Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Code oranje voor Griekse eilanden per 8 september

08-09-2020 - De Griekse Gids - Jorgos en Wendy Nikolidakis

We konden gisterenavond onze ogen bijna niet geloven, maar het is waar. De Nederlandse regering zet de Griekse eilanden op code oranje. Zoals Frank Oostdam van de ANVR zegt: "Dit kon er ook nog wel bij..."

Ironisch genoeg zijn er Griekse eilanden door Nederland op code oranje gezet, die géén corona besmettingen hebben of slechts enkele. En dat terwijl er in Nederland dagelijks honderden besmettingen worden vastgesteld. Wij vinden het onbegrijpelijk en dit is de zoveelste klap voor de toch al zwaar getroffen reisbranche. Vakantiegangers in Griekenland en de reisorganisaties zijn overvallen met dit reisadvies. Het is een zeer vervelende verrassing en het vreemde is, dat vanuit de ons omringende landen wel naar de Griekse eilanden kan worden gereisd.

Het volgende is te lezen op nederlandwereldwijd.nl:

(Reisadvies Griekenland | Ministerie van Buitenlandse Zaken)

"Laatst gewijzigd op: 08-09-2020 | Nog steeds geldig op: 08-09-2020 Het aantal mensen dat besmet is geraakt met het coronavirus tijdens hun vakantie op een van de Griekse eilanden is flink gestegen. Dit heeft gevolgen voor het reisadvies voor de Griekse eilanden (inclusief de eilanden die met een brug met het vasteland verbonden zijn). De kleurcode van de Griekse eilanden is daarom aangepast van ‘geel’ (let op veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). Na een verblijf op een van de Griekse eilanden gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Het Griekse schiereiland Peloponnesos en het Griekse vasteland blijven ‘geel’ (let op veiligheidsrisico’s). Volg altijd de lokale coronaregels op."

Kaart code oranje Griekse eilanden
Kaart Griekse eilanden, waar is het code oranje?

Nederlandwereldwijd.nl

Wat als je nu op de Griekse eilanden zit of als je nog zou gaan?

De meeste reizigers die zich nu op de Griekse eilanden bevinden kunnen zoveel mogelijk op hun oorspronkelijke terugvlucht naar Nederland terugreizen. Reizigers die binnenkort nog naar Griekenland zouden vertrekken worden over het algemeen persoonlijk geïnformeerd door hun reisorganisatie dat hun reis niet doorgaat. Bij een oranje reisadvies worden vakantiereizen namelijk afgeraden en dan zijn reisorganisaties genoodzaakt om de vakantie te annuleren. In veel gevallen zullen de mensen die een reis geboekt hadden een voucher ontvangen of kunnen omboeken naar volgend jaar om de geboekte reis op een ander tijdstip te maken.

Code oranje Griekse eilanden
Code oranje Griekse eilanden

Bij Transavia lezen we het volgende:

transavia code oranje Griekse eilanden
Transavia: code oranje Griekse eilanden

Vliegbestemmingen van Transavia:
Code geel:
Athene, Thessaloniki, Kalamata en Preveza
Code oranje: Corfu, Heraklion (Kreta), Chania (Kreta) , Mykonos, Santorini, Kos, Kythira, Rhodos Samos en Zakynthos.

Wat betekent code oranje voor mijn vlucht? (Transavia)
Als een bestemming code oranje krijgt, kijken wij of we onze vluchten kunnen blijven uitvoeren zoals gepland. We kijken ook hoeveel mensen er nog naar deze bestemming willen vliegen. Als dit er weinig zijn passen we ons vluchtschema aan. Wordt je vlucht geannuleerd, dan bieden we je een alternatieve vlucht aan. We streven ernaar dit altijd binnen 2 weken voor vertrek aan je te laten weten.

Wat moet ik doen als mijn bestemming code oranje krijgt als ik er ben? (Transavia)
Als je al op je bestemming bent en het advies verandert naar code oranje, adviseert de overheid om zo snel mogelijk terug te reizen. Je kan dan je oorspronkelijke vlucht behouden of je terugvlucht omboeken om eerder terug te komen naar Nederland.

Wat zijn mijn opties als ik liever niet naar mijn bestemming met code oranje vlieg? (Transavia)
Als een bestemming code oranje krijgt, is er nog geen reden voor paniek. Je mag dan nog reizen, maar de overheid adviseert om dit alleen te doen als het echt belangrijk is.

Omboeken (Transavia)
Vlieg je voor 1 november naar een gebied met code oranje en stel je je reis liever uit? Je kunt je reis dan verplaatsen naar een later moment. Je betaalt hiervoor geen wijzigingskosten, alleen het eventuele verschil in ticketprijs. 

Annuleren (Transavia)
Wil je liever je boeking annuleren? Dan vergoeden we je vliegticket helaas niet. In sommige gevallen kun je een beroep doen op je annuleringsverzekering om je geld terug te krijgen. Neem hiervoor contact op met je verzekeringsmaatschappij. Je kunt wel bij ons de belastingen die je hebt betaald terugvragen. 

 


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

PLF-formulier Griekenland afgeschaft!
PLF-formulier Griekenland afgeschaft!
Griekenland schrapt Covid-tests voor gevaccineerde reizigers
Griekenland schrapt Covid-tests voor gevaccineerde reizigers
Het leven op het Griekse eiland Leros in tijden van corona
Het leven op het Griekse eiland Leros in tijden van corona
Eilandhoppen in coronatijden
Eilandhoppen in coronatijden

Vakantie Griekenland De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2022