Keftedakia - Griekse Gehaktballetjes

Keftedakia - Griekse gehaktballetjes

Kleine Griekse gehaktballetjes worden veel in de traditionele Griekse keuken gemaakt. Ze worden gegeten als meze of als voorgerecht. Ook als hoofdgerecht worden de gehaktballetjes gegeten, vaak maakt men er dan een tomatensaus bij. Wil je grotere gehaktballen maken? Dat zijn de lekkere Keftedes.



Keftadakia
Keftedakia -
Griekse gehaktballetjes


Nodig:
1 kg gehakt (half om half)
2 gesnipperde uien
2 eieren
100 ml. olijfolie
1 kop paneermeel
2 eetlepels peterselie
2 afgestreken theelepels zout
half theelepeltje peper
1 theelepel munt
1 eetlepel mix voor Griekse gehaktballetjes
Griekse olijfolie om in te bakken 250 ml.
 

Griekse keuken spullen
Bestel Griekse kruiden en keukenspullen>>>

Recept Keftededes of Keftedakia
Doe het gehakt met de eieren, paneermeel, zout, peper, de gesnipperde ui, gesnipperde peterselie, 100 ml olijfolie en munt in een grote kom en kneed het goed door. Vorm hiervan kleine gehaktballetjes. De gehaktballetjes in een koekenpan in de olijfolie bakken.

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids B.V. - Wendy Nikolidakis

Keftadakia
Ingrediënten voor Keftedakia
Keftadakia
Kleine gehaktballetjes vormen
Keftadakia
De balletjes even door het meel halen.
Keftadakia
Keftadakia
 
Keftadakia
 

Keftedakia, Griekse gehaktballetjes
Keftedakia, Griekse gehaktballetjes

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids B.V. - Wendy Nikolidakis


To Magazaki - Grriekse producten

Ook lekker!

Mezedes - Griekse hapjes - tapas
Mezedes - Griekse hapjes - tapas
Stifado- stoofschotel met rundvlees en ui
Stifado- stoofschotel met rundvlees en ui
Tigania - varkensvleesblokjes met wijn
Tigania - varkensvleesblokjes met wijn
Souvlaki - Griekse vleesspiesjes
Souvlaki - Griekse vleesspiesjes