehaktballetjes
Keftedakia, Griekse gehaktballetjes

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis



Ook lekker!

Bifteki gevuld met kaas of feta
Bifteki gevuld met kaas of feta
Mezedes - Griekse hapjes - tapas
Mezedes - Griekse hapjes - tapas
Galaktoboureko - dessert met filodeeg en pudding
Galaktoboureko - dessert met filodeeg en pudding
Pastitsada - stoofschotel met rundvlees
Pastitsada - stoofschotel met rundvlees