Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Demis Roussos museum door kinderen geopend

Persbericht: DEMIS ROUSSOS MUSEUM DOOR KINDEREN GEOPEND OP 15 JUNI 192TV Studio in Nijkerk

Op woensdag 15 juni aanstaande, de dag dat de Griekse superster Demis Roussos 70 jaar zou zijn geworden, openen zijn kinderen Emily en Cyril Roussos het Demis Roussos Museum in de 192TV Studio in Nijkerk. In het museum kunnen fans hun hart ophalen met een overzicht van memorobilia, foto’s, awards en vele andere objecten.

Demis Roussos, geboren in Egypte van Griekse ouders, begon zijn carrière in 1968 in de band Aphrodite’s Child, samen met Vangelis en Loukas Sideras in Parijs, waarna de groep succesvol werd in de gehele wereld. In 1971 ging Demis solo verder en scoorde in de jaren 70 hit na hit. Na een periode van rust kwam hij 1986 bij het Nederlandse BR Music onder contract wat zijn comeback inluidde. Hij scoorde wederom grote hits in Engeland, Frankrijk, Spanje, Brazilië en Rusland. Demis Roussos populair van Europa tot Zuid- Amerika, van Afrika tot de Arabische landen en - zo bleek later- ook in Rusland en andere landen van de voormalige Sovjet Unie. Tot een half jaar voor zijn overlijden op 25 januari 2015 trad Demis nog met veel succes overal ter wereld op. Het aantal wereldwijd verkochte platen van Demis wordt geschat op maar liefst 60 miljoen exemplaren!


Demis Roussos Complete


Op 15 juni brengt Universal Music een unieke boxset uit met 28 originele albums van Demis Roussos, van zijn eerste album ‘On The Greek Side Of My Mind’ tot aan zijn comeback in de jaren 80 met ‘Voice And Vision’. Natuurlijk ontbreekt zijn meest succesvolle album ‘Forever and Ever’, goed voor 12 miljoen verkochte exemplaren, niet in de box. Als bonus is een DVD toegevoegd van de documentaire ‘Journey with my Father’, die Emily Roussos heeft gemaakt met haar vader. Demis Roussos Complete is een prachtige boxset (28 CD’s & 1 DVD) met (bijna) alle muziek die Demis solo heeft gemaakt in zijn lange carrière, met daarbij twee songs die onlangs zijn opgedoken in de archieven: ‘Emotions And Memories’ en ‘Two Lovers’, de laatste geschreven door Alec Costandinos en waarschijnlijk één van de laatste opnamen van Demis.

Over 192TV
Bij televisie themazender 192TV zijn de hits uit vervolgen jaren niet alleen te horen maar ook te zien door het ontsluiten van  archieven als die  van  het ZDF, Beatclub, BBC, ITN, INA, AVROTROS, KRONCRV etc. 192TV neemt de kijker mee terug in de tijd  met 24/7 ‘gouwe ouwe’ muziek; clips en TV optredens van alle artiesten uit de jaren '50, '60 en '70, afgewisseld met originele jingles uit die tijd. Maar ook de jaren '80, '90 en de hits van de laatste tien jaar komen voorbij op 192TV.
Dat dit gewaardeerd wordt blijkt niet alleen uit de constant hoge kijkcijfers maar ook uit de stroom reacties die dagelijks binnenkomen op de burelen van het populaire televisiestation.

Aansluitingen
192TV heeft inmiddels bijna twee miljoen aansluitingen en is momenteel te zien bij:
KPN Interactive (kanaal 414), Caiway (kanaal   32), Cai Harderwijk (kanaal   85), Glashart Media (kanaal   232), Ziggo (kanaal   612), Kabel TV Pijnacker (kanaal   92), VodafoneTV (kanaal   232), Kabel Noord (kanaal   357), Delta (kanaal 192), UPC (kanaal 610), Telfort (kanaal 232), Lijbrandt
(kanaal 232), Spargle (kanaal 232), Solcon (kanaal 236), Fiber (kanaal 232), Stipte (kanaal 232), Breedband Helmond (kanaal 129).

http://www.192tv.nl


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

Stefania Liberakakis (17) uit Utrecht naar Songfestival voor Griekenland
Stefania Liberakakis (17) uit Utrecht naar Songfestival voor Griekenland
Fivos Delivorias In Amsterdam!
Fivos Delivorias In Amsterdam!

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024