Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Eindelijk, we kunnen weer naar Griekenland

21-06-2020 - De Griekse Gids

Eindelijk, de vakanties naar Griekenland gaan herstarten, of beter gezegd, de vakanties naar Griekenland zijn al begonnen! Sinds afgelopen maandag vliegen er dagelijks vliegtuigen naar Athene en vanaf 1 juli zullen ook vluchten naar de Griekse eilanden worden hervat.

Vanaf 1 juli zullen alle Griekse internationale vliegvelden (dus ook op de eilanden) opengaan voor toeristen. Vanaf dat moment zullen onder binnenkomende reizigers, ongeacht herkomst, alleen steekproefsgewijs coronatesten worden afgenomen, bij een klein aantal personen. Vanaf 1 juli wordt ook de aankomst van schepen vanuit het buitenland naar Griekse havens volledig toegestaan.

Regels tot 1 juli

Op dit moment is sprake van een overgangsperiode. Tot 1 juli wordt vanuit Nederland alleen op Athene gevlogen. Reizigers van wie de vlucht in Nederland is begonnen (ongeacht de nationaliteit), worden bij aankomst op het vliegveld in Athene getest. Ook moeten al deze passagiers tot 1 juli een "Passenger Load Factor" formulier invullen met persoonlijke gegevens om daarna de uitslag af te wachten tijdens 1 dag zelfisolatie. Diverse reizigers die de afgelopen dagen in Athene zijn aangekomen vertelden ons dat ze inderdaad getest zijn, een formulier in tweevoud moesten invullen bij aankomst op de luchthaven, waarop ze hun verblijfsplaats in Griekenland invulden en vervolgens konden zijn hun reis naar hun bestemming voortzetten.

Vanaf 1 juli kan je weer op vakantie!

Vanaf 1 juli kan men vanuit Nederlandse luchthavens naar de Griekenland en naar de Griekse eilanden vliegen zonder restricties. Heel lang was de situatie onzeker en dat was duidelijk te merken aan het feit dat er helemaal niet meer naar Griekenland werd geboekt. Sinds enkele dagen is de situatie echter helemaal omgeslagen, ook wij merken het bij “Griekse Gids Reizen” waar de boekingen weer zijn hervat en de vraag en interesse naar reizen fors is gestegen.

Fly & drive: lekker veilig

Ook merken we dat er veel interesse is naar Fly & Drive vakanties naar het Griekse vasteland, Peloponnesos, Evia en Kreta. De reden hiervoor is dat klanten graag eigen vervoer willen hebben, ze kunnen gaan en staan waar ze willen en omdat bij een fly & drive vakantie de accommodaties vaak kleinschaliger zijn en er een gedachte is dat in tijden van corona het veiliger is om met de auto rijden dan in de bus stappen.

Vakantie in Griekenland met de auto
Vakantie in Griekenland met de auto

Aanbevolen vakanties


Lees ook deze populaire artikelen

Gevaccineerden kunnen reizen zonder testen en quarantaine binnen EU
Gevaccineerden kunnen reizen zonder testen en quarantaine binnen EU
Kleurcode GEEL voor heel Griekenland vanaf 1 juli 2021
Kleurcode GEEL voor heel Griekenland vanaf 1 juli 2021
Het leven op het Griekse eiland Leros in tijden van corona
Het leven op het Griekse eiland Leros in tijden van corona
Alles wat je moet weten als je nu naar Griekenland reist
Alles wat je moet weten als je nu naar Griekenland reist

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel - to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021