Kleine Griekse gehaktballetjes worden veel in de traditionele Griekse keuken gemaakt. Ze worden gegeten als meze of als voorgerecht. Ook als hoofdgerecht worden de gehaktballetjes gegeten, vaak maakt men er dan een tomatensaus bij of wordt het geserveerd met frietjes en tzatziki.
Wil je grotere gehaktballen maken in tomatensaus? Kijk dan even bij het recept voor de lekkere Keftedes. Het recept voor bifteki is ook een aanrader. Tenslotte zijn er ook nog de soutzoukakakia, die weer een andere smaak hebben.
"Keftedakia, Griekse gehaktballetjes krijgen hun lekkere smaak door munt en de overige kruiden"
Keftedakia is een klassiek Grieks gerecht vol van smaak. Het woord is waarschijnlijk afgeleid van het Perzische "kofta", dat mogelijk verband zou houden met het Byzantijnse Griekse "kofto" (gesneden). Keftedakia gaan erg goed samen met tzatziki.
Keftedakia - Griekse gehaktballetjes
Nodig:
Keftedakia, Griekse gehaktballetjes
Griekse producten zoals olijfolie, kruiden, pastitsio, honing, Nescafé frappé, maar ook originele Griekse souvenirs en cadeautjes en prachtige Griekenland tuinposters bestel je bij hét Griekse (online) winkeltje in Nederland: tomagazaki.nl. Kalos orisate! (Welkom!)
Recept Keftededes of Keftedakia
Doe het gehakt met de eieren, paneermeel, zout, peper, de gesnipperde ui, de eetlepel kruidenmix voor Griekse gehaktballetjes, de gesnipperde peterselie, 100 ml Griekse olijfolie en de munt in een grote kom en kneed het goed door. Vorm hiervan kleine gehaktballetjes. De gehaktballetjes in een koekenpan in de olijfolie bakken.
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis
Keftedakia, Griekse gehaktballetjes
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis