Keftedakia - Griekse Gehaktballetjes

Keftedakia - Griekse gehaktballetjes

Kleine Griekse gehaktballetjes worden veel in de traditionele Griekse keuken gemaakt. Ze worden gegeten als meze of als voorgerecht. Ook als hoofdgerecht worden de gehaktballetjes gegeten, vaak maakt men er dan een tomatensaus bij. Wil je grotere gehaktballen maken? Dat zijn de lekkere Keftedes.



Keftadakia
Keftedakia -
Griekse gehaktballetjes


Nodig:
1 kg gehakt (half om half)
2 gesnipperde uien
2 eieren
100 ml. olijfolie
1 kop paneermeel
2 eetlepels peterselie
2 afgestreken theelepels zout
half theelepeltje peper
1 theelepel munt
Olijfolie om in te bakken 250 ml.
 

Recept Keftededes of Keftedakia
Doe het gehakt met de eieren, paneermeel, zout, peper, de gesnipperde ui, gesnipperde peterselie, 100 ml olijfolie en munt in een grote kom en kneed het goed door. Vorm hiervan kleine gehaktballetjes. De gehaktballetjes in een koekenpan in de olijfolie bakken.

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids B.V. - Wendy Nikolidakis

Keftadakia
Ingrediënten voor Keftedakia
Keftadakia
Kleine gehaktballetjes vormen
Keftadakia
De balletjes even door het meel halen.
Keftadakia
Keftadakia
 
Keftadakia
 

Keftadakia
Keftedakia

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids B.V. - Wendy Nikolidakis


To Magazaki - Grriekse producten

Ook lekker!

Souvlaki - Griekse vleesspiesjes
Souvlaki - Griekse vleesspiesjes
Kotopoulo ston fourno - Kip in de oven met citroensap
Kotopoulo ston fourno - Kip in de oven met citroensap
Kourabiedes - Griekse Kerstkoekjes
Kourabiedes - Griekse Kerstkoekjes
Tzatziki - yoghurt met komkommer en knoflook
Tzatziki - yoghurt met komkommer en knoflook