Met TUI naar Griekenland
Last minutes Sunweb


  


Soepa avgolemono

Soupa avgolemono - Griekse kippensoep met citroen, rijst en ei



Soupa avgolemono
Soupa Avgolemono
Soep met kip, rijst, citroen en ei

 

Nodig:

2 liter water
4 kippenpoten
10 lepels rijst
2 eieren
2 citroenen
3 theelepels zout


 

Recept Griekse kippensoep
Doe twee liter water in een grote pan en leg de vier kippenbouten erin, voeg het zout toe. Laat het water koken en kook de kippenbouten helemaal gaar. (in ongeveer 45 minuten) Het schuim dat aan de oppervlakte ontstaat eraf scheppen. Pers de citroenen uit. Na ongeveer 45 minuten de kippenbouten eruit halen en op een bord leggen. De bouillon zeven. Voeg de rijst toe aan de bouiillon en laat koken tot de rijst gaar is. De kip ondertussen in kleine stukjes snijden en vervolgens toevoegen en even laten meekoken. De eieren loskloppen in een kom en beetje bij beetje het citroensap toevoegen. Vervolgens vijf of zes grote soeplepels bouillon beetje bij beetje toevoegen aan het ei-citroenmengsel. Goed blijven roeren. Tot slot het mengsel aan de soep (die een klein beetje is afgekoeld!) toevoegen en de soep is klaar! Eet smakelijk - Kali oreksi!

Recept en foto's: copyright VOF de Griekse Gids - Wendy Nikolidakis

Avgolemono
Ingredienten voor
avgolemono-soep.
Avgolemono
Laat de kippenbouten
45 minuten koken
Avgolemono soep
Voeg de rijst toe
Griekse Kippensoep
snijd het vlees van de kippenbouten
en voeg de kipstukjes toe
Avgolemono
Klop de eieren los, pers de citroenen uit.
Voeg citroensap aan het ei toe
Soupa Avgolemono
Voeg beetje bij beetje wat bouiilon toe aan het ei-citroenmengsel, goed kloppen
Avgolemono
Voeg nu het ei-citroenmengsel toe aan de soep
 
Soupa Avgolemono
Klaar is de heerlijke
avgolemono-soep!

Avgolemono soupa | Griekse soep met kip ei en citroen
Soupa Avgolemono - Griekse kippensoep met ei en citroen

Recept en foto's: copyright VOF de Griekse Gids - Wendy Nikolidakis


(Tekst ©De Griekse Gids)





Advertenties

Sunweb Griekenland
TUI Griekenland