Feta met tomaat is een heel eenvoudig Grieks gerechtje, makkelijk te maken en super lekker. De combinatie van gesmolten feta met warme tomaten is simpelweg hemels. Lekker met een stukje brood erbij kan dit als voorgerecht of lunch worden gegeten.
Feta met tomaten
Nodig:
2 plakken fetakaas
2 grote tomaten
Griekse olijfolie
rigani (oregano)
zout
Recept fetakaas met tomaat
Leg de feta op een bord of in een ovenschaaltje, met daarover de in plakjes gesneden tomaat. Strooi hierover wat zout en rigani (oregano). Giet er ruim olijfolie over en verwarm het gerecht in de oven of magnetron, zodat de feta zacht wordt. Met stokbrood heerlijk als voorgerecht of als ontbijt en lunch!
Leg de feta op een bord of in een ovenschaaltje
feta
Leg daarop de plakjes tomaat
feta met tomaat
Doe er zout, rigani en olijolie overheen
Zout, olijfolie, rigani
Doe de feta met tomaat twee minuten in de magbetron of tien minuten in een warme oven (180 graden)
Gesmolten feta met tomaat uit de oven of magnetron
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis