Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

5 Griekse eilanden waarvan bijna niemand ooit heeft gehoord!

Door Wendy Nikolidakis

Griekenland heeft ontzettend veel eilanden. Er zijn van die Griekse eilanden die iedereen kent, zoals Kreta, Kos, Rhodos of Corfu.  Toch zijn er nog een heleboel Griekse eilanden waarvan mensen vaak nog nooit gehoord hebben. Meestal zijn dit kleine eilanden, waar geen vliegveld is. De enige mogelijkheid om er naartoe te komen is met de boot. Vaak liggen deze eilanden wel in de buurt van een groter eiland, waardoor de mogelijkheid bestaat het eiland in een dag te bezoeken vanaf het vakantieadres.  Ook als onderdeel van een eilandhopvakantie kun je op deze, vaak adembenemend mooie eilanden voor een paar dagen verblijven. Kende jij deze eilanden al?


1. Koufonissia

Koufonissia zijn kleine eilandjes van de Cycladen eilandengroep. Ze liggen ten zuidoosten van het eiland Naxos, ten westen van Amorgos en ten noorden van Ios. Deze eilandjes zijn zeker een bezoekje waard, want de natuur, de stranden en de zee zijn er prachtig en de mensen zijn erg vriendelijk en gastvrij. "Hoofdstad" (een dorp) van de eilandjes is ‘Koufonissi’. Het is een gezellig dorpje met smalle staatjes en witte huizen, een mooi strand en gezellige tavernes.

Lees meer en bekijk veel meer foto's van Koufonisia>>>
 

Koufonissia - Koufonisi
Koufonissi


2. Meganisi

Meganisi is een zeer groen, bergachtig eiland. Het eilandje is maar 20 vierkante kilometer en het ligt ten zuidoosten van het eiland Lefkas, in de Ionische zee. Het is het grootste van de eilandjes die tussen Lefkas en het Griekse vasteland liggen, vandaar de naam Meganisi (Mega =groot en Nisi =eiland). Meganisi is erg leuk. Het is een eiland waar je als toerist kunt genieten van een prachtige omgeving waar het niet al te druk is. In de dorpen zijn leuke tavernes en cafeetjes, de stranden en baaitjes zijn klein maar fijn.

Lees meer en bekijk veel meer foto's en luchtvideo van Meganisi>>>
 

Meganisi
Meganisi


3. Kastelorizo

Kastelorizo is het meest oostelijk gelegen eiland van Griekenland. Kastelorizo is maar 9.5 vierkante kilometer groot. Kastelorizo is een eiland dat, net als Rhodos en Kos  bij de eilandengroep Dodecanese hoort, maar het eilandje ligt helemaal in het zuidoosten van de Egeïsche zee. Het is erg bijzonder vanwege deze ligging. Het ligt namelijk 120 kilometer ten oosten van Rhodos en minder dan twee kilometer voor de Turkse kust. Vanaf Rhodos kan je met de catamaran binnen twee uur en een kwartier naar Kastelorizo varen. Het pittoreske haventje van Kastelorizo met  de prachtige, gekleurde huisjes en de omgeving is in een woord fantastisch!

Lees meer en bekijk veel meer foto's en filmpje van Kastelorizoi>>>
 

Kastelorizo Griekenland
Kastelorizo
 


4. Pserimos

Pserimos is een eilandje in de buurt van Kalymnos (4 km) en Kos (3 km). Het heeft een oppervlakte van 15 vierkante kilometer. Pserimos is een uitstekend eiland voor degenen die van de rust houden. Er zijn een aantal verlaten zandstranden waar het heerlijk zwemmen en snorkelen is. Dagelijks varen er in de zomer toeristenboten uit Kos en Kalymnos naar Pserimos. Er wonen hier ongeveer 50 mensen die zich vooral met de visvangst en in de zomer met het toerisme bezig houden. Er zijn een aantal leuke terrasjes, taverna's en visrestaurants.

Lees meer en bekijk veel meer foto's en filmpje van Pserimos>>>
 

Pserimos
Pserimos


5. Chalki

Chalki ligt ten zuiden van Tilos en ten westen van Rhodos. Het is een klein eiland, van 28 vierkante kilometer. Vanaf Rhodos kun je Chalki met een boottochtje bezoeken. Het  stadje Nimborio is schilderachtig. Het is ook gelijk het enige stadje op het eiland, waar witte en gekleurde huisjes met rode dakpannen voor de pittoreske sfeer zorgen.  Op Chalki zijn  ook diverse mooie stranden. Op tien minuten wandelen van de haven kom je op het mooie zandstrand Pondamos. In deze baai liggen vaak jachten en vanaf 'Pondamos beach tavern’ kun je genieten van het prachtige uitzicht over de baai met haar turquoise zee en natuurlijk van heerlijke Griekse hapjes.

 Lees meer en bekijk veel meer foto's en filmpje van Chalki>>>
 

Chalki
Chalki
 


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

15 redenen om naar Corfu op vakantie te gaan!
15 redenen om naar Corfu op vakantie te gaan!
Top 10 beste verkochte artikelen bij het Griekse winkeltje: To Magazaki
Top 10 beste verkochte artikelen bij het Griekse winkeltje: To Magazaki
7 Redenen om te verblijven in het Finikas Hotel op Naxos
7 Redenen om te verblijven in het Finikas Hotel op Naxos
Esperas Santorini, een luxueus verblijf
Esperas Santorini, een luxueus verblijf

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024