Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

14 dagen quarantaine voor iedereen die Griekenland binnenkomt

 Lees hier de Update van donderdag 19 maart >>>

Maandag 16 maart 2020

Nieuwe maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus in Griekenland

Een 14-daagse quarantaine is vanaf nu van toepassing op iedereen die Griekenland binnenkomt en dit ongeacht de nationaliteit, dat heeft mevrouw Peloni, woordvoerster van De Griekse regering zojuist bekend gemaakt in een speciale persconferentie.

mevrouw Peloni, woordvoerster van De Griekse regering
Mevrouw Peloni, woordvoerster van De Griekse regering

Haar boodschap was dat de volgende maand heel moeilijk gaat worden. Ze kondigde een reeks nieuwe maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zo gaan alle winkels dicht - met uitzondering van specifieke winkels zoals apotheken, supermarkten, tankstations en banken.

Video Persconferentie 16 maart in Griekenland:

 

Zondag 15 maart 2020: Seizoensgebonden hotels & appartementen in Griekenland dicht tot 30 april

De regering van Griekenland heeft besloten een tijdelijk verbod op accommodaties voor toeristen tot 30 april op te leggen vanwege het coronavirus.

Zoals vermeld in het desbetreffende besluit geldt er "een tijdelijk verbod op het hele grondgebied, om preventieve redenen van volksgezondheid, voor de periode van 15.3.2020 tot 30.4.2020 van de belangrijkste en niet-belangrijkste seizoensgebonden toeristische accommodatie".

"Voor degenen die reeds in bedrijf waren op het moment van publicatie van deze toeristische accommodatie als bedoeld in de voorgaande alinea, treedt het voorlopige verbod in werking op 23.3.2020 en duurt het tot 30.4.2020."

"Het besluit van de regering van vandaag om seizoensgebonden toeristische accommodatie tijdelijk te verbieden is een noodzakelijke en juiste zet", aldus SETE-president Yiannis Retsos.

Hij voegde eraan toe: 'Sinds het begin van deze ongekende crisis hebben we benadrukt dat we kalm en serieus moeten zijn, vastbesloten en klaar voor moedige beslissingen. Bovenal moeten we bij de bescherming van de volksgezondheid voorbereid zijn op de dagelijkse problemen, reflecties hebben, het grote geheel zien en ons methodisch voorbereiden op de volgende dag. Wat vandaag moeilijk lijkt, kan de basis vormen voor toekomstig herstel. We blijven op hetzelfde pad van verantwoordelijkheid, ' zei hij.


Zaterdag 14 maart 2020: Coronavirus bestrijding in Griekenland

Volgens de laatste officiële gegevens is het totale aantal gevallen met Coronavirus in Griekenland 190.

Vanaf vandaag 14 maart, zaterdag, sluiten restaurants, cafés, winkelcentra, musea, uitgaanscentra en tal van andere bedrijven. In ieder geval voor 14 dagen.

Open zijn wel:

  • Supermarkten, bakkerijen, patisserieën (tenzij ze zitplaatsen hebben, dan gesloten)
  • Gezondheidsdiensten.

Er is ook besloten dat voor de komende 14 dagen onderstaande activiteiten gesloten blijven:

1. Activiteiten van allerlei soorten restaurant- en cateringdiensten, met uitzondering van activiteiten met betrekking tot productdistributie (bezorging, roomservice, enz.) en afhaalproducten waar serveren aan zitplaatsen niet plaats vindt.

2. Alle catering activiteiten.

3. Danscentra, koffiebars, cafés, amusements-centra, enz, met uitzondering van activiteiten met betrekking tot product distributie (bezorging, roomservice enz.) en een meeneempakket.

4. Bioscopen

5. Exploitatie van auditoria en aanverwante activiteiten.

6. Bibliotheek- en archiefactiviteiten.

7. Museumactiviteiten.

8. Exploitatie van historische archeologische sites en gebouwen en soortgelijke bezoekersattracties.

9. Gokken en wedden (met inbegrip van casino's), met uitzondering van activiteiten van online verkopers, online kansspel-services en online weddiensten.

10. Exploitatie van sportfaciliteiten.

11. Sportclubactiviteiten, met uitzondering van atleten en teams ter voorbereiding op de Olympische Spelen.

12. Fitnessfaciliteiten.

13. Activiteiten van pretparken (kermissen, pretparken, festivals, tentoonstellingen van commerciële aard, enz.).

14. De volgende vrijetijds- en amusements-activiteiten: discotheekdiensten (geen drankjes of maaltijden aangeboden), speeltuindiensten, bowling en aanverwante amusements-diensten (voetbal enz.)

15. Kappers-, kapper- en schoonheidssalonactiviteiten.

16. Fysieke welzijns-activiteiten.

17. Andere persoonlijke diensten o.a. tatoeëerdiensten etc

18. Alle winkelcentra, outletdorpen, met uitzondering van superfoodwinkels. (Voedingszaken zijn wel open).

  • Tegelijkertijd moeten er bij winkels alle passende voorzorgsmaatregelen genomen worden zodat niet meer dan vijf personen in de rij staan.
  • Alle scholen in Griekenland zijn de komende 14 dagen dicht.

 

Klanten van Griekse Gids Reizen die in maart en april 2020 naar Griekenland zouden reizen: wij nemen de komende dagen contact met u op.

Griekse Gids Reizen

 

 


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Vakantie Griekenland Groepsreis Griekenland 2022 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2022