Psarosoupa - Vissoep

Psarosoupa - Griekse vissoep




Psarosoupa (Griekse vissoep)
Psarosoupa


Nodig: 
1 kilo vis, bijv. kabeljauw of poon
visgraten of koppen
1 ui

2 eetlepels rijst
2 takjes peterselie
2 takjes selderij
2 grote gepureerde tomaten
100 gr. winterwortel in kleine schijfjes
peper
zout
citroensap
 

Recept Griekse vissoep
In anderhalve liter water de viskoppen of visgraten met de ui, peterselie en selderij een half uurtje laten trekken. Zeef de bouillon voeg hieraan de gepureerde tomaten, de rijst en de wortels toe en laat dit 20 minuten meekoken. Snijd de schoongemaakte vis in stukken en voeg de vis aan de soep toe met zout en peper naar smaak. Laat de soep nog 15 minuten zachtjes koken. Een beetje citroensap toevoegen.

Recept en foto's: copyright VOF de Griekse Gids - Wendy Nikolidakis


(Tekst ©De Griekse Gids)



Griekenland vakanties

Hotel Minos Mare Beach

Bekijken

Hotel Minos Mare Beach
Rethymnon Kreta
Rethymnon
Agapi Beach

Bekijken

Agapi Beach
Heraklion Kreta
Amoudara
Huize Georgia

Bekijken

Huize Georgia
Kefalonia
Agia Efimia
Hotel Viva Mare & Spa

Bekijken

Hotel Viva Mare & Spa
Lesbos
Molyvos
© De Griekse Gids 2000-2019