Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Aardbeving op Samos met kracht 6,7 op de schaal van richter

30 oktober 2020: 14:14 uur - Laatste update:16:18 uur

Ten noorden van Samos heeft om 13:51 uur een zware aardbeving van 6,7 op de schaal van Richter plaatsgevonden. Volgens ooggetuigen kwam de zee aan land en overspoelde het zeewater de straten. Volgens het Geodynamisch Instituut van het Observatorium in Athene zou het epicentrum zo’n 19 kilometer ten noorden van Samos liggen en op een diepte van 10 km. De trilling duurde meer dan 10 seconden en was zelfs in Athene en op Kreta voelbaar! Er brak paniek uit toen de aardbeving plaatsvond en veel mensen renden naar buiten.

Aardbeving Samos
Vathy - Aardbeving Samos

Volgens informatie van ERT (Griekse Televisie) zijn twee kinderen overleden nadat ze bedolven werden door een muur. Volgens het rapport van de correspondent gaat het om twee kinderen, een jongen en een meisje, van 15 en 17 jaar oud. De middelbare scholieren waren op weg naar het strand, toen ze door een smal steegje liepen viel de muur van het gebouw op hen.

Verder zijn er momenteel vier gewonden die in het ziekenhuis van Samos worden behandeld en nog eens vier in het Karlovassi gezondheidscentrum. Geen van de gewonden verkeert in levensgevaar. Men heeft ook een Tsumani-waarschuwing afgegeven niet alleen voor Samos maar ook voor Ikaria. Men adviseert bewoners van vooral oude gebouwen voorzichtig te zijn. De secretariaat-generaal voor civiele bescherming heeft via de alarmlijn 112 de inwoners van alle eilanden die zich in de driehoek Ikaria-Kos-Chios bevinden gewaarschuwd om zich niet de aan de kust te begeven omdat er kleine tsunami’s kunnen ontstaan.

Kaart aardbeving Ikaria
Bekijk kaart Google

De schade aan gebouwen in Karlovasi en Vathy is het grootst. In Karlovassi is een deel van een grote kerk ingestort. In Ano-Vathy (de oude wijk van Samos stad) zijn veel oude woningen ernstig beschadigd zo ook het gemeentehuis van Samos. Op veel plekken in de smalle steegjes liggen stenen en puin.

 


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

Volkswagen maakt van Astypalea een ecologisch eiland
Volkswagen maakt van Astypalea een ecologisch eiland
Hotels die ideaal zijn voor een stedentrip Athene
Hotels die ideaal zijn voor een stedentrip Athene
Hittegolf, bosbranden en aardschokken in Griekenland
Hittegolf, bosbranden en aardschokken in Griekenland
Griekenland: een ander perspectief
Griekenland: een ander perspectief

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024