Feta met tomaat - feta fourno - Bouyiourdi

Fetakaas met tomaat - Feta me Domata - Feta Fourno - bouyiourdi

Feta met tomaat (feta fourno of  Bouyiourdi ) is een heel eenvoudig Grieks gerechtje, makkelijk te maken en super lekker. De combinatie van gesmolten feta met warme tomaten is simpelweg hemels. Lekker met een stukje brood erbij kan dit als voorgerecht of lunch worden gegeten. Gebruik een goede extra vergine olijfolie, dat maakt je gerecht nog lekkerder!

"Warme feta met tomaat, een goddelijke combinatie"

Warme feta met tomaten
Feta met tomaten

Nodig:



Recept fetakaas met tomaat
Leg de feta op een bord of in een ovenschaaltje, met daarover de in plakjes gesneden tomaat. Strooi hierover wat zout en rigani (oregano) en/of Griekse salade kruiden. Giet er ruim olijfolie over en verwarm het gerecht in de oven (doe er dan aluminiumfolie over) of in magnetron, zodat de feta zacht wordt. Met stokbrood heerlijk als voorgerecht of als ontbijt en lunch!

Leg de feta op een bord of in een ovenschaaltje

feta
feta

Leg daarop de plakjes tomaat

feta met tomaat
feta met tomaat

Doe er zout, rigani, kruiden voor Griekse salade en de Griekse extra vergine olijfolie overheen

XXXXX
Zout, olijfolie, rigani en de Griekse salade kruiden

Doe de feta met tomaat twee minuten in de magnetron of tien minuten in een warme oven (180 graden)

feta met tomaat
Gesmolten feta met tomaat uit de oven of magnetron

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis


Ook lekker!

Mousaka, Grieks ovengerecht met aubergine en gehakt
Mousaka, Grieks ovengerecht met aubergine en gehakt
Dolmadakia - Dolmades - gevulde wijnbladeren
Dolmadakia - Dolmades - gevulde wijnbladeren
Makaronia me kima - Griekse spaghetti met gehakt
Makaronia me kima - Griekse spaghetti met gehakt
Mezedes - Griekse hapjes - tapas
Mezedes - Griekse hapjes - tapas