Soepa avgolemono - ei-citroensoep

Soupa avgolemono - Griekse kippensoep met citroen, rijst en ei

Geniet van dit authentieke Griekse Avgolemono-soeprecept. Ávgo-lémono, zoals de Grieken het uitspreken, is een weldadige, rijke, geurige kippensoep, bereid op Griekse wijze met avgolemono-saus (citroeneiersaus.)

"Avgolemono soep is een authentiek Grieks recept voor een rijke kippensoep"

Avgolemono is geen gewone kippenrijstsoep. Er is iets speciaals en extra luxe aan Avgolemono, het is een kippensoep met een zijdezachte smaak die geurig is van de citroen. Mijn Griekse schoonmoeder (uit Kreta) maakt deze soep o.a. als ze mensen verwacht die thuiskomen van een lange reis, maar ook als de kinderen en kleinkinderen wat ziek zijn. Vaak vragen ze er ook om of ze deze soep wil maken, gewoon omdat ze er zin in hebben. Deze soep doet áltijd goed en is heerlijk!

Soupa avgolemono
Soupa avgolemono - Soupa Avgolemono - Soep met kip, rijst, citroen en ei

Nodig:

  • 2 liter water
  • 4 kippenpoten
  • 10 eetlepels rijst
  • 2 eieren
  • 2 citroenen
  • 3 theelepels zout


Recept voor soupa avgolemono - Griekse kippensoep

Doe twee liter water in een grote pan en leg de vier kippenbouten erin, voeg het zout toe. Laat het water koken en kook de kippenbouten helemaal gaar. (in ongeveer 45 minuten) Het schuim dat aan de oppervlakte ontstaat eraf scheppen. Pers de citroenen uit. Na ongeveer 45 minuten de kippenbouten eruit halen en op een bord leggen. De bouillon zeven. Voeg de rijst toe aan de bouiillon en laat koken tot de rijst gaar is.

De kip ondertussen in kleine stukjes snijden en vervolgens toevoegen en even laten meekoken. De eieren loskloppen in een kom en beetje bij beetje het citroensap toevoegen. Vervolgens vijf of zes grote soeplepels bouillon beetje bij beetje toevoegen aan het ei-citroenmengsel. Goed blijven roeren.

Tot slot het mengsel aan de soep (die een klein beetje is afgekoeld!) toevoegen en de soep is klaar! Eet smakelijk - Kali oreksi!

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis

Avgolemono
Ingredienten voor
avgolemono-soep.
Avgolemono
Laat de kippenbouten
45 minuten koken
Avgolemono soep
Voeg de rijst toe
Griekse Kippensoep
snijd het vlees van de kippenbouten
en voeg de kipstukjes toe
Avgolemono
Klop de eieren los, pers de citroenen uit.
Voeg citroensap aan het ei toe
Soupa Avgolemono
Voeg beetje bij beetje wat bouillon toe aan het ei-citroenmengsel, goed kloppen
Avgolemono
Voeg nu het ei-citroenmengsel toe aan de soep

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis

advertentie
Olijfolie en honing Griekse voedingswaren
Bestel Griekse producten bij To Magazak


Ook lekker!

Giouvetsi - Kritharaki - Griekse pasta
Giouvetsi - Kritharaki - Griekse pasta
Feta met tomaat - gesmolten feta
Feta met tomaat - gesmolten feta
Makaronia me kima - Griekse spaghetti met gehakt
Makaronia me kima - Griekse spaghetti met gehakt
Griekse salade (Choriatiki)
Griekse salade (Choriatiki)