Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

De oplossingen voor problemen bij Transavia

1 mei 2023

In de media werden de afgelopen weken berichten geplaatst over Transavia waarbij de vliegmaatschappij zegt genoodzaakt te zijn een aantal vluchten te wijzigen en/of te annuleren. Door onvoorziene omstandigheden zou de vliegmaatschappij nu met ongeplande tekorten aan vliegtuigen kampen.

Oorzaak is het niet op tijd ontvangen van 5 bestelde vliegtuigen, het zwaar onderhoud bij een drietal vliegtuigen waarbij onderdelen door leveranciers niet op tijd geleverd kunnen worden en omdat ze meer dan gebruikelijk bliksem- en grond schades aan vliegtuigen sinds de start van dit jaar hebben.

Transavia op Mykonos
Transavia

Het gevolg hiervan en de inschatting van Transavia is dat men in mei en juni rekening moet houden met aanhoudende vloottekorten en daarom maatregelen zullen moeten nemen gericht op deze twee maanden. Sterker nog, ze kunnen op dit moment echter niet uitsluiten dat ze ook voor de zomermaanden aan de voorkant al een aantal maatregelen pro-actief zullen nemen.

Transavia zegt deze dat men de bovengenoemde problemen zal proberen op te vangen door:

  • Meer reservecapaciteit in de vloot te plannen, daardoor zullen het aantal geplande vluchten iets verlaagd moeten worden. Dit betekent dat ze vluchten proactief gaan annuleren.
  • Ze zullen passagiers zoveel mogelijk omboeken op een andere vlucht.
  • Daarnaast zal men de dagelijkse operatie optimaliseren en korte termijn inhuur van andere airlines inzetten waar mogelijk om extra verstoringen op te vangen.

Oplossingen zoeken

Het gevolg van zulke berichten is natuurlijk dat er onrust ontstaat, niet alleen bij de reizigers maar ook bij reisorganisaties. Ook bij Griekse Gids Reizen moest extra werk verzet worden voor een aantal geannuleerde vluchten in april en mei. Volledige fly&drive pakketten en eilandhopvakanties moesten gewijzigd en opnieuw samengesteld worden, omdat vluchten gecanceld werden. Iedere keer waren er passende oplossingen te vinden en konden goede alternatieven aangeboden worden aan de klanten.

De afgelopen dagen hebben we tientallen telefoontjes en e-mailberichten van bezorgde klanten ontvangen met de vraag ‘Gaat onze reis wel door?’. Ons antwoord is telkens ‘De reis gaat door, zolang je niets van ons hoort, gaat alles door zoals gepland. Soms kan het zijn dat de reis iets aangepast zal moeten worden, dan nemen we contact met je op.

Zo kan bijvoorbeeld een ochtendvlucht een avondvlucht worden of andersom, zo kan een luchthaven Eindhoven, Rotterdam of Amsterdam worden. Zelfs de vliegbestemming in Griekenland kan gewijzigd worden. Stel dat je een vakantie naar Andros, Tinos of Syros hebt geboekt, via een vlucht naar Athene en die vlucht gaat niet door, dan gaan we de reis via bijvoorbeeld Mykonos uitvoeren. Zo hebben wij meerdere ‘Plannen B' voor meerdere bestemmingen. Wij lossen de problemen van Transavia in overleg met onze klanten op.

Voor (bijna) alles is er een oplossing. Heb je een vakantie bij Griekse Gids Reizen geboekt en je vlucht wordt geannuleerd, dan nemen wij direct contact met je op, m.a.w. geldt: 'Geen nieuws, is goed nieuws'. Maak je vooral geen zorgen, als je bij Griekse Gids Reizen boekt, komt het goed!

Team Griekse Gids


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024