Kleine Griekse gehaktballetjes worden veel in de traditionele Griekse keuken gemaakt. Ze worden gegeten als meze of als voorgerecht. Ook als hoofdgerecht worden de gehaktballetjes gegeten, vaak maakt men er dan een tomatensaus bij. Wil je grotere gehaktballen maken in tomatensaus? Kijk dan even bij het recept voor de lekkere Keftedes. Het recept voor bifteki is ook een aanrader.
Keftedakia - Griekse gehaktballetjes
Nodig:
Bestel hier Griekse kruiden, olijfolie en keukenspullen>>>
Recept Keftededes of Keftedakia
Doe het gehakt met de eieren, paneermeel, zout, peper, de gesnipperde ui, gesnipperde peterselie, 100 ml olijfolie en munt in een grote kom en kneed het goed door. Vorm hiervan kleine gehaktballetjes. De gehaktballetjes in een koekenpan in de olijfolie bakken.
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis
Keftedakia, Griekse gehaktballetjes
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis