Feta met tomaat - gesmolten feta

Fetakaas met tomaat - Feta me Domata

Feta met tomaat is een heel eenvoudig Grieks gerechtje, makkelijk te maken en super lekker. De combinatie van gesmolten feta met warme tomaten is simpelweg hemels. Lekker met een stukje brood erbij kan dit als voorgerecht of lunch worden gegeten.

Warme feta met tomaten
Feta met tomaten

Nodig:
2 plakken fetakaas
2 grote tomaten
olijfolie
rigani (oregano)
zout

Recept fetakaas met tomaat
Leg de feta op een bord of in een ovenschaaltje, met daarover de in plakjes gesneden tomaat. Strooi hierover wat zout en rigani (oregano). Giet er ruim olijfolie over en verwarm het gerecht in de oven of magnetron, zodat de feta zacht wordt. Met stokbrood heerlijk als voorgerecht of als ontbijt en lunch!

Leg de feta op een bord of in een ovenschaaltje

feta
feta

Leg daarop de plakjes tomaat

feta met tomaat
feta met tomaat

Doe er zout, rigani en olijolie overheen

XXXXX
Zout, olijfolie, rigani

Doe de feta met tomaat twee minuten in de magbetron of tien minuten in een warme oven (180 graden)

feta met tomaat
Gesmolten feta met tomaat uit de oven of magnetron

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis


Ook lekker!

Soutzoukakia - Griekse gehaktrolletjes
Soutzoukakia - Griekse gehaktrolletjes
Loukoumades - Griekse oliebolletjes
Loukoumades - Griekse oliebolletjes
Pastitsio - Griekse ovenschotel met pasta
Pastitsio - Griekse ovenschotel met pasta
Keftedakia - Griekse Gehaktballetjes
Keftedakia - Griekse Gehaktballetjes