Met TUI naar Griekenland
Last minutes Sunweb


  


Prasopita

Prasopita - Preitaart uit Griekenland



Prasopita- recept voor preitaart
Prasopita- Preitaart

 Ingrediënten:

4 grote preien, in ringen gesneden
1 grote ui, gesnipperd
5 lenteuitjes/ bosuitjes in ringetjes gesneden
5 eetlepels dille, fijngesneden
5 eetlepels peterselie, fijngesneden
700 gr feta
1 kop melk (125 ml) en 4 eieren
1 kop melk (125 ml) en 2 eieren
1 theelepel zout
5 eetlepels olijfolie
vloeibare margarine
1 pak fylo deeg

 

Recept voor Prasopita - Preitaart uit Griekenland

De gesnipperde ui en de in ringetjes gesneden bosuitjes zachtjes bakken in de olijfolie. De in ringen gesneden prei toevoegen. Peterselie en dille toevoegen. Zout erbij. Ondertussen in een kom de feta verbrokkelen. In een andere kom de vier eieren kloppen met een kop melk. Dit bij de verbrokkelde feta doen. De prei even laten afkoelen. Als er nog veel vocht bij de prei zit even laten uitlekken in een vergiet. Ondertussen de bakplaat invetten. Op de bodem vier vellen fylodeeg leggen, elk bestreken met vloeibare margarine. Wat prei en uien mengsel bovenop de vier lagen filodeeg leggen en wat feta/ei mengsel erbij. Nu twee velen fylodeeg erop, elk bestreken met vloeibare margarine en weer prei en feta erop. Hierna nog eens twee vellen fylo met margarine bestrijken en prei en feta erop. Bovenste laag weer vier vellen fylodeeg gebruiken en elk met vloeibare margarine bestrijken. De taart in stukken snijden. Nu in een kom de twee eieren met melk mengen. Hiermee de bovenste laag bestrijken. In een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius bakken. Ongeveer 30-40 minuten. Eet smakelijk - kali oreksi!

Recept en foto's: copyright VOF de Griekse Gids - Wendy Nikolidakis

Prasopita - Griekse preitaart - recept
Ingrediënten voor Prasopita
Prasopita - Griekse preitaart - recept
De uitjes snijden en in olijfolie zachtjes bakken.
Prasopita - Griekse preitaart - recept
De prei toevoegen.
Prasopita - Griekse preitaart - recept
De feta verbrokkelen
Neem nu een andere kom en doe daar het meel in
Peterselie en dille toevoegen.
Prasopita - Griekse preitaart - recept
Vier eieren en melk mengen
Prasopita - Griekse preitaart - recept
Eieren en melk bij de feta.
Prasopita - Griekse preitaart - recept
Vier vellen fylodeeg op de bodem, met prei en feta. Daarna twee keer twee vellen fylodeeg.
Prasopita - Griekse preitaart - recept
Bovenop weer 4 vellen fylo. De preitaart In stukken snijden.
Prasopita - Griekse preitaart - recept
Twee eieren en melk mengen en de preitaart ermee bestrijken.
Prasopita - Griekse preitaart - recept
Oven op 180 graden voorverwarmen en ongeveer 30 a 40 minuten bakken.
Prasopita - Griekse preitaart - recept
Klaar is de prasopita. Lekker zeg!

Prasopita - Griekse preitaart - recept
Prasopita - Griekse preitaart


(Tekst ©De Griekse Gids)





Advertenties

Sunweb Griekenland
TUI Griekenland