Athene. Het is een rustig eiland, waar niet veel buitenlandse toeristen komen. Het hier veel minder druk dan op andere Cycladen eilanden, dat maakt het juist zo leuk! Er zijn leuke plaatsen en mooie stranden te vinden op dit eiland, ik noem er hier drie: Batsi Andros stad (Chora) en Gavrio.

"/> Athene. Het is een rustig eiland, waar niet veel buitenlandse toeristen komen. Het hier veel minder druk dan op andere Cycladen eilanden, dat maakt het juist zo leuk! Er zijn leuke plaatsen en mooie stranden te vinden op dit eiland, ik noem er hier drie: Batsi Andros stad (Chora) en Gavrio.

" />
Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

3 leuke plaatsen op eiland Andros

Door: Wendy Nikolidakis - De Griekse Gids

Andros, een rustig eiland voor een ontspannen vakantie

Andros ligt op maar twee uurtjes varen van Athene! (Vanaf de haven van Rafina.) Een vakantie op Andros is een aanrader, want het is een rustig eiland, waar niet veel buitenlandse toeristen komen. Het hier veel minder druk dan op andere Cycladen eilanden en dat maakt het nou juist zo leuk! Er zijn leuke plaatsen en mooie stranden te vinden op dit eiland. Drie leuke plaatsen op eiland Andros zijn: Batsi, Andros stad (Chora) en Gavrio.

1. Batsi Andros

Batsi is een gezellig badplaatsje. Het ligt vijfentwintig kilometer ten westen van Chora. Batsi ligt in een baai met een groot strand en wordt omgeven door veel groen. Hier zijn leuke traditionele tavernes en ouzeri’s te vinden. Daarnaast is het uitgaansleven hier het beste van het eilandI. In de zomer is het hier levendig en druk. Batsi is van oorsprong een vissersdorp dat zich de afgelopen decennia toeristisch ontwikkeld heeft. Aan het kleine vissershaventje zie je behalve vissersboten ook zeiljachten. In Batsi zijn hotels en appartementen te huur. Batsi heeft zelf een mooi strand, maar ook buiten Batsi liggen mooie, rustige stranden, zoals Chrissi Ammos (Golden Beach) ten noorden van het stadje op ongeveer drie kilometer afstand.Gezellige badplaats Batsi - Andros

Vakanties naar Andros

2. Andros Stad

De hoofdstad van het eiland Andros is Andros-stad, die ook wel Chora wordt genoemd, zoals men dat in Griekenland op veel eilanden doet. Chora is een leuk stadje met mooie huizen en gebouwen, de bouwstijl is een mengeling van Venetiaanse gebouwen en Cycladische gebouwen. De smalle, geplaveide straatjes met kerken, winkels en terrasjes zorgen voor een gemoedelijke sfeer. Ook zijn er twee pleinen, waarvan er een met stenen is geplaveid en hier zijn de meeste restaurants, terrasjes en caféetjes.

Andros
Andros stad of Chora

Andros stad Chora
Terrasje in Andros stad

 

Vakanties naar eiland Andros

3. Gavrio

Gavrio is het belangrijkste havenstadje van Andros. Het ligt in het noordwesten van het eiland, op eenendertig kilometer van de hoofdstad Chora. Gavrio is naast Batsi, de meest toeristische plaats van het eiland. In de haven van Gavrio arriveert o.a. de ferryboot uit Rafina. Aan de haven, die in een gesloten baai ligt, zijn allerlei terrassen, bars, cafés, restaurants en souvenirwinkeltjes. Op kleine afstand van Gavrio liggen een aantal zeer mooie stranden zoals het strand Fellos, drie kilometer ten westen van Gavrio

Gavrio
Havenstadje Gavrio - Andros

Stardn op Andros
Strand bij Gavrio (Fellos)


Vakanties naar Andros

Meer over Andros:


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024