Met TUI naar Griekenland
Neckermann Griekenland


  Griekenland weblog

Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal, een stichting voor kansarme dieren

1 Mei  2004 werd  de organisatie Dierenhulp zonder Grenzen opgericht. Het hoofddoel  van de organisatie is het verbeteren van leefomstandigheden van dieren waar nodig. Daartoe worden dieren in Europa en zo nodig daarbuiten geholpen door deze te voorzien van nodige  (  medische )  verzorging.  De stichting heeft in de afgelopen jaren veel honden en katten kunnen helpen uit en in het buitenland, maar ook in het binnenland. Want zoals de naam al zegt, het helpen van dieren houdt niet op bij onze landgrenzen.

Helaas is het in veel landen  orde van de dag dat dieren mishandeld worden. Daar waar de regeringen en de lokale autoriteiten het vaak laten afweten is het goed dat dierenbeschermers ter plaatse geholpen worden door buitenlandse organisaties. DZG hielp in 2004 op één plek in Spanje, hierna volgden al snel meer organisaties in dat land en daarbuiten. Nu wordt geholpen op meerdere plekken in Europa, op diverse manieren.  Wij helpen naast Spanje in Italië, Roemenië, Polen, Bulgarije, Portugal, op Malta en in Griekenland.
 

Dierenhulp Griekenland
 

Nu u al een beetje kennis hebt kunnen maken met ons, wil ik het graag hebben over onze hulp in Griekenland. Dit mooie land met haar eeuwenoude historie, prachtige landschappen, dorpen en steden, geliefd vakantieland en laten we de culinaire heerlijkheden vooral niet vergeten, kent ook veel dierenleed. Op de eilanden Amorgos, Kythira, Zakynthos en Mykonos maar ook op het schiereiland Pilion en in Athene probeert DZG de helpende hand te bieden. De Griekse bevolking is hard getroffen door de crisis, dat is nog steeds duidelijk te merken, ook door onze collega’s.  

Het is zeker geen oplossing “alle honden en katten” naar Nederland te halen. Dit lost ook de situatie ter plekke niet op. DZG ziet het als haar taak de projecten in het buitenland op weg te helpen en ze financieel te ondersteunen. Ook voorlichting geven is een belangrijk onderdeel, vooral aan de jeugd. Wij zullen honden en katten een kans geven om geadopteerd te worden, maar niet met grote getale naar Nederland  halen. De dieren naar ons land halen vergt voorbereiding, maar nog meer verantwoording.  

U vindt een dier tijdens uw vakantie, wat nu?

En nu wij het toch over verantwoording hebben, wil ik het graag met u hebben over het vinden van dieren tijdens uw vakantie in Griekenland. Wat kunt u doen als u dit overkomt? Stel dat u een hond of kat vindt en u wilt helpen.  Maar hoe? Meenemen naar uw hotel of appartement? Veel hoteleigenaars zullen u dit niet in dank afnemen. Voor een nacht verbergen zou misschien kunnen, maar is dit verstandig? U denkt er misschien zelfs aan om het arme diertje mee te nemen naar huis om het op te nemen in uw gezin. Helaas moet ik  u hier al uit de droom helpen, dit is zeker niet mogelijk. Hier kom ik  nog op terug. Wanneer u een dier vindt dat dringend medische hulp nodig heeft vraag dan naar een goede, betrouwbare dierenarts.  In uw hotel kan men u vaak wel helpen. Misschien is de dierenarts verbonden aan een organisatie.
 


 

Wanneer geen dringende medische hulp noodzakelijk is moet er ook geholpen worden. U kunt dan ook weer naar een betrouwbare  arts gaan of u vraagt in uw hotel naar een goede plaatselijke organisatie. Komt u hier niet verder mee, mailt u dan naar info@dierenhulpzondergrenzen.com. Ook al hebben wij op uw vakantieverblijf ter plekke geen contacten, wij kunnen collega’s vragen of zij een organisatie kennen. Maar ik zie mij genoodzaakt nogmaals, met klem, te schrijven: “Neem geen dieren mee naar uw eigen land!”.  U wilt natuurlijk  weten waarom niet

Elke kat/hond die gevonden wordt zal in quarantaine moeten, volledig onderzocht worden, bloedtesten ondergaan, gevaccineerd en  gechipt worden en een Europees paspoort krijgen. Dit vergt al veel tijd, maar voor een dier mag reizen zal minstens drie weken voor vertrek een rabiësinjectie gegeven moeten worden. En, zeker zo belangrijk, een dier moet minstens 12 weken oud zijn voor de rabiësinjectie gegeven kan worden. Dit komt er in de praktijk op neer dat een pup/kitten niet voor zijn/haar 15e levensweek mag reizen. Laat u niet overhalen een dier mee te nemen omdat een geboortedatum en vaccinatiedata op een andere datum vermeld kunnen worden. Dit is strafbaar! Komt men achter deze fraude dan krijgt u een boete, maar wat erger is;  het dier zal in beslag worden genomen en u ziet het nooit weer.


dIERENHULP gRIEKENLAND
 

Behalve het bovenstaande is er nog iets waar u goed over na moet denken. Is de beslissing het dier een plaats in uw gezin te geven geen emotionele beslissing?  Was u al van plan een dier een thuis te geven voor u op vakantie ging? Een gevonden dier mee nemen op de terugreis is niet mogelijk, hoe verleidelijk het ook mag zijn.

Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal is een onafhankelijke organisatie die geheel afhankelijk is van donaties en giften. De stichting draait volledig op vrijwilligers, die worden aangestuurd door een bestuur. Wilt u weten hoe het de projecten vergaat? Of wilt u meer weten over het vrijwillige werk van de stichting? Misschien wilt u actief meehelpen? Kijkt u dan op www.dierenhulpzondergrenzen.com

Wilt u helpen met een financiële donatie? U kunt uw gift overmaken naar SNS Bank IBAN NL12SNSB 0928 27 18 03 - BIC SNSBNL2A t.n.v. Stichting Dierenhulp zonder Grenzen te Valthermond. Wilt u dat uw gift naar een project gaat in Griekenland, wilt u dit dan bij de betaling vermelden. Uw giften aan ons zijn aftrekbaar van de belasting. U kunt zich ook als donateur aanmelden via de website. De stichting geeft meerdere malen per jaar een digitale nieuwsbrief uit.

De volgende keer zal ik u infomeren over onze projecten in Griekenland. Graag tot dan en mocht u op vakantie gaan heel veel plezier en een fijne tijd.

Ria Kuurman
St. Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal