Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

15 juni 2020: Vandaag start toerisme naar Griekenland

Door: De Griekse Gids

Vanaf vandaag 15 juni 2020 start het luchtvervoer weer naar Griekenland, gaan de seizoensgebonden accommodaties open en de Griekse musea. Griekenland zegt klaar te zijn voor de volgende fase van de opheffing van de coronamaatregelen.

Luchtvaart

Vanaf vandaag mag er weer gevlogen worden naar de twee grootste luchthavens van Griekenland, met als belangrijkste prioriteit de gezondheid en veiligheid van iedereen. Zowel de internationale luchthaven van Athene als de luchthaven van Thessaloniki zijn er helemaal klaar voor. Alle noodzakelijke beschermingsmaatregelen tegen covid-19 zijn genomen.

Op de luchthaven van Athene zullen het aantal buitenlandse vluchten toenemen. De beperkingen op aankomsten uit Italië, Spanje en Nederland worden vanaf vandaag opgeheven. 

Op alle andere luchthavens in het land beginnen de internationale aankomsten op 1 juli.

Gezondheidverklaring verplicht: Wanneer je gaat vliegen is een gezondheidsverklaring verplicht. Daarvoor hoef je niet naar de arts te gaan, je kunt het formulier vanaf de website van het RIVM downloaden.


Het invullen van het formulier is vooral belangrijk om reizigers te kunnen traceren als mocht blijken dat er iemand van de medepassagiers toch besmet was. Je moet namelijk op het formulier je verblijfplaats in Griekenland invullen.

Landing vliegtuig Kreta
Landing vliegtuig op Kreta

De luchthaven van Thessaloniki verwelkomt, na drie maanden van beperkende maatregelen, opnieuw rechtstreekse vluchten vanuit het buitenland, maar met uitzondering van Italië, Spanje, Nederland, Groot-Brittannië, Turkije, Albanië en Noord-Macedonië.

Toeristen

De afgelopen dagen heeft premier Kyriakos Mitsotakis  de "opening" van het land voor buitenlandse bezoekers aangekondigd. Kyriakos Mitsotakis koos voor zijn verhaal een zeer karakteristieke toeristische bestemming, Santorini en tegen de achtergrond van de betoverende caldera kondigde hij de opening van het toeristische seizoen aan. Hij benadrukte dat de veiligheid van ieders gezondheid prioriteit heeft, zowel bezoekers als werkers in de toeristenbranche, maar ook inwoners van de gebieden die toeristen zullen ontvangen.

Om de natuurlijke schoonheid van Griekenland en de unieke archeologische vindplaatsen te promoten, riep de premier iedereen op om Griekenland te bezoeken. 'Kom naar Griekenland. Breng je vrienden mee. Informeer dat het land nu open is. We hebben onze les geleerd van de pandemie en hebben heel hard gewerkt om ervoor te zorgen dat onze bezoekers veilig en gezond blijven', was de boodschap die hij de wereld instuurde.

Hotels en seizoensgebonden accommodaties

Ook het hotelwezen zegt dat het klaar is om toeristen vanaf vandaag te verwelkomen. Seizoensgebonden accommodaties en de grootste ketens van het land, zoals Grecotel, de Aldemar Group, Costa Navarino en natuurlijk vele anderen, openen hun deuren om potentiële klanten in het tijdperk van Covid 19 te verwelkomen met behulp van gezondheidsprotocollen en "Ad Hoc" -samenwerkingen met medische groepen en universitaire instellingen. Iedereen stuurt een bericht van veilige accommodatie naar zijn toekomstige bezoeker en belooft dat er niets verloren zal gaan aan de "zorgeloosheid" en de ervaring van de Griekse gastvrijheid.

Met het oog op de hervatting van vluchten naar het buitenland, vanaf vandaag voor Athene en Thessaloniki en vanaf 1 juli voor de rest van het land, maken de hotels een start.

Na de archeologische vindplaatsen gaan nu ook de musea open

Heel belangrijk is de rol die de archeologische vindplaatsen en de Griekse musea zullen spelen in deze fase van de "herstart" van het toerisme. De archeologische monumenten waren en zijn een van de tijdloze "troeven" van het Griekse toerisme.  De opening van de archeologische opgravingen was een paar dagen geleden “hot news” in de internationale media. Dus, na de archeologische bezienswaardigheden, zullen vanaf vandaag ook de musea open gaan.

Na drie maanden gesloten te zijn geweest, openen ze nu hun deuren. De leiders en medewerkers van de musea hebben inmiddels alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen genomen, volgens de instructies van EODY (Griekse RIVM) en de instructies van het Ministerie van Cultuur en sport.

Wegtoerisme

Een ander belangrijk hoofdstuk ten slotte is het wegtoerisme, dat ook vanaf vandaag "opnieuw begint", met de opening van de Grieks-Bulgaarse grens. De grenzen met Turkije, Albanië en Noord-Macedonië blijven gesloten, met uitzondering van de absoluut noodzakelijke zakenreizen. Zoals aangekondigd, zullen de beperkingen vanaf 1 juli door Albanië en Noord-Macedonië worden opgeheven als de gezondheidsomstandigheden dit toelaten en zal de kwestie van een verbod op Turkije uiterlijk op 30 juni opnieuw worden onderzocht.

Boot

Tot 1 juli mogen buitenlandse veerboten niet aanmeren in Griekse havens. Vanaf 1 juli wordt de aankomst van schepen vanuit het buitenland naar Griekse havens volledig toegestaan. Op deze manier wordt de toegang van reizigers uit Italië toegestaan ​​en in de nabije toekomst kunnen de cruises ook beginnen.


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

Activiteiten, bezienswaardigheden en meer op Ikaria | De Griekse Gids
Activiteiten, bezienswaardigheden en meer op Ikaria | De Griekse Gids
10 dingen over Griekenland die je nog niet wist!
10 dingen over Griekenland die je nog niet wist!
3 leuke vakantietips op Lefkas!
3 leuke vakantietips op Lefkas!
10 Top bezienswaardigheden in Griekenland
10 Top bezienswaardigheden in Griekenland

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024